![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: istanbul
|
selam; 250 gb hddim var. C,D,E,F Partitionlarında windowsun farklı işletim sistemleri bulunmakta sorunsuz çalışmaktayım. G ve I şeklinde iki tane daha partition var. G de datalarım bulunmakta.I partitiona suse yüklemek istemekteyim. Bios dan boot olarak elimde bulunan Philips dvd rw ımı gösteriyorum ve sistemi başlatıyorum. Boot diyor ama hemen ardından gelen "yüklemek için bir tuşa basınız" uyarısı gelmiyor. ben herhangi bir tuşa bastığımda ise direkt olarak ilk sırada bulunan işletim sistemi ile windows açılıyor. İnanın anlamadım hiçbişey. Biosdur dedim epox un sitesinden ağustos ayında çıkarttıkları son sürümünü magicflash ile indirdim. Aslında boot olarak görüyor fakat dvd rw ın içeriğini okuyamoyor sistem. Bunu hem herhangi bir windows boot cd sinde de yapıyor linux boot cd sinde de... nasıl cd den ön yükleme yapamıyor anlamış değilim. Varmı nedenini bilen arkadaşlar acayip moralim bozuldu? Teşekkürler... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Kullandığın cdnin bootable olduğuna eminmisin? Ayrıca suse yüklemek istediğini belirtmişsin, Düzgün boot ettiğinde suse'un kendi boot menüsü açılacak, Senin bahsettiğin "ön yükleme için bir tuşa basın" XP türkçede çıkar Kısaca cdnin bootable olduğuna emin ol.
__________________ Yedekleme yap! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2006
|
evet önyükleme için bir tuşa basın yazısı sadece windowsa özgü bişey ayrıca bildiğim kadarıyla cd rw ler veya dvd rw ler bootable olamıyorlar. yani boş yazılabiir (silinmez, yani sadece yazılabilir) bir cd veya dvd ye yazıp denemelisin linux boot ekranında karşına sadece birkaç komut tnıyan konsol ekranı gelri burda da enter tuşuna basıp devam edersin |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: istanbul
|
arkadaşlar şuan pc de 4 adet windows bulunmakta ve tüm kurulumları aynı dvd rw ı boot olarak gösterip kurdum. kurduğum cd lerden biride türkçe xp... aynı cd yi taktım şuanda yine tık yok. boot diyo ama herhangi bir tuşa basın ekranı çıkmıyo... aynı olayı suse cd sinde de yapmakta...
|
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Bios'un bir problem yüzünden boot cihazını düzgün seçemiyor, başka birşeyden olduğunu sanmıyorum bios güncellemenide yapmışsın gerçi ama bence bios ayarlarını sıfırla ve bios ayarlarıyla tekrar uğraş. Olmadı cd-rw olduğu ide slotunu değiştir yada kabloyu değiştir.
__________________ Yedekleme yap! |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Ryu Üyelik Tarihi: 02/2003
| Alıntı:
Hem cd rw'ler hem de dvd rw'ler bootable olabiliyorlar. İkisiyle de bilgisayarı açtım.
__________________ Bu suya yazılan bir yazıdır... | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |