![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Thy Soul is Thy Grace Üyelik Tarihi: 06/2005 Yer: Muratlı\Tekirdağ
|
Bilgisayarın içinde işlemciye hava üfleyen fanı ters çevirip işlemciden hava çekmesini sağlamanın sisteme olumlu veya olumsuz bir etkisi olurmu. İşlemciye hava üflerken üflediği hava RAM'e gidiyo çekerken ise hiçbir elektronik parçaya hava üflemiyo. Ayrıca üflenen havayı arka egzos fanı doğrudan alabileceği için daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama sisteme bir zararı olurmu. Örneğin plastik fanın erimesine falan sebep olabilir mi? Ya da soğutma performansında bir düşüşe sebep olurmu? Anladığım kadarıyla olmuyo. Çünkü uzun zamandır kullanıyorum sistemi. Biraz garip birşey biliyorum ama düşüncelerinizi merak ettim. Acaba bir zararı var mı? İşlemciye havanın üflenmesi mi, yoksa çekilmesi mi daha iyidir? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
daha önce hava çekme yöntemiyle soğutma uygulanan bir sistem(bilgisayar dışında da) gördüğümü hatırlamıyorum. Sanırım, hava çekerek yapılacak soğutmanın üfleme ile yapılacak soğutmayla aynı oranda olması için daha hızlı(tabi ne kadar hızlı bilemeyeceğim) çalışan bir fan gerekir.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
|
olabilir ama kasanin icine bir hava girişinin olmasi ve işlemciden aldigin hava sistemini dışarı direk olarak atman lazim bunun icin büyük bir fan ihtiyacin var ve kasadada sessiz bir fan takman lazim sorun Olmaz DELL sistemleri bu şekilde calişıyor inceleyebilirsin ama finler Su borulu sistemler.......
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2006
|
Bildiğiniz gibi soğutmadaki temel amaç, açığa çıkan yüksek ısıyı mümkün olan en kısa sürede soğutmaktır. Oluşan ısı heatsink'e iletilir. Fan da heatsink'in yüzeyine dağılmış ısıyı soğutur. Özetlemek gerekirse elinizdeki stock fanı ters çevirdiğinizde, gerekli hava akımı sağlanamaz ve işlemcinin ısısı artar. Mantıklı ve ekonomik olan sıcak havayı emmek değil, soğuk hava üflemektir.
|
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006
| Alıntı:
kesinlikle katılıyorum.. performans kaybınada neden olur. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| BİR DİLEĞİM VAR :) Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: ANTALYA
|
hava akımının daha saglıklı olması ıcın hava kanalı da kullana bılırsın.
__________________ http://www.sehitlerolmez.com |
| | |
| | #8 (permalink) |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
|
ahu ahu tam komedi olmussss soguk hava ufff lemek haaaa gülecegim yoktu yawwww soguk hava uflenmez kardesim ben sana bisi diyim soguk hava sicak hava carpisinca ne olur nem olur yüksek olunca buz olur ve karlama bak sen soguk hava ufluyorsun ama sicak hava nereye atacaksin yawww icerde tavafmi etcek her çeşit sogutma olur ama mantikli olani sicak hava dısari normal ortam sicakligindaki hava iceri olur baska mantik yoktur. üflemede bunlar
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |