![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2006
|
arkadaslar benım uzerınde uğrastığım program da sonuca vaamadığım bır nokta var.sızlerle paylaşayım sıtedım.. yardımcı olursanız sevınırım... altta goreceksınız raize kullandım fakat illa o olucak dıyede bişey yok işimi gorsun yeter. delphiyf4.jpg P.S : Ek dosyalari (resimler dahil olmak uzere) foruma yukleyelim. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
| Developer Express' in dxDBTreeView diye bir bileşeni vardı, kullanmıştım zamanında. Tablo yapısını kategorilendirilmiş biçimde kurduğun zaman (parent, client gibi alan adları kullanıyorduk galiba) bu bileşen ağaç yapısını otomatik olarak oluşturuyor.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2006
|
yokcompanent de sorun yok kullanımında.. ben treeview 'i sectiğimin grid de gorunmesını ıstıyorum olay bu!!! fakat bağlama lar klasık datasorce ve table nesnelerıylemı olucak bunu sordum ben daha once kullanmadımda.. yardım edersenız sevınırım. teşekkurler. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Raize Companenti varsa elinde bana yollayabilirmisin? ***@hotmail.com mail adresim. şimdiden tşk ederim. Selametle Enson 26/01/2007 23:35 tarihinde turker tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
| Kod: type
PLinkData = ^TLinkData;
TlinkData = packed record
Id : Integer
Kategori : WideString;
end;
........................
procedure TForm1.AgacGorunumu;
Var
Q : TQuery;
myNode : TTreeNode;
DataLink : PLinkData;
begin
try
TreeView1.Clear;
Initialize(DataLink^);
Q := TQuery.Create(Self);
Q.DatabaseName := 'myDB';
//Sorguyu kategori düzenine göre ayarlarsın
Q.SQL.Add('Select * from tablom order by id') ;
Q.Open;
myNode := Nil // Veya root
While Not Q.EOF do
begin
New(DataLink); // İşaretçi için yer ayır
DataLink.ID := Q.FieldByName('id').AsInteger;
DataLink.Kategori := Q.FieldByName('kategori').Asstring;
myNode := TreeView1.Items.AddChild(myNode,Q.FieldByName('kategori').Asstring);
myNode.Data := DataLink; //işaretçiyi düğüme ata
Q.Next;
end;
finally
Q.Close;
Q.Free;
end;
end;
procedure TForm1.TreeView1.ItemClick(......);
Var
ID : Integer;
begin
DataLink := (Item.Data);
if Assigned(DataLink) then
begin
ID := DataLink.ID;
.......................
end;
end;
//Uygulamayı sonlandırırken bellekte ayrılan yeri boşaltmayı unutma
procedure TForm1.OnCloseQuery(....);
Var
i : Integer;
myNode : TTreeNode;
begin
for i:=0 to TreeView1.items.count-1 do
begin
myNode := Treeview1.Items[i];
if myNode <> Nil then
begin
DataLink := myNode.Data;
if Assigned(DataLink) then
begin
Finalize(DataLink^);
FreeMem(DataLink);//belleği boşalt....
end;
end;
end;
end;
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |