![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Saykopat Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: İzmir
|
Selamlar Bu gün herzamanki gibi okula giderken aklıma çok değişik ve yararlı bir proje geldi. Günlük hayatta kullanılırsa büyük çaplı değişiklikler yapabilecek birşey. Şu anda benim bunu yapabilecek bilgi düzeyim yok. Anca 1-2 seneye kadar prototipini yapabilirim. Bu zaman içinde bu projeyi nasıl korurum. Telif hakkını alabilirmiyim ve bunun için neler gerekiyor? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| php Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: config.php
| kağıda dökmek yeterlimi ? yoksa prototip şartmı kafam karıştı ? yani ön ar-ge hazırlayıp teknik kısmıyla beraber şura şöyle olur tarzı bir metin mi yoksa direk düşündüğü yazıp notere onaylatarakda koruma altına alabiliyormuyuz |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
bence projeyi ayrıntılandırıp bi bütün olarak notere onaylatırsan ileride daha rahat edersin
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Konuyu çok detaylı bildiğimi söyleyemem. Zaten çok detayı var. Ancak noter bunun onay mevki olamaz. Türk Patent Enstitüsünün olması muhtemel. Onun haricinde fikre patent vermezler. Mesela ben gidip çift roketli uzay aracını düşündüm diye patentini filan alamam. Detaylı çalışma gerekir. TPE'nin patent alanlara yardımcı olması açısından çok uzun bir kitapçığı vardı. Ama bu işlerde en iyisi önceki patentlere bakmaktık. Benzer olarak alınan patentlere göre çalışma yapılabilir. Hakikaten forumda daha önce patent almış olan var mı? ( İş makinası filan harici ) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| php Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: config.php
|
TPE de bildigim kadariyla (ki fazla bilmiyorum) ortada olan birseye paten veriyor yani bir ürün yaparsın bitirirsin vs. fikire patent olurmu bende kuşkuda kaldım. yani notere onaylatırsan insanlara "bak önce ben düşünmüştüm" deme şansın olur ama hukuken bir hak iddia edinilebileceğini sanmıyorum. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: /root/
| noter bu metni bu şahsın yazdığına şahitlik eder, kullanılmasını kanunen engelleyemez, madde olarak ekleseniz bile kanuni dayanağı yok. Patent büroları mevcut. 300ytl gibi bir harç masrafı var, 500ytl gibi max bir maliyetle patent alıp başkasının kullanmasını kanunen engellersiniz |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
| benbuldum.com'u yaparken bizde çok uğraştık fikirlerin patentlenmesi konusunda. size de uğraşmanızı tavsiye etmem. projenizi detaylandırın, dokumana dokun, sonra noterden tasdikletin. eger ilerde birisi yaparsa, "ben iste su zamanda yaptim, iste noter tasdikli belge" diye bilirkisiye verirsiniz, onlar da inceleyip, projeni korumus olurlar.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |