Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Java / JSP

LinkBack Seçenekler
Eski 25/10/2006, 11:26   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan java dosya

merhaba öncelikle herkese iyi bayramlar)

java da compile ettiğim bir programı .java ve .class olarak kaydediyor. ama eğer .jar olarak kaydetmek istersem ne yapmam gerekiyor??

bu konuyla ilgili gerçekten acil yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
inci hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/10/2006, 00:50   #2 (permalink)
Üye

yardım edicek kimse yok mu
Eski 26/10/2006, 01:50   #3 (permalink)
Matafleur

darky_dark Adlı Üyenin Profil Grafiği

java kodu olusturmak icin hangi uygulamayi kullaniyorsun?
notepad, eclipse, jbuilder vs vs..

aslinda en kolayi *.class lariniz icin "jar -cvf ilkjardosyam.jar *.class" komutunu kullanmak.. jar komutu java_home/bin dizininde bulunur, aldigi parametreleri kontrol edersen daha detayli bilgi alabilirsin..

ancak gorunen o ki cok acemisin, java forumuzda en tepede yeralan java ile ilgili faydali linkler vs gibi basliklar var, oradaki linkleri dolasmani tavsiye ederim..

isin ne kadar acil olursa olsun, herhangi bir programlama dili ya da platform aceleye gelmez...

NOT: bu linkten baslamani onerebilirim:
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/index.html

sevgi, saygi..
_DD_
Eski 26/10/2006, 12:34   #4 (permalink)
Üye

Alıntı:
darky_dark, mesajından alıntı: Mesajı Gör
java kodu olusturmak icin hangi uygulamayi kullaniyorsun?
notepad, eclipse, jbuilder vs vs..

aslinda en kolayi *.class lariniz icin "jar -cvf ilkjardosyam.jar *.class" komutunu kullanmak.. jar komutu java_home/bin dizininde bulunur, aldigi parametreleri kontrol edersen daha detayli bilgi alabilirsin..

ancak gorunen o ki cok acemisin, java forumuzda en tepede yeralan java ile ilgili faydali linkler vs gibi basliklar var, oradaki linkleri dolasmani tavsiye ederim..

isin ne kadar acil olursa olsun, herhangi bir programlama dili ya da platform aceleye gelmez...

NOT: bu linkten baslamani onerebilirim:
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/index.html

sevgi, saygi..
_DD_

merhaba,

evet gerçekten de oldukça acemiyim. söylediğin linkleri okumuştum ama denemelerim sonuç vermedi JCreator LE programı ile yazıyorum. compile ettikten sonra .class ve .java dosyaları kendiliğinden oluşuyor ama .jar?

yardım için teşekkür ederim...
Eski 26/10/2006, 13:18   #5 (permalink)
Matafleur

darky_dark Adlı Üyenin Profil Grafiği

jcreator le cekip denedim ve gordum ki normalde bir proje olusturdugunuzda kodlarinizi src dizinine, olusan class lari ise classes dizinine koymakta. classes dizininde calistirabilecegin komutu bir onceki mesajimda vermistim.. jcreator i inceledigimde jar olusturma ile ilgili bir secenek ilk basta goremedim, uygulamanin yardim dokumanlarini inceledigimde -ki senin de yapman gereken aslinda bu olmali degil mi? - bazi seyler buldum:
configure --> options --> tools kisminda new diyerek "create jar file" aracini aktif hale getiriyorsun. buradan ciktiktan sonra tools menusunde "create jar file" secenegini gorebilirsin.. projeni compile ettikten sonra bu secenegi kullanirsan classes dizinine projeismi.jar isimli dosyanin olustugunu gorebilirsin..

sevgi, saygi..
_DD_
Eski 26/10/2006, 20:31   #6 (permalink)
Üye

Alıntı:
darky_dark, mesajından alıntı: Mesajı Gör
jcreator le cekip denedim ve gordum ki normalde bir proje olusturdugunuzda kodlarinizi src dizinine, olusan class lari ise classes dizinine koymakta. classes dizininde calistirabilecegin komutu bir onceki mesajimda vermistim.. jcreator i inceledigimde jar olusturma ile ilgili bir secenek ilk basta goremedim, uygulamanin yardim dokumanlarini inceledigimde -ki senin de yapman gereken aslinda bu olmali degil mi? - bazi seyler buldum:
configure --> options --> tools kisminda new diyerek "create jar file" aracini aktif hale getiriyorsun. buradan ciktiktan sonra tools menusunde "create jar file" secenegini gorebilirsin.. projeni compile ettikten sonra bu secenegi kullanirsan classes dizinine projeismi.jar isimli dosyanin olustugunu gorebilirsin..

sevgi, saygi..
_DD_

merhaba

yardımlarınız için teşekkürler...
yapabildim sonunda

iyi çalışmalar...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız