![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2003
| www.thealico.com/soru/1_ajax yukarıdaki örnekte index asp'de yer lan esle fonksiyonunun ajax.asp den esle('kutu1,'kutu2') çağrıldığını fakat çalışmadığını göreceksiniz. Kısaca hemen hemen ajax içinde çalıştıracağım tüm js fonksiyonlarımın hepsi ya yanlış yada hiç çalışmıyor ve bazende bir çalışıp bir çalımama gibi durumlar oluşuyor!... Hunter bir mesajında js lerin eval dan geçirilmesinden bahsetmiş ama bu nasıl olur bilmiyorum yukarıdaki fonksiyon üzerinde örnekli gösterirseniz sevinirim. teşekkürler... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Perl Programlama Üyelik Tarihi: 09/2004
|
<script>bastir(this.value);</script> diye yazmışsın ama "this.value" burdaki değer anlamına gelir. Ama hangi değer. esle(esol,esag) içinde yine benzer bir değer vermen gerekir. esle(70,90) gibi Bence <body onload="bastir('buraya ajax.asp göndereceğin değişkeni yazacaksın')"> şeklinde kullanki sayfa yüklendiğinde derlerde kutulara aktarılabilsin. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Ceviz Kıracağı Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Kocaeli
|
@alico merhaba ajaxla ilgili biraz bilgi veriyim.birkere çok fazla eksik var kodlarında.ajax şu mantıkla çalışır.senin kodlarından anlatım. index.asp deki ajax.js kullanılarak ajax.asp ye ulaşır ve o sayfaya değer gönderrirsin.o değeri ajax.asp alır ve işler daha sonra "response.write"(php de echo komutunu) kullanarak geriye bilgi gönderirsin.ajax.js deki responseText ile o bilgiyi alır ve istediğin divin innerHTML özelliğini kullnarak yazdırırsın. senin kodlarına baktığımda ajax.asp ye değer gönderilemiyo.yani fonksiyonun yalnış.ayrıcada ajax.asp den de bir değer döndürülmüyo ki responsetext ile alınabilsin.yani değer gönderemiyosun ve deger de normal olarak dönmüyo. vede şu yazımı daha önce görmedim.bu kod doğru mu yazılmış. Kod: <body onload="bastir(javascript:esle('kutu1','kutu2'))">
bide şunu söyliyim.ben phpciyimdir.maalessef kodlarını iis kurulu olmadığı iiçin deneyemedim. kodunu inceledim ve ne yapmaya çalıştığını tam anlayamadım.şimdi index.asp içine ajax.asp içindeki kutu1 ve kutu2 divlerinin height değerlerini mi almaya çalışıyosun.yoksa kutu1 ve kutu2 divlerini index.asp ye mi almaya çalışıyosun. normal olan kutu1 ve kutu2 divleri index.asp de olmasıdır. ajax konusunda aspciler için ajax uygulamaları hakkında bilginin artması için sana aşağıdaki linki incelemedni ve o dosyyayı indirip bakmanı tasiye ederim. kolay gelsimn http://forum.ceviz.net/showthread.ph...hlight=xmlhttp (POST(sayfa yenilenmeden) //XMLHttpRequest) |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
@kGlz hocam sen hepten çorba etmişim ama sorumlu benim ! perlci nin dediğini anlamadığım için direk çalışmayı onun dediği şekilde kodladım ancak banada anlamsız geldi. istedimki o cevap versin ama yanlış bulduğum yada yanlış anlayarak yaptığım anlamsız mevzuya bakarak yazan sen oldun ![]() şimdi sorunumun açıklamasıyla ve çalışan ajax ile aşağıdaki linke tıklatırsan memnum olurum. www.thealico.com/soru/1_ajax Bu haliyle download etmek için www.thealico.com/soru/1_ajax/1_ajax.rar |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Alıntı:
ama de Burda ben örnek olsun diye iki parçalık gösterdim yoksa benim yaptığım herşeyiyle gelişmiş bir datagrid çalışması idi ve ajax sayfasında formuyla scriptleriyle css siyle tablosuyla içinde html komple res..write edip bastığım bir çalışma bu çalışmamda tüm html kodları ajaxlar forumlar hepsi şakır şakır işliyor tek sorunum belirttiğim Js'ler. Şimdiği verdiğin linke bakınam biraz. Tamamen çalışma mantığı hatalı ise kötü olacak benim için. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Yanlış birşey yok; Kod: <title>Ceviz.Net Ajax Sual</title>
<script language='JavaScript' src='ajax.js' type='text/javascript'></script>
<link href="stil.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function esle(esol,esag){
var sol = document.getElementById(esol);
var sag = document.getElementById(esag);
var _sol = parseInt(document.getElementById(esol).offsetHeight);
var _sag = parseInt(document.getElementById(esag).offsetHeight);
if(_sol < _sag){
sol.style.height = _sag + 'px';
sag.style.height = _sag + 'px';
} else {
sol.style.height = _sol + 'px';
sag.style.height = _sol + 'px';
} }
</script>
</head>
<body onload="bastir('p=index sayfasindan geldim ben '); esle('kutu1','kutu2');">
<a href="javascript:bastir('p=index sayfasindan geldim ben ')"> Ben Index Sayfasından Ajax Sayfasına Veri gönderem linkim Şimdi Tıkla </a>
<div id='txtHint'></div>
<div id='kutu1'> Kutu1 </div>
<div id='kutu2'> Kutu2 </div>
</body>
</html>
|
| | |
| | #8 (permalink) |
|
alico senin hatan şu; ajax.asp sayfanda sadece aşaıdaki kodlar olacak <% Session.CodePage=1254 Session.LCID = 1055 Response.CharSet = "iso-8859-9" p = request.QueryString("p") %> <%=p%> Bunun dışındakileri sil. Birde bak.asp var ondada aynı bilgiler var. ona gerek yok. index asp sayfanda yukarıda verdiğim gibi yaparsan problem olmaz. |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
abi index asp ye koydukdan sonra <div id='kutu1'> Kutu1 </div> <div id='kutu2'> Kutu2 </div> bunları ben ne halt edeyimki body onload esleyi vermekle ! yazarım altına <script>esle('kutu1','kutu2');</script> aynı tas aynı hamam değilmi zaten.. şimdi ben sana durum genişliğini örneği ile bir özetli açayım istesen aşağıdaki postta hazır olur inşallah. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |