![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Online Radyo. Projenin Kısa Açıklaması Kullanıcılar aylık ücret karşılığı olarak radyodaki bulunan tüm mp3 arşivinden arama yaparak kendi playlistlerini oluşturabilir, bu listeleri arkadaşlarıyla paylaşabilir ya da karşılığı olmak kaydıyla kendi radyosunu oluşturabilir. Sistemin Basitçe İşleyişi * Sistem ücretlendirme esasına dayanır. Kişilere sunulan hizmet karşılığı kademeli bedel alınabilir. Örneğin tek kullanıcının kullandığı bir kanal için aylık 10$ gibi cuzi ücretler alınacakken, 10 arkadaşına dinleteceği durumlarda fiyat artırılabilir. Kendi radyosunu kurmak isteyenler için user başına özel sunucular tahsis edilebilir. * Üye olan kişi aylık ücretini ödedikten sonra kişiye tüm arşivde arama yapma imkanı sağlanır. Kişi aramalarını yaparak seçtiği parçaları kendi listesine ekler. * Kişinin oluşturduğu bu liste shoutcast, windows media, flash vs turde media streaming yapilabilecek araçlarla kişiye özel tahsis edilmiş porttan ya da subdomainden yayınlanır. Detaylar * Internet radyolari için 64Kbps yeterli bir aktarım hızıdır. * 64Kbps'lik ortalama mp3 dosyaları yaklaşık 2MB yer kaplar. * Şu an çoğu yerde pc başı maksimum 100Mbit'lik bağlantı sağlanıyor. * 100Mbit bağlantı ile maksimum 1500 kullanıcı için ayrı server açmak gerekir. Ya da overload yapip 5000 kişiye göre ayarlama yapılabilir. Zaman içinde kişilerin radyoya bağlandığı zamanlar gözetilerek uygun sunucu kaydırmaları yaparak dehşetengiz bir overload yapip maksimum olan sıkıntılı değerler istenildiği kadar genişletilebilir. * 200GB bir harddisk ile 100bine yakın 64Kbps'lik mp3 depolamak mümkündür. Handikaplar * Yasal durum nedir? Telif sorunları nasıl bertaraf edilebilir? * Örneği var mı? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
diğer bir sorun, aylık 10$ı rapidshare versem daha fazla ve daha kaliteli mp3 edinebilme şansım var. çoğumuzun kotalı bağlantısı olduğunu da düşünürsek her ay belli miktar kotayı mp3 dinlemek için ayırmak pek mantıklı değil gibi ![]() örnek olarak yahuuu da buna benzer birşey vardı diye hatırlıyorum. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| -ae Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Amasya
|
Özellikle ülkemiz gençlerinin bu türlü konulara çok büyük ilgisinin var olduğunu düşünüyorum. Gayet güzel ve geleceği olan iyi bir proje. Dev bir site olan www.last.fm bu iş için en uygun örnektir sanırım.
__________________ maybe or not(?) who knows? who cares? damn! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
Basit bir ses kayd etme programi ile yayını kayd edip mp3'e çevirmeleride sorun olabilir belki. Yasal olarak sorun olmazsa bile mp3'e çevirdikten sonra siteye ihtiyaçları kalmaz.
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
| | #5 (permalink) | |||
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
| Alıntı:
![]() Alıntı:
Alıntı:
O zaman siteye kullaniciyi bir sekilde baglamak lazim. Kullanici siteyi sadece mp3 listesi olusturma ve dinleme olarak gormemeli. Mesela bir topluluk olusturmali. Su siralar topluluk olusturmaya yonelik siteler tutuyor sanirim. Yani yorumlar havada ucusursa, kisiler birbirlerinin listelerini dinleyip yorumlar yapabilirse su siralar moda olan "DJ"lik olayini da bir sekilde baglamak mumkun olabilir. Mesela bunu capkin bir genc sevgili adaylarina dinletebilir. Mesela 4-100 tane liste olusturup her kisiye farkli bir liste dinletebilir. Belki playlistin tek olmasi gereksiz de olabilir, boyle yapilabilir. Ya da bir sirket elemanlarina dinletecegi muzigi surekli olarak siteden saglayabilir. Burada aslinda onemli noktalardan biri isin yasal olmasi. CD kullanmak ve almak pahali, mp3 ise cogu zaman yasal degil. Bir manada kisiye aylik bir ya da birkac cd parasina tum son albumleri ve gecmisteki binlerce albumu dinleme sansi sunuyorsunuz. | |||
| | |
| | #6 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
yabancı albümler için durum ne bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla radyolar orjinal cdyi alıp dinletiyorlar. en azından müyap karışmıyor, ama aynı işi otelde yapmak isteyince 3-5 uyduruk şarkıcı için ödemenizi istediği para ile shakira yı falan getirtebilirsiniz |
| | |
| | #7 (permalink) | ||
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
| Alıntı:
Alıntı:
Üye olması gerekmiyecekse dinlemek bedeva olur. Yani benim listemi dinlemesi için göndereceğim kişinin sevgilim olduğunu nereden bileceksiniz. Bir arkadaşım rica eder sen nasıl olsa para verdin benim içinde liste oluştur ve hoşlandığım kişiye yolluyorum diye gönder der vs..
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler | ||
| | |
| | #8 (permalink) |
| Yunus EŞ Üyelik Tarihi: 10/2006 Yer: İstanbul
|
Şu linke bak derim; radioblogclub.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |