![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2006
| Arkadaşlar çok acil olarak yardıma ihtiyacım var bir türlü işin içinden çıkamadım.Elimde dört adet taplo var ve bu tabloların hepsi birinci tablo ile bir - çok ilişkili Tabloları ve alanlarını aşağıya yazıyorum. * işaretli olanlar birincil anahtarları. 2.tablo 3. tablo ve 4. tablo UrunSiraNo alanları ile birinci tablo ile bağlantılı(bir-çok) 1.tablo (Urunler tablosu) UrunSiraNo * Urunadi 2.tablo (Ihaleler tablosu) IhSiraNo * UrunSiraNo IhaMiktari 3. tablo (Teslim alınanlar tablosu) IhTesSiraNo * UrunSiraNo IhTesMik 4. tablo (Stoktan düşülenler tablosu) StokSiraNo * UrunSiraNo StokDusMik ben şimdi veri sorgulamak istediğimde tek tabloda; 1. UrunAdi 2. O ürünün toplam ihale miktarını 3. O ürünün toplam teslim alınan miktarını 4. O ürünün toplam stoktan düşülen miktarını tek tabloda yan yana göstermek istiyorum. Ayrıca kayıtlı tüm ürünleri aynı şekilde sıralamasını istiyorum. gerekli işlemleri yaptım fakat tablo bağlantılarını yapamıyorum. Veritabanı olarak access kullanıyorum. Gerekli SQL kodları nası yazabilirim? Lütfen yardımcı olur musunuz. SELECT Urunler.UrunAdi as Kit, SUM(IhaleBilgileri.IhaleMiktari) AS ToplamIhale FROM Urunler, IhaleBilgileri WHERE Urunler.UrunSiraNo = IhaleBilgileri.UrunSiraNo GROUP BY Urunler.UrunAdi; Bu şekilde yaptığımda(iki tablo için) doğru sonucu aldım fakat iki tabloyu birleştirmiş oluyorum diğerlerini de eklediğimde hatalı sonuçlar veriyor. Lütfen bi el atın. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2006 Yer: İstanbul
|
bunu bi denesene Kod: SELECT urun_adi, SUM (ihamiktari), SUM (ihtesmik), SUM (stokdusmik)
FROM tablo1, tablo2, tablo3, tablo4
WHERE tablo1.urunsirano = tablo2.urunsirano
AND tablo1.urunsirano = tablo3.urunsirano
AND tablo1.urunsirano = tablo4.urunsirano
GROUP BY urun_adi
__________________ Aslanlar Ülkesinde Tavşan Avlarken Gözünüzü Aslanlardan Ayırmamalısınız; Ama Aslan Avlayacaksanız, Tavşanlara Aldırmanız Gerekmez |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Bursa Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: Bursa
|
select urunler.urunadi, sum(ihaleler.ihamiktari), sum(teslim_alinanlar.ihtesmik), sum(stoktan_dusulenler.stokdusmik) from urunler, ihaleler, teslim_alinanlar, stoktan_dusulenler where ihaleler.urunsirano=urunler.urunsirano and teslim_alinanlar.urunsirano=urunler.urunsirano and stoktan_dusulenler.urunsirano=urunler.urunsirano gibi bişi olmalı. (ezbere) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Rammsteinist Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Thessaloniki
| DBase ve Access'te SQL kullanim farki bu kadar derin yani?
__________________ Solaklar! Fikir verin açalım. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |