![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ofk Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: Ankara // izmit
|
Merhaba arkadaşlar. iki farklı internet ağından (workgroup değil), 1. ağdaki herhangi bir bilgisayardan, 2.ağdaki MS-SQL server kurulmuş bir bilgisayara nasıl ulaşıp, MS-SQL server'ı kullanabiliriz??? Yani yapmak istediğim şu: Delphi'yle yaptığım program çalıştığım yerdeki ms-sql server'i kullanıyor. Fakat ben programı evdeki bilgisayarım gibi bu ağın dışında internet bağlantası olan herhangi bir bilgisayardan da çalıştırmak istiyorum. 1) Acaba bu gibi farklı internet ağlarından veritabanı programları için hangi veritabanı tercih edilmelidir? 2) Eğer ms-sql server'ı seçe(bili)rsek, bunu nasıl yaparız??? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Hangi veritabanini sectigin önemli değil, TCP/IP ile çalışan herhangi bir veritabani sunucusu, gerekli ayarlar yapıldıysa işini görür. Yani MS SQL Server ile de olur. Yalnız iki ağın arasında router olmasi gerekiyor ve router, gelen veritabani bağlanti isteklerini, uygun makineye yönlendirecek sekilde ayarlanmış olmalı. Router'i ayarlama yetkin var mi? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
ADSL router'a ilgili porttan (MS SQL Server hangi portu kullaniyor, ezberden bilmiyorum) gelen istekleri, MS SQL Server'in calistigi makinenin IP adresine yonlendireceksin. Router ve yerel ag arasinda bir makine varsa, onda da yonlendirme yapman lazim. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
MS-SQL-Server 1433 portunu kullanıyormuş. Kusura bakmayın çok sordum. Fakat bu ayarları nasıl yapacağımı da yazarmısınız??? benim gibi bir acemi için adım adım yazarmısnız? veya bunu adım adım anlatan bir kaynak war mı? Şimdiden teşekkürler... |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
|
Query Analizerı acarsın. Ve uygun bilgileri girersin. SQL Server : uzakmakineIPsi ortSQL authentication login name: uzakmakinedekisqlkullanicisi password: şifresi Baglantı saglanamazsa IP, port, login veya şifresiyle ilgili birsorun olabilir. Bu arada o IP ye ping atabildiginden emin olabilsin. Ayrıca XP SP2 varsa, firewallar kapalı olmalı. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
| IP yi yazdıktan sonra yerel ag olmus olmamıs onemli diil. Bu yuzden uzaktaki aga a baglanabilirsin. Ama burada @acemi arakdasın da dedigi gibi ileri duzey network bilgisi gerekiyor. IP yi SQLin kuruldugu bilgisayara yonlendirmek gerek.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |