Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Veritabanları & SQL

LinkBack Seçenekler
Eski 12/10/2006, 14:36   #1 (permalink)
ofk

ofaruk_k Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara // izmit
Soru Farklı iki ağdan SQL sunucusuna nasıl erişebilirim???

Merhaba arkadaşlar.

iki farklı internet ağından (workgroup değil), 1. ağdaki herhangi bir bilgisayardan, 2.ağdaki MS-SQL server kurulmuş bir bilgisayara nasıl ulaşıp, MS-SQL server'ı kullanabiliriz???

Yani yapmak istediğim şu:

Delphi'yle yaptığım program çalıştığım yerdeki ms-sql server'i kullanıyor. Fakat ben programı evdeki bilgisayarım gibi bu ağın dışında internet bağlantası olan herhangi bir bilgisayardan da çalıştırmak istiyorum.

1) Acaba bu gibi farklı internet ağlarından veritabanı programları için hangi veritabanı tercih edilmelidir?

2) Eğer ms-sql server'ı seçe(bili)rsek, bunu nasıl yaparız???
ofaruk_k hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/10/2006, 01:25   #2 (permalink)
Registered User

Hangi veritabanini sectigin önemli değil, TCP/IP ile çalışan herhangi bir veritabani sunucusu, gerekli ayarlar yapıldıysa işini görür. Yani MS SQL Server ile de olur.

Yalnız iki ağın arasında router olmasi gerekiyor ve router, gelen veritabani bağlanti isteklerini, uygun makineye yönlendirecek sekilde ayarlanmış olmalı. Router'i ayarlama yetkin var mi?
acemi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/10/2006, 13:59   #3 (permalink)
ofk

Soru

Bir adet adsl modem(U.S. Robotics Corporation.) ve bir adet proxy(freebsd) üzerinden bağlanıyorum. yetkim var. Fakat ayarları nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Eski 14/10/2006, 00:06   #4 (permalink)
Registered User

ADSL router'a ilgili porttan (MS SQL Server hangi portu kullaniyor, ezberden bilmiyorum) gelen istekleri, MS SQL Server'in calistigi makinenin IP adresine yonlendireceksin.

Router ve yerel ag arasinda bir makine varsa, onda da yonlendirme yapman lazim.
Eski 14/10/2006, 20:43   #5 (permalink)
ofk

Soru

MS-SQL-Server 1433 portunu kullanıyormuş. Kusura bakmayın çok sordum. Fakat bu ayarları nasıl yapacağımı da yazarmısınız???
benim gibi bir acemi için adım adım yazarmısnız? veya bunu adım adım anlatan bir kaynak war mı?
Şimdiden teşekkürler...
Eski 16/10/2006, 00:01   #6 (permalink)
Üye

TheCoder Adlı Üyenin Profil Grafiği

Query Analizerı acarsın. Ve uygun bilgileri girersin.
SQL Server : uzakmakineIPsiort
SQL authentication
login name: uzakmakinedekisqlkullanicisi
password: şifresi

Baglantı saglanamazsa IP, port, login veya şifresiyle ilgili birsorun olabilir. Bu arada o IP ye ping atabildiginden emin olabilsin. Ayrıca XP SP2 varsa, firewallar kapalı olmalı.
TheCoder hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/10/2006, 07:43   #7 (permalink)
ofk

Alıntı:
TheCoder, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Query Analizerı acarsın. Ve uygun bilgileri girersin.
SQL Server : uzakmakineIPsiort
SQL authentication
login name: uzakmakinedekisqlkullanicisi
password: şifresi

Baglantı saglanamazsa IP, port, login veya şifresiyle ilgili birsorun olabilir. Bu arada o IP ye ping atabildiginden emin olabilsin. Ayrıca XP SP2 varsa, firewallar kapalı olmalı.
sanırım bu yöntem sadece yerel ağ için geçerli. Çünkü uzaktaki ms-sql sunucusu kendi network'ünde yerel bir bilgisayar. Yani yazabileceğim bir IP si yok.
Eski 16/10/2006, 12:14   #8 (permalink)
Registered User

Arada bulunan router'da 1433. portu, MS SQL Server yüklü makineye yönlendireceksin. Senin router'in arayüzünü bilmedigim icin adim adim anlatmam zor.
Eski 16/10/2006, 16:06   #9 (permalink)
Üye

TheCoder Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
ofaruk_k, mesajından alıntı: Mesajı Gör
sanırım bu yöntem sadece yerel ağ için geçerli. Çünkü uzaktaki ms-sql sunucusu kendi network'ünde yerel bir bilgisayar. Yani yazabileceğim bir IP si yok.
IP yi yazdıktan sonra yerel ag olmus olmamıs onemli diil. Bu yuzden uzaktaki aga a baglanabilirsin. Ama burada @acemi arakdasın da dedigi gibi ileri duzey network bilgisi gerekiyor. IP yi SQLin kuruldugu bilgisayara yonlendirmek gerek.
TheCoder hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık