![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2005 Yer: İstanbul
| http://www.wapdapaylas.com Uzun zamandan beridir bekletiyorum bu projeyi. Kısmet bugüneymiş Biri yapar diye düşündüm ama hiç kimse yapmadı sanırım. Yurt dışında bir kaç servis(bildiğim) böyle bir hizmet veriyor. Yurt içinde aradım ama bulamadım(bildiğiniz var mı?). Bende farklılık olması açısından bir şeyler yapmaya çalıştım. (umarım ilk dir )Şu an için test aşamasında. 300 kb lık dosya yüklemesine ayrıca .jpg ve .mid formatlı dosyalara izin veriliyor. İlerde sistem yerine oturdukça bu gibi kısıtlamalar düzenlenecek. Kişisel olarak değilde kullanıcılardan gelen istekler doğrultusunda geliştirmek istiyorum projeyi. Kötü yada iyi farketmez her türlü fikriniz benim için ve proje için önemli. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Fikir fena değil, Aynı mantık ters şekilde işlese bence çok daha başarılı olur. Yani waptan yükleyeceksin, almasını istediğin kişi yada kişilerede bilgilendirme maili atacak. Mobil cihazlar artık çok fazla dosya formatını desteklemekte, mid ve jpeg ile kısıtlamak yerine diğer formatlarıda desteklemesinde yarar var, Zaten mms ile mid ve jpeg gönderilebiliniyor, dosya boyutuda 300 kb. kendi ihtiyacım olsa siteyle uğraşmam. Dosyayı yüklenen ismi ile indirmiyor telefona, ileride bazı dosyalarda bu önem arz edebilir. Kodu girdiğimiz alanda, tuşlara basılı tuttuğumuzda rakamlar çıkmıyor, bu ayarlanabilirse iyi olabilir.
__________________ Yedekleme yap! |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Yorumun için teşekkür ederim. Kolları sıvayıp düzenlemelere başladım. Aslında şu dosya adı konusu beni en çok yoran şey. Normalde aynı sistemle tarayıcıdan bir dosya indirildiğinde sorun çıkmıyor dosya adı değişiyor ama bu telefonda işe yaramıyor. Telefondan dosya yükleme özelliği ilede ilgilenmeye çalışıyorum. Farklı bir fikir buda. Buna bir kaç özellik daha eklenebilir bilgilendirme e-postası haricinde. Dosya boyutunu zamanla arttıracağım. Belki geri kalan düzenlemeleri yaptıktan sonra 1-2 mb ta çıkarabilirim. Yada gmail e yakın bir mantık. Kullanım arttıkça boyut artar ![]() Kod da sadece numara kullanacağım. Böyle daha basite indirgiyor. Direk giriyorsun. Birde sayfa sayısını 2 ye düşürdüm(wap için). Fazladan kb indirilmesin diye. Yanlız yapılan düzenlemeler deneme sistemde. En kötü tarafı bu düzenlemelerin normal sisteme aktarımı. Telefonla deneme yapmak zaman alıyor. Doğru düzgün bir wap emulatörü de bulamadım. Kısa sürede biter inşallah geri kalanı. Tasarımda da değişikliğe gidilecek. Sistemide değiştireceğim. Bildiğimiz internet sitelerindeki paylaşım mantığı(dosyayı yükle , bağlantıyı al paylaş) telefonda işlemiyor. Bunu ikili kullanmak lazım. Hem internetten paylaşımlar(resim,video,müzik) takip edilebilmeli , hemde telefon ile bunlar işlevsel hale getirilmeli. Şu an çok kuru kalıyor. Görünen o ki kod sistemi kalacak belki ama insanlar paylaştıkları şeyleri internet üzerinden de görebilecek. Son eklenenler , resimlerin açıklamaları , cep telefonu ile çekilen videoların izlenmesi vs. Belki wap günlüğü yada wap sayfası yapma bölümleride eklenebilir. Bu daha cazip hale getirir sistemi. Biraz hızlı davrandım sanırım bu halini yayınlamakla. Ama buna değdi. @Predator un fikirleri ile kafamda daha farklı düşünceler oluşmaya başladı. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| E=mc² => m=F Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
Güzelbir fikir zamanla insanlarda oturacağına ve tutacağına eminim. Tebrikler.
__________________ Maddenin Temel Taşı Frekans kadar karmaşık bir yapı Ted Medikal Store-chat-sevdigin.com |
| | |
| | #5 (permalink) |
| En Çetin Cevizci :) Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: Y:212314 Z:92415489
|
sanırım sunucu sıkıntısı çekiyorsunuz, daha geniş kapsamlı dosyalar olsayıdı daha güzel olurdu....
__________________ Tohum saç,bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın, Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın, imazmmodified eden moderator utansın! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Küçük ama çok etkili :) Üyelik Tarihi: 01/2005 Yer: İzmir
|
Merhaba : Oldukça iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Ama diğer yorumlara da katılarak geliştirilmesinin iyi olacağını söyleyebilirim. Görsellik ve tanıtım zaten malumunuzdur. Bunun dışında symbian ya da smartphone cihazlar için küçük çaplı bir program yazılabilir. Böylece kullanıcı bağımlılığı oluşturulabilir, proje genişletilebilir. Kolaylıklar
__________________ İnsanın başına ne gelirse ya meraktan, ya da meraktan.. ![]() Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep. (Scott Adams) |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Ortaya Karışık Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: İzmir
| Alıntı:
@mrcplus Bence üzerinde dur... | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yeni tasarım çalışmaları şu an devam ediyor. Aslında pek tasarımla aram yoktur. İlerde durumlara göre bir firmaya yada kişiyede yaptırabilirim. Şimdilik basit tasarımlarla idare edeceğim. Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |