![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Yereldekı ve uzaktakı verıtabanları eslestırmek her zaman sorundur.. Proje gelıstırılırken verıtabanında yapılan degısıklıkler bı yerde tutulmaz, sıra projeyı sunucuya atmaya geldıgınde eger hafızanız yeterı kadar ıyı degılse tum alan ve tablolar tek tek kontrol edılır vs.. Iste bu sorunu cozmek ıcın webte yada masaustunde calısan bır yazılım gelıstırılebılır.. Yanı, ben yazılıma eslestırmesı ıcın ıkı sql betıgı (dump fıle) verırım, yazılım bu ıkı betık arasındakı farkı kapatacak sql'ı uretır.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bu tip sorunlarla karsilasmamak icin ben, veritabani tasarimini, veritabani yonetim panelini kullanmadan yapıyorum; kontrol panelini, verileri sorgulamak dışında hemen hemen hiç kullanmıyorum. Veritabanini, tablolari, indeksleri, kullanıcıları, baslangic verilerini v.b. oluşturan SQL komutlarının yer aldığı bir text dosya hazırlıyorum ve her zaman bunun aracılığıyla veritabanını oluşturuyorum. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Bende yaptıgım her degısıklık sonrası olusan alter cumlelerını bı yerde saklarım ve guncelleme esnasında once bu cumlelerı calıstırırım.. Yınede ınsan bazen unatabılıyor.. (Aslında yarın yapmam gereken bu cesıt bır guncellemede alter cumlelerını saklamayı unuttum)
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Cevizci Shapka Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: KKTC
|
@acemi: neden bu tablo oluşturma ve değiştirme text leri ortak biryerde toplanmasin? ***kabul ediyorum biraz muhalefet bir cümle oldu ![]() @hunter: çok güzel düşünce fakat veritabani eslestirilmesinde olan bir sorun diğerini de dağıtabilir . çok detaylı düşünülmesi gereken bir problem :\
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Ankara
|
navicat,sqlyog bu işi yapan iki program. sqlyog biraz daha iyi yapıyor gibi ama yine de kusursuz değiller. veritabanlarının yapısını ve/veya verileri eşitlemek mümkün.
__________________ Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |