Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 02/10/2006, 15:34   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan celeron m işlemci nasıl

merhabalar yeni bir notebook almayı düşünüyorum.
hp nin pavilion dv5204ea modeli.
bu modelde celeron m işlemci kullanılmuş.
çevremdeki bazı arkadaşlar celeron m in iyi olmadığını en azından bir pentium m almamı söylediler.
bende hemen celeron m ile pentium m karşılaştırmasını biraz araştırdım ( özellikle tomshardware deki yazı)
ceeleron m in güç harcama ve önbellek dışında başka bi dezavantajı yok gibi gözüküyor.
hp nin 5204 modelinde 512 mb ram ama ben bunu ya 1,5 gb ya da 2 gb a yükseltecem.
ram konusunda sorun yok yani.
merak ettiğim önemli olan bazı programların son sürümlerini çalıştırıp çalıştırmayacağı.
mesela photoshop cs 2 de en azından pentium III ve delphi 2006 da en az pentium III yada IV işlemci diyor.
bildiğim kadarıyla yeni üretim celeronlar pentium III lerin bazılarına taş çıkartıyor
bu programlar photoshop olsun delphi olsun işlemci gereksinimlerinde acaba işelmcinin pentium mu celeron mu olduğuna bakıyorlarmı yoksa sadece pentium süreç olarak celerondan sonra çıktığından ve de genel olarak pentium celeron dan iyidir kanısı insanlara hakim olduğundanmı öyle yazmışlar?
bir de hiç celeron m li dizüstü sü olan varmı? tecrübelerini aktarabilirmi?
son bir soru genel olarak celeron m almayı düşünürmüydünüz?
dwfwfan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2006, 18:38   #2 (permalink)
Tembel Coder

Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

İşlemcinin celeron olması uygulamaları çalıştırıp çalıştıramamanı fazla etkilemez, ama celeron işlemcili bir notebookda photoshop , delphi gibi uygulamalarla çalışırken sinir kırizleri geçirmene yada bilgisayarın başında yaşlanmana yol açabilir.

Bence celeron alma,biraz daha bütçeni arttır sonuçta her gün alınan bir alet değil.
Eski 02/10/2006, 20:27   #3 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

Bence meteryusun dediği gibi bütçeni ayarlayıp güçlü bir alet al. Bu konuda Centrino al diyorum ben. Çünkü wireless teknolojisini destekliyor, belki şu an wireless'a ihtiyacın olmaz ama ilerde çok işine yarar. Hem centrino daha ince daha hafif, pil tüketimi konusunda da daha cimri.
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2006, 20:35   #4 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

üzerinde mobil işlemci olupta çok pil tüketen laptop yok zaten. ayrıca wireless desteğini güncel amd mobil platformlarda destekliyor ki desteklemese ne olacak, 30$a bakar bi wireless kart almak. ben genelde sırf centrinio platformuna ekran kartı yüzünden sıcak bakmıyorum. o kadar para ver, sana uyduruk bir kart takıp versinler. bu aynen markalı pclerdeki kandırmaca gibi. bi ton para verirsin, makinan her özelliği süper olur ama nedense 2 yıl önce piyasaya çıkmış ekran kartı takarlar.
turker hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/10/2006, 18:49   #5 (permalink)
İptal Durumu

tuti Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Ağır uygulamalarda celeron işlemcinin yetersiz kalacağını düşünüyorum.
Kendime alacak olsam P4 işlemci düşünürdüm.
tuti hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/10/2006, 22:15   #6 (permalink)
Registered User

Alıntı:
Meteryus, mesajından alıntı: Mesajı Gör
ama celeron işlemcili bir notebookda photoshop , delphi gibi uygulamalarla çalışırken sinir kırizleri geçirmene yada bilgisayarın başında yaşlanmana yol açabilir.
Delphi'nin ne kadar hizli calistigini merak edenler bana gelsinler O kadar vahim bir durum ben hissetmedim.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık