Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Site Yorum

LinkBack Seçenekler
Eski 19/11/2006, 20:58   #1 (permalink)
İptal Durumu

Varsayılan İlk önce teşekkür

Merhaba arkadaşlar 1 seneye yakındır fırumunza üyeyim ve son geliştirmiş olduğum e-tatil portalım için yorumlarınız bekliyorum

www.turkiye-otelleri.net

Ayrıca bu foruma üye olduğumdan beri ASP forumuna katılan ve oradaki paylaşılan kod ve örneklerle bana bu alnda ışık tutan ve yardımcı olan herkese teşekkürü borç bilirim

Saygılar

Onder
monder33 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/11/2006, 21:19   #2 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bu sıteye portal demek fazla ıddalı olur.. Acık fıkrımı sorarsan bu halıyele hıc bır sansın yok.. Bence vaktını bosuna harcama yada bu ıse gırısmek ıcın bıraz daha deneyım kazan..
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/11/2006, 21:56   #3 (permalink)
İptal Durumu

aslına bakarsan olmamış. ille de bu işi yapacağım diyorsan bence daha fazla web sayfasını incelemelisin. yaptığın sayfayı önce sen sevmelisin. gerçekten hoşuna giden bir web sayfası ile yanyana koy eğer hoşuna gitmediyse olmamıştır. kendi kendini acımasızca eleştir önce yoksa böylesini seven de olur diye düünmek yanlış.

malesef çok amatör duruyor. bir de grafikler çok önemli daha canlı resimler kullan derim (tabi doğru yerde doğru şekilde)
yesilvadi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/11/2006, 23:03   #4 (permalink)
İptal Durumu

Yorumlar için ilk öncelikle teşekkürler, portal demek biraz fazla olur demişsiniz, şu anda site açılalı iki gün oldu ve içinde içerik yok ararma motoru optimazasyonu biliyorsanız eğer ki biliyorsunuzdur bu site tamamiyle arama motorlarına uygun bir şekilde kodlanmıştır ve daha önce başka alanda yaptığım siteler arama motorunda üstlerde çıkıyorsa günü geldiğine buda çıkacaktır ve kod yapısı olarak google gibi arama motorlarının seveceği türden bir yapıya sahip, amacım çok iyi grafikler yapıp şova yönelik bir site yapmak değil amacım arama motorlarında çıkmak ve kullanıcıya ulaşmak sade ( amatör ) dediğiniz sayfa ise diğer tatil portallarının karışık anasayfalarına karşı sade ve kafa karıştırmayacak bir görünüm

Google da bir portal anasafyasında ne kagar grafik var veya anasayfasında bir tane bile bir reklam varmı internetle yeni tanışan ve google ı hiç duymamış biri interneti yeni yeni öğrenirken oraya girse portala benzetirmi kesinlikle ama arkasında dönen güçlü kod yapısı ve kafa karıştırmayan sadeliği ile rakiplerine oranla en çok ziyaret edilen arama motoru

Vaktimide boşa harcamıyorum, çünkü emek verilen hiç birşey boşuna değildir ve boşa vakit harcama değildir, ayrıca tecrübeden bahsedersek turizmden gelme biriyim ve o alanda da yeterince tecrübem var, amacım şov yapıp karışık sayfalar hazırlamak değil, amacım bilgi ile kullanıcıya ulaşmak, grafik ve resimleride canlı olmayabilir belki ama, en doğru yerde, en doğru şekilde kullandığımdan emin olabilirsiniz, sonuçta başka siteler sayfalarının en üstünü gelip flash ve giflerle doldurup sonrada sayfanın ilk kod satırlaını javascriptler ile şişirip arama motorlarını hayalinde görüyorlarsa bu tamamen onların amatörlüğüdür ve site ikinci günü olmasına rağmen kullanıcılar gelip mail listesine kayıt olmaya başlamışlarsa ben daha fazla birşey demiyorum

Saygılar

Enson 20/11/2006 00:00 tarihinde monder33 tarafından düzenlenmiştir..
Eski 20/11/2006, 00:02   #5 (permalink)
Tembel Coder

Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Şu seo olayını sihirli değnek sananlardan biri de sizsiniz sanırım sitenizede yapacağınız seo çalışması kullanıcıların sitenizin içeriğine daha kolay ulaşmasını sağlar nitekim içerik mevcut olmayan bir sitede seo'nun kralı da gelse arama motorlarında üst sıralara taşıyamaz.

Alıntı:
( amatör ) dediğiniz sayfa ise diğer tatil portallarının karışık anasayfalarına karşı sade ve kafa karıştırmayacak bir görünüm
sanırım bu da size öyle gelmiş, tasarımızın son zamanlarda (adsense'nin en çok tatil içerikli sitelere ödeme yaptığı bilgisi yayıldıktan sonra) incelediğim yüzlerce site arasında belkide en kötüsü.

saygılar.
Eski 20/11/2006, 00:18   #6 (permalink)
İptal Durumu

http://tr.wikipedia.org/wiki/Portal

google bir portal değil.
ayrıca güçlü arama yapısına sahip arama motorunda arama yapınca
Alıntı:
Please don' t send to empty value
şeklinde hata mesajı alıyorum.

amatör deyince ne anlıyorsun allah aşkına. madem buraya siteni yorumlatmak için ekledin yapılan yorumlara da katlanacaksın ki hiç kimse sırf seninle eğlenmek için buraya yorum yazmaz. birçok kişi sitesini buraya koydu eleştirildi tavsiyelere göre değişiklikler yaptı ve birşeyler öğrenmiş olarak yoluna devam etti. sen de böyle yapmak için mi yazdın buraya yoksa yaptığın sayfa sana çok güzel geldi de bir de başkalarının övgülerini duyayım diye mi ekledin.

ben söyleyeyim de sen anlarsan anla artık:
sayfanın ana arkaplan rengi hiç de güzel değil (mat can sıkıcı durgun)
içteki beyaz alana bir resim koymuşsun, birden beyazdan resimlerdeki doygun renklere geçiş rahatsız edici olmuş
tepedeki bulutlu resim güzel ama daha canlı daha hoş bişey olabilirdi. (canlı resimle kastettiğimi anlamak için natonal geographic ve atlas dergilerindeki fotoğraflara bakabilirsin)
alttaki hava durumu göstergeci basit sevimsiz resimlerden yapılmış sanırım meteorolojinin sitesinden alıyorsun. bence daha güzel resimler kullan. weather.com a bakabilirsin
sayfadaki neredeyse her yazıda net kırmızı rengi kullanmışsın ve hiç güzel değil, kırmızı baskın bir renk onu belli yerlerde kullanmaya gayret et
(bence) asla beyaz zemin üzerinde herhangi bir resmi kullanma, resmi ona göre işle düzelt ya da arkaplana farklı bir renk koy

bunlardan ne çıkarırsın bilmiyorum, ister gene kızarsın ister tavsiyeler uyarsın.

bu arada güzele bakmak sevaptır http://www.satilik.com.tr (ve senin tasarım hakkında belli bir eleştirme gözüne sahip olmanı sağlar) şuan senin en çok kendi ürünlerini eleştirmeye ihtiyacın var
yesilvadi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20/11/2006, 00:34   #7 (permalink)
Registered User

Çok kaliteli siteler buraya düştüğü için eleştiriler biraz acımasız gibi görünüyor olabilir. Bana göre acımasızca eleştiriyor gibi görünen daha doğru söylüyor demektir.

Gerçekten site her yönüyle çok basit kaçmış. Hazır template kullanıp programlama kısmına yoğunlaşırsanız daha kaliteli bir iş ortaya çıkabilir. Çünkü gerçekten bu sitede aradığımız bulamayız anca kaybolabiliriz.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20/11/2006, 01:33   #8 (permalink)
İptal Durumu

Arkadaşlar içerik zamamla girilecek şu anda içerik yok çünkü sitenin açılalı daha iki gün oldu, içerik admin panelinden girilecek ve zamanla artacak

Please don' t send to empty value, mesajınıda almanız gayet doğal, çünkü arama kriteri seçmeniz gerek, yalnız bu sefer de birşey çıkmadı dersiniz, bir daha söyleyim içerik daha çok az ondan birşeye ulaşamazsınız ve yine olayı yalnış yerde ararsınız, ayrıca google' ın portal olduğunu da geçen sene büyük bir gazete de bir haberde okumuştum, pardon gazete yalnış yazıyormuş, ayrıca portal kavramı nedir çok şükür bilgim var, bu sitede ileride içeriği oluştuğu zaman ileride yüzlerce sayfalık içeriği rahatlıkla barındıracak, şu anda içeriği olmadığı için portal olamayacağını bende biliyorum zaten bu daha başlangıç, doğru buraya siteyi yorumlatmak ve sizlerle paylaşmak için yazdım, her yorumada saygım var zaten olmasa mesajlarımın altında saygılarımı belirtmem, hatta dikkat edersen burada ilk mesajımada, ikinciye de teşekkürle başladım

Acı tatlı mutlaka eleştiri olur ve olmalıda, ayrıca kimseye de kızmadım, sadece yalnış anlama olduysa cevaplamak istedim, ama maalesef yine yalnış anlaşıldım ve ayrıca birini eleştiriken veya birşey söylerken saygı kuralları çerçevesinde eleştirmek gerekir, ben birini eleştirirsem eğer bu şekilde eleştiririm, madem burada bu tarz uslublar kullanılıyor bir daha buraya birşey yazmayacağım

Bu arada bir site yazmışsınız, birde ben yazayım bir arkadaşla beraber yaptığım bir site ve şu anda gayet başarılı sitenin ziyaretçi defterinde yazan yorumlar da bunu kanıtlıyor www.ogercekbirstar.com.tr.tc

Saygılar

Enson 20/11/2006 02:13 tarihinde monder33 tarafından düzenlenmiştir..
Eski 20/11/2006, 05:57   #9 (permalink)
php

hakanaksan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: config.php

Sayın monder33 rumuzlu arkadasim kimsenin sana saygısızlık yaptığı yok.
Olan bir şey varsa ağır eleştiridir.Ve bunu da kaldıramıyorsan
Alıntı:
bir daha buraya birşey yazmayacağım
yaparak iyi etmiş olursun.

Neticede kimsenin senin sitene veya sana saygısızlık yaparak elde edeceği birşey yok yazan arkadaşlarımız senin kendini geliştirebilmen için fikirlerini beyan ediyorlar ama sen "madem uslubunuz böyle buraya birşey yazmayacağım" dersen benim sana tek diyeceğim.
Yolun açık olsun.
hakanaksan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20/11/2006, 08:29   #10 (permalink)
Canavar

Fati Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Stavanger/Bursa

1. Arka plan rengi ve sari hic uyusmamis.
2. Yazilarin hepsi resim halinde ( bisey anlamadim )
3. Bir kac yazi hatasi var.
4. "Country" benim bildigim ulke demekdir sehir degil.
5. Resim kaliteleri cok dusuk, buda otomatik olarak siteyi cok amator gosteriyor.
6. "Made By Onder" bence bu hic gerekli degil
7. Bayraklar resimleri cok dusuk kalitede...
8. "Last tourism news" son haberleri koymayi unutmussun.
9. ......

Bence Ondercim biraz daha grafik ve renk secimine onem verirsen dahada guzel birsey cikacak ortaya.

Iyi calismalar.
http://area50one.deviantart.com/
Fati hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık