![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: Ankara
|
arkadaşlar, şöyle birşey yapmak istiyorum mesela bir koşul sağlanmazsa o satırı select etmesin bunu nasıl yaparım? Kod: select case id when id = 1 then 1 else 'satırı select etme' end from tablo
__________________ Eğer insanlar kendilerini yaralayacak güce sahipse, neden kendilerini iyileştirecek güce sahip olmasınlar ki!!! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Bir de "CASE id WHEN THEN" şeklinde değil de "CASE WHEN .. THEN " formatında dener misin ? Yani CASE anahtar kelimesinden sonra id alanını yazmadan.
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2005
|
alanın gelmemesi için select * from tablom where alan<>istenmeyen_deger seklinde neden denemiyorsunuz? Soruyu daha net sorsan sanırım daha faydalı cevaplar alabilirsin ![]() select case alan1 when 'x1' then 'secim1' when 'x2' then 'secim2' end from tablom where alan1<>'x3' |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Bilgi Paylaştıkca Çoğalır Üyelik Tarihi: 11/2006 Yer: Bilgisayarın Önü
|
Selamlar Esas olarak sorunun sanırım Sayı ve harf i ayırmadan kaynaklanıyor Ve convert problemi olmadan null değerler elde edebilirsen sorunu çözeceğini düşünüyorsun. Diğer yazdıklarınıda okuduktan sonra yardımcı olabileceğim bir yöntem örneği yazıyorum. Mssql de integer değerleri stringden ayırabileceğimiz. Benim bilebildiğim bir komut yok bunu ancak arama kriterleri üzerinde oynayarak gerçekleştirebiliriz. Bunun yolu olarakta ben like işlemiyle bir çözüm geliştirebileceğimizi düşündüm. like karekter karekter arama olanağı sunmakta buda bize bir çözüm şansı sunar diye düşünüyorum. Bu nedenlede ister case ile ama buna gerek yok sanıyorum isterse where alanında bu filitrelemeyi gerçekleştirebiliriz. Ben anlamda her iki alandada kullanabileceğimiz bir yol öneriyorum. Eğer karekter sayısı len ile alınıp işlem yapılırsa yani satır dijit sayısına göre case kullanmak daha mantıklı olabilir. Satır sayısı şuysa like olarak bunu değilse şunu gibi SELECT case when SayiHarf like '[0-9][0-9][0-9][0-9][^a-z]%' then SayiHarf end FROM Harf where SayiHarf like '[0-9][0-9][0-9][0-9][^a-z]%' Kolay Gelsin Sevgilerimle
__________________ Sevgide güneş gibi,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ,hataları örtmede gece gibi,tevazuda toprak gibi ,öfkede ölü gibi ol,her ne olursan ol,ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.(Mevlana) |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: Ankara
| Alıntı:
çok güzel söylüyosun da şöyle bir sorun var ![]() sen o where condition'ını tabloları join ettikten sonra, verileri select ile almak için yapıyosun bense şöyle yapıyorum Kod: SELECT vxd.ID,
(CASE
WHEN vxd.deger_tr IS NOT NULL
THEN (CASE
WHEN CAST (vxd.deger_tr AS DECIMAL)> 0
THEN CAST (vxd.deger_tr AS DECIMAL)
ELSE NULL
END
)
END) as murat_tu
FROM versiyon_x_dokumantpknyaln vxd, dokumantipikunyealani dtka
WHERE vxd.dokumantipikunyealani_id = dtka.ID
AND dtka.dokumantipialanturu_id = 2
AND vxd.dokumantipikunyealani_id = 73
AND vxd.aktif = 1
AND vxd.deger_tr IS NOT NULL
__________________ Eğer insanlar kendilerini yaralayacak güce sahipse, neden kendilerini iyileştirecek güce sahip olmasınlar ki!!! | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |