![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
|
Arkadaşlar merhaba javayı ögrenmeye çalışıyorum da şöyle bir sorum olacak. isim ve soyad yazdığınızda eğer bunlar bitişik yazılırsa bunların arasına bir boşluk koyup tekrar ekrana döndüren bir program yazim dedim ama kafam karıştı.Bana yardımcı olursanız sevinirim. not:girilen isim ve soyad'lar o an girilen isim ve soyad'lar önceden ne olduğunu bilmiyoruz. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Benim anladığım şeyse nerdeyse imkansız bir şey istiyorsun. Daha önceden isim, soyisim bilmeden nasıl oluyorda bir metni isim ve soyisim diye iki parçaya ayırabiliyoruz ?
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2004
|
Belki camelcase olarak yazilmistir, yani "AliYilmaz" gibi. Eger oyleyse sunun gibi bisey deneyebilirsin: Kod: String boslukKoy(String isim) {
StringBuffer buf = new StringBuffer();
char onceki = ' ';
for(int i=0; i<isim.length(); i++) {
char ch = isim.charAt(i);
if (ch >= 'A' && ch <='Z' && onceki != ' ') {
buf.append(' ');
}
buf.append(ch);
onceki = ch;
}
return buf.toString();
}
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2004
|
Tabii soyad tamamen buyuk harflerle yazildiysa bu kucuk bir problem yaratabilir Duzeltilmis hali:Kod: public static String boslukKoy(String isim) {
StringBuffer buf = new StringBuffer();
char onceki = ' ';
for(int i=0; i<isim.length(); i++) {
char ch = isim.charAt(i);
if ( Character.isUpperCase(ch) &&
onceki != ' ' &&
! Character.isUpperCase(onceki) ) {
buf.append(' ');
}
buf.append(ch);
onceki = ch;
}
return buf.toString();
}
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
|
myavuzselim yazdıkların için saol tabii senin bu önerin bir çözüm olabilir ya kullanıcı isimlerini ardı ardına büyük küçük yazarsa bu sorun olacaktır buna uygun exception'lar yazılabilinir belki ama o kadar daha ilerleyemedim ![]() enin de sonun da sanırım bir database oluşturulması lazım ama mkarabultun dediği gibi imkansız bence veya bir ömür geçer.
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2006 Yer: Mersin
|
eger isim ve soyisimi birlesik ve hepsini kücük yazdiysa bunu isim ve soyisim diye ayirmak imkansiz gibi bisey... adamin adini ve soyadini nereden bilebilirsinki ? isim ve soyisim arasinda bi fark olmaliki ayirabilesin.
__________________ http://peace.to.md |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
bakarsaniz isim ve soy isim ayirmanin mumkunlugunu gorebilirsiniz. Biraz Automata ve biraz da Compiler ogrendikten sonra ayirma yapabilirsin. Ve eger iki isim veya daha fazlasi olursa o zaman ne yapacaksin. Sen javaya yeni basladiysan ugras derim, belki basarirsin.
__________________ __MB |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2006 Yer: Mersin
| Alıntı:
![]() bence böyle birşey imkansız hergün yeni bir isim cikiyor arkdaşın dediği gibi bir ismi ve soyismi olan birisi bitişik yazarsa nasıl ayıracaksınki ?¿ isim ve soyisimi ayıran bir fark olmadıktan sonta imkansız böylebirşey.
__________________ http://peace.to.md | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
arkadaslar, burada tartisilanin arkadasa yardimci olmak oldugunu saniyordum. Fakat, dedigim gibi ayrilabilir. daha onceleri delikli karta 1 ve 0 lar ile kod yazanlar simdilerde JAVA gibi bir dili cikardilar. Grammeri 4 sayfa. Bir suru keyword, birleserek anlamli bir soz dizimi cikarabiliyor. Adin eger "asatklglfkal" olsaydi ve soyadinda "wefgnvbd" olsaydi eminin adinin ve soyadinin bulundugu bir DB olacakti. Anlamsiz seyler uzerinde tartismak cozum uretmez. Sadece fikrimi soyledim ve imkansiz diye birseyin oldugunada inanmiyorum. Herkese iyi calismalar...
__________________ __MB |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |