Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Site Yorum

LinkBack Seçenekler
Eski 24/10/2006, 15:51   #1 (permalink)
FirstLady

C-Nem Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: shiftdeleted trash
Varsayılan CMS Rehberi {Sonunda Açıldı}

Herkese merhabalar,
Uzun zamandir üzerinde çalıştığım, arkadaşlarımı (turker, msevim) bunalttığım sitemin temellerini atıp adam şeklinde minimum ölçüde soktuğum şu günlerde sizlere de bir göstereyim dedim.

CMSRehberi.Com

Domainin özünden de anlaşıldığı gibi, dopdolu cms özelliklerini anlatan, anlatmaya çalışan bir site (olacak).
Kaliteli şeyler ortaya koymak tek başına zor oluyor ama ugraşmak da hoşuma gidiyor.

Kısaca açıklamlarda bulunayım.

Sağ Üstte Gördüğünüz 3 link;
- Proje Hakkında : projenin işleyişi ve şu anki konumu hakkında güncel bilgiler içerecek.
- Forum : Henüz açılmayan forumum
- Destek : Yüzsüzlük anlarım bakmayin

AnaMenü
- Dökümanlar : Belki çok klişe bir başlık ama burada gerçekten orjinal ve kendi hazırladığım dökümanları HOW-TO ları açıklayacağım. Bakalım nasil olucak.

- Dersler : Işte burasi kilit ve voleyi vurabileceğim mekan turker sağolsun çok gazladı, bende heveslendim. Hazırlıycam bişeyler. eğer şu anda giriyorsanız siteye WordPress için tam çözüm dersinin bir bölümünü (test için) görüyor olacaksınız. işte bu biçimden en ayrıntılı noktasına kadar ama sade şekilde derslerim olucak. Faydalı olur inşallah

Eklentiler :
Aslında bu bölüm WordPress ve Joomla ağırlıklı olucak. Özellikle siteyei yaparken bir çok eklentiyi gördüm ve bunların Türkiye'de pek kullanılmadığının farkına vardım. Çoğu açık kaynak olduğu için siteye ait çeviri grubu ile türkçe dil desteği de verebilirim.

Bilgi Edinme : Aslında burasının ömrü pek yok, belki de siz girinceye kadar kellesini uçurabilirim. Veya düzenleyip başka modlara sokabilirim. göz ardı edin siz

Diğer bölümler zaten site içeriği hemen hemen tüm opensource içerik sistemlerini toplamaya çalıştım. şimdi de güncellemeleri takip etmek kaldı.
Çoğu başlık, yer edinmesi için özetle konuldu. yani tümünün sayfaları hazır değil, sizin görmeniz için tam olan bir sayfa hazırladım o da MODx inki. Tüm sayfalar bu stilde olacak, yani BAŞLIK-VERSİYON-WEBSİTE-EKRAN-DEMO-DOWNLOAD-YORUM biçiminde.. Nasıl ?

Siteye bir sitemap oluşturdum ve google amcamin da elini öptüm, bugun-yarin misafir eder botları.
Site zaten _footer da yazdığı gibi joomla üzerine kuruldu ve siteground teması saolsun giyindirdi.
Logonun çok salak olduğuna bakmayın. msevim tavsiye etmeseydi o da olmayacakti {dua edin}

Sonucen, tüm arkadaşlarıma (katlandıkları için) teşekkür ederim. Haaa bu arada sitenin içeriği tek kişilik dev kadro ile hazırlandı Ilk sitem bu benim, küstürmeyin heee

Yapıcı yorumlarınızı bekliyorum, gerçi pek köklü değişiklik yapmam ama yine de düzenlemelere gitmemde yardımcı olabilirsiniz..
C-Nem hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/10/2006, 15:57   #2 (permalink)
Tembel Coder

Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yazılar sağa mı yaslı yoksa benim tarayıcılar mı saçmalıyor ?!
Eski 24/10/2006, 15:58   #3 (permalink)
Eski Cevizci

v4mp1r3 Adlı Üyenin Profil Grafiği

çok güzel bir çalışma olmuş c-nem tebrik ediyorum, projeden ziyade bundan sonraki çabalarında bence çok daha önemli.. başlamış olduğunuz bir proje umarım amacına ulaşır, devamı gelir..

<?="success"?>
v4mp1r3 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/10/2006, 15:58   #4 (permalink)
FirstLady

Varsayılan alıntı eklendi.

Alıntı:
Yazılar sağa mı yaslı yoksa benim tarayıcılar mı saçmalıyor ?!
valla, Internet Explorer ve Mozilla Firefox'ta bir sorun yok bende ama Opera denemedim hiç. Nasıl görünüyor bilmiyorum gerçekten.
Eski 24/10/2006, 15:59   #5 (permalink)
Borazancı Başı

Priapos Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Portal, Forum... Gibi Hazır Araçların Kaynakları Nette Var Ama Düzenli Bir Şekilde Göremedim Sanırım İlk Sen Bu Kadar Uğraşmayı Düşündün.Tasarıma Bişey Diyemicem Güzel ve Hazır.Kodlama Desen Zaten Modüller Var Sitenin İhtiyacına Göre Eklenir.
Güzel Site Hayırlı Olsun.
Çapraz Link Yaparız
Eski 24/10/2006, 16:07   #6 (permalink)
Tembel Coder

Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
valla, Internet Explorer ve Mozilla Firefox'ta bir sorun yok bende ama Opera denemedim hiç. Nasıl görünüyor bilmiyorum gerçekten.
opera9 ve ie7 ile yazılar sağa yaslı görünüyor.

Ana sayfada bilişim haberlerinin yanında cms'lerle ilgili haberler de olsa güzel olur sanırım, bunun dışında ana sayfadaki sağdaki linklerinin alt alta çok uzamasının navigasyonu zorlaştırması dışında bir soruna rastlamadım, buna da uzun vadede belki birşeyler düşünülebilir.

Güzel olmuş, başarılar.
Eski 24/10/2006, 16:09   #7 (permalink)
FirstLady

Alıntı:
Meteryus, mesajından alıntı: Mesajı Gör
opera9 ve ie7 ile yazılar sağa yaslı görünüyor.

Ana sayfada bilişim haberlerinin yanında cms'lerle ilgili haberler de olsa güzel olur sanırım, bunun dışında ana sayfadaki sağdaki linklerinin alt alta çok uzamasının navigasyonu zorlaştırması dışında bir soruna rastlamadım, buna da uzun vadede belki birşeyler düşünülebilir.

Güzel olmuş, başarılar.
aslında joomlanın MosComTreeMenu denen bir navigasyon menü sistemi var ama o da çok reklam dolu. kurdum ama kullanışlı olmadığı için kaldırdım. diğer alternatifleri de denemedim açıkcası. ama o da benim canımı sıkıyor
Teşekkürler.
Eski 24/10/2006, 16:15   #8 (permalink)
Cocuklar giremez :D

Lnxtr Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Denizli

Güzel olmuş ellerine saglık. Eklentiler kısmını Her portalın içindeyken. Örnegin a portalına tıklandıgında a portalın eklentileri için tıklayınız şeklinde bir link olabilir.

Geri kalan güzel olmuş sayfa briaz daha ayrıntılı oldugunda tekrar yorum yapacagım.

Şimdilik kolay gelsin
Eski 24/10/2006, 16:16   #9 (permalink)
FirstLady

Alıntı:
Lnxtr, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Güzel olmuş ellerine saglık. Eklentiler kısmını Her portalın içindeyken. Örnegin a portalına tıklandıgında a portalın eklentileri için tıklayınız şeklinde bir link olabilir.
o zaman her portala uygun eklentiler koymak durumundayım ki bu hepsinde yok aslında bir elin parmakları kadarında var eklentiler o yüzden alt kategori açıp öyle yayınlamayı düşünüyorum
Eski 24/10/2006, 17:31   #10 (permalink)
İptal Durumu

PsyX Adlı Üyenin Profil Grafiği

Haberlere bilişim haberleri değilde cms lerle ilgili haberler ekleyin isterseniz. Epey uğraşmışsınız elinize sağlık.
PsyX hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık