![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2005
|
CREATE TABLE articles ( id INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT NOT NULL PRIMARY KEY, title VARCHAR(200), body TEXT, FULLTEXT (title,body) ); INSERT INTO articles (title,body) VALUES ('MySQL Tutorial','DBMS stands for DataBase ...'), ('How To Use MySQL Well','After you went through a ...'), ('Optimizing MySQL','In this tutorial we will show ...'), ('1001 MySQL Tricks','1. Never run mysqld as root. 2. ...'), ('MySQL vs. YourSQL','In the following database comparison ...'), ('MySQL Security','When configured properly, MySQL ...'); SELECT * FROM articles WHERE MATCH (title,body) AGAINST ('database'); bu calisiyor fakat. fakat assagidakiler calismiyor. mysql> SELECT * FROM articles WHERE MATCH (title,body) AGAINST ('+database -for'); +----+-------------------+------------------------------------------+ | id | title | body | +----+-------------------+------------------------------------------+ | 5 | MySQL vs. YourSQL | In the following database comparison ... | | 1 | MySQL Tutorial | DBMS stands for DataBase ... | +----+-------------------+------------------------------------------+ 2 rows in set (0.01 sec) mysql> SELECT * FROM articles WHERE MATCH (title,body) AGAINST ('databas*'); Empty set (0.00 sec) |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2003
|
sorunun cevabı olmayacak belki ama; ben de MySQL fulltext ile baya bir uğraştım ancak bir türlü istediğim sonuçları alamadım. (bu benim eksikliğimdendir büyük ihtimalle.) MSSQL 2005 in fulltext desteği gerçekten çok süper. eğer 4gb den büyük olmayacağını düşünüyorsan, fulltext arama yapacağın tabloları express sürümünü yükleyip burada tutabilirsin. istediğin verilere inanılmaz bir hızla kavuşacağından emin olabilirsin. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: Istanbul / sakarya
|
mysql> SELECT * FROM articles WHERE MATCH (title,body) AGAINST ('+database -for'); Burada "for" bir stopword olduğu için etkisi olmayacaktır, yoksayılacaktır. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/...stopwords.html mysql> SELECT * FROM articles WHERE MATCH (title,body) AGAINST ('databas*'); Bunu da : mysql> SELECT * FROM articles WHERE MATCH (title,body) AGAINST ('databas*' IN BOOLEAN MODE); olarak bir dene istersen. Şuna da göz atabilirsin : http://www.bakale.com/mysql/myfultext.htm Konu Dışı: Genel olarak mysql full-textle çalışırken stopwordlarla ilgili işlem yaptığım stopword dizisi . PHP Kodu: |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004
|
Evet MySQL'in full-text-search'ü beni de tatmin etmedi bir türlü. 4 adet sorum var bakalım siz ne yorum yapacaksınız. ![]() 1. Türkçe harfleri içeren aramalar başarısız oluyor? 2. Alanları FULLTEXT olarak atamasam dahi arama yapabiliyorum. Bu nasıl iş anlamadım. Daha önceden aranacak alanların FULLTEXT olarak atanması birşey değiştirmiyor mu yani? 3. Full-text-search'ün score (skor) özelliğine bayıldım. Acaba bunu LIKE ile sorguladıktan sonra kendi yazacağımız bir fonksiyon ile oluşturamaz mıyız? Bunun algoritmasını bilen var mı? 4. Aranızda PostreSQL'in full-text-search'ünü deneyen oldu mu hiç? Eğer bu konuda MySQL'den daha başarılı ise projemi PostreSQL'e taşımayı düşünüyorum. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |