Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Beyin Fırtınası

LinkBack Seçenekler
Eski 29/10/2006, 02:06   #1 (permalink)
Registered User

Varsayılan Online Radyo ( Kullanıcıya Özel )

Online Radyo.

Projenin Kısa Açıklaması

Kullanıcılar aylık ücret karşılığı olarak radyodaki bulunan tüm mp3 arşivinden arama yaparak kendi playlistlerini oluşturabilir, bu listeleri arkadaşlarıyla paylaşabilir ya da karşılığı olmak kaydıyla kendi radyosunu oluşturabilir.

Sistemin Basitçe İşleyişi

* Sistem ücretlendirme esasına dayanır. Kişilere sunulan hizmet karşılığı kademeli bedel alınabilir. Örneğin tek kullanıcının kullandığı bir kanal için aylık 10$ gibi cuzi ücretler alınacakken, 10 arkadaşına dinleteceği durumlarda fiyat artırılabilir. Kendi radyosunu kurmak isteyenler için user başına özel sunucular tahsis edilebilir.

* Üye olan kişi aylık ücretini ödedikten sonra kişiye tüm arşivde arama yapma imkanı sağlanır. Kişi aramalarını yaparak seçtiği parçaları kendi listesine ekler.

* Kişinin oluşturduğu bu liste shoutcast, windows media, flash vs turde media streaming yapilabilecek araçlarla kişiye özel tahsis edilmiş porttan ya da subdomainden yayınlanır.

Detaylar

* Internet radyolari için 64Kbps yeterli bir aktarım hızıdır.
* 64Kbps'lik ortalama mp3 dosyaları yaklaşık 2MB yer kaplar.
* Şu an çoğu yerde pc başı maksimum 100Mbit'lik bağlantı sağlanıyor.
* 100Mbit bağlantı ile maksimum 1500 kullanıcı için ayrı server açmak gerekir. Ya da overload yapip 5000 kişiye göre ayarlama yapılabilir. Zaman içinde kişilerin radyoya bağlandığı zamanlar gözetilerek uygun sunucu kaydırmaları yaparak dehşetengiz bir overload yapip maksimum olan sıkıntılı değerler istenildiği kadar genişletilebilir.
* 200GB bir harddisk ile 100bine yakın 64Kbps'lik mp3 depolamak mümkündür.

Handikaplar

* Yasal durum nedir? Telif sorunları nasıl bertaraf edilebilir?
* Örneği var mı?
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/10/2006, 02:26   #2 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

diğer bir sorun, aylık 10$ı rapidshare versem daha fazla ve daha kaliteli mp3 edinebilme şansım var. çoğumuzun kotalı bağlantısı olduğunu da düşünürsek her ay belli miktar kotayı mp3 dinlemek için ayırmak pek mantıklı değil gibi

örnek olarak yahuuu da buna benzer birşey vardı diye hatırlıyorum.
turker hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/10/2006, 02:31   #3 (permalink)
-ae

akifemre Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Amasya

Özellikle ülkemiz gençlerinin bu türlü konulara çok büyük ilgisinin var olduğunu düşünüyorum. Gayet güzel ve geleceği olan iyi bir proje.

Dev bir site olan www.last.fm bu iş için en uygun örnektir sanırım.
damn!
akifemre hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/10/2006, 02:46   #4 (permalink)
Sivil Üye

Gurhan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Basit bir ses kayd etme programi ile yayını kayd edip mp3'e çevirmeleride sorun olabilir belki.

Yasal olarak sorun olmazsa bile mp3'e çevirdikten sonra siteye ihtiyaçları kalmaz.
Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler
Gurhan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/10/2006, 02:14   #5 (permalink)
Registered User

Alıntı:
çoğumuzun kotalı bağlantısı olduğunu da düşünürsek her ay belli miktar kotayı mp3 dinlemek için ayırmak pek mantıklı değil gibi
Aslinda ben bunu dusunurken Turkiye'dekileri hic hesaba katmamistim. Yani Turkiye hedef kitle degil bence boyle birsey icin.

Alıntı:
Basit bir ses kayd etme programi ile yayını kayd edip mp3'e çevirmeleride sorun olabilir belki.
Aslinda bu radyo yayini kaydetmek gibi birsey oluyor. Yani su an da bir radyo yayini cok rahat bir sekilde kaydedip parca parca mp3'e cevirme sansimiz var. Ama yukaridaki siteden dogrudan mp3 indiremiyeceginiz icin bir radyo sitesi olacagindan boyle bir sorunu hic dusunmemistim.

Alıntı:
Yasal olarak sorun olmazsa bile mp3'e çevirdikten sonra siteye ihtiyaçları kalmaz.
Bu mumkun sanirim. Ama boyle musteriler bence iyi musterilerdir. Nasilsa site parayi bir seferlik aliyor kisiden. Kisi mp3 lazim oldugunda gelip siteye uye olup kaydini yapabilir. Yani aslinda bu illegal bir kullanim olur ama her kisi bunu yapmak icin para verecek diye dusunursek cok buyuk bir sorun olur mu acaba?

O zaman siteye kullaniciyi bir sekilde baglamak lazim. Kullanici siteyi sadece mp3 listesi olusturma ve dinleme olarak gormemeli. Mesela bir topluluk olusturmali. Su siralar topluluk olusturmaya yonelik siteler tutuyor sanirim. Yani yorumlar havada ucusursa, kisiler birbirlerinin listelerini dinleyip yorumlar yapabilirse su siralar moda olan "DJ"lik olayini da bir sekilde baglamak mumkun olabilir.

Mesela bunu capkin bir genc sevgili adaylarina dinletebilir. Mesela 4-100 tane liste olusturup her kisiye farkli bir liste dinletebilir. Belki playlistin tek olmasi gereksiz de olabilir, boyle yapilabilir.

Ya da bir sirket elemanlarina dinletecegi muzigi surekli olarak siteden saglayabilir.

Burada aslinda onemli noktalardan biri isin yasal olmasi. CD kullanmak ve almak pahali, mp3 ise cogu zaman yasal degil. Bir manada kisiye aylik bir ya da birkac cd parasina tum son albumleri ve gecmisteki binlerce albumu dinleme sansi sunuyorsunuz.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/10/2006, 02:36   #6 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

yabancı albümler için durum ne bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla radyolar orjinal cdyi alıp dinletiyorlar. en azından müyap karışmıyor, ama aynı işi otelde yapmak isteyince 3-5 uyduruk şarkıcı için ödemenizi istediği para ile shakira yı falan getirtebilirsiniz
turker hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/10/2006, 10:16   #7 (permalink)
Sivil Üye

Gurhan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
O zaman siteye kullaniciyi bir sekilde baglamak lazim. Kullanici siteyi sadece mp3 listesi olusturma ve dinleme olarak gormemeli. Mesela bir topluluk olusturmali. Su siralar topluluk olusturmaya yonelik siteler tutuyor sanirim. Yani yorumlar havada ucusursa, kisiler birbirlerinin listelerini dinleyip yorumlar yapabilirse su siralar moda olan "DJ"lik olayini da bir sekilde baglamak mumkun olabilir.
Bu olabilir mesela favori listelerine yada arkadaş listelerine ekleyip oradan birbirinin maillerini görüp daha sonra iletişimede geçebilirler.

Alıntı:
Mesela bunu capkin bir genc sevgili adaylarina dinletebilir.
Sevgi adayınında siteye üye olması gerekicek mi? Eğer gericekse siteyi içinde sevgili bulunacak bir şekilde yapmak lazım.

Üye olması gerekmiyecekse dinlemek bedeva olur. Yani benim listemi dinlemesi için göndereceğim kişinin sevgilim olduğunu nereden bileceksiniz. Bir arkadaşım rica eder sen nasıl olsa para verdin benim içinde liste oluştur ve hoşlandığım kişiye yolluyorum diye gönder der vs..
Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler
Gurhan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/10/2006, 10:54   #8 (permalink)
Yunus EŞ

codesignist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Şu linke bak derim; radioblogclub.com
Eski 30/10/2006, 13:05   #9 (permalink)
Abdullah DAĞLI

abdagli Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

www.pandora.com

ancak türkçe içeriğin olduğu bir sisteme rastlamadım!
abdagli hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/10/2006, 09:53   #10 (permalink)
Yunus EŞ

codesignist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bir de bu site vardı:
blogmusik.net

Arama yapıldığında diğer sitelerden daha fazla sonuç getiriyor.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık