![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2003
|
6 tane oyun var ve rekorları tutuyorum. skor tablosunda tutuluyor tüm bilgiler tablo yapısı ---------- skor_id autonumber oyun_adi text uye_adi text skor number Kod: SELECT skor.oyun_adi, Max(skor.uye_adi) AS uye_adi, Max(skor.skor) AS skor FROM skor GROUP BY skor.oyun_adi; Hatta mümkünse aynı oyunda 1. 2. 3. rekorları yapanıda bulmam lazım yani 6*3 = 18 kayıt. Yada her oyunun birincisi toplam 6 kayıt çıkması gerekiyor. teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2006 Yer: İstanbul
|
bu şekilde her oyun için en yüksek puanı alanı listeleyebilirsin. Alıntı:
__________________ Aslanlar Ülkesinde Tavşan Avlarken Gözünüzü Aslanlardan Ayırmamalısınız; Ama Aslan Avlayacaksanız, Tavşanlara Aldırmanız Gerekmez | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
Benzer bir durum ile karşılaşmıştım ( skorlu değil ) Bende sormuştum ama cevap alamadım. Konuyu takip edeceğim. Ben çözüm olarak skor ve üye adını ayrı ayrı almayı tercih ettim. iç içe sorgulama oldu ve normal olarak sistemi yoruyor. <% Set rs=baglanti.execute("select oyun_adi, Max(skor) AS skor from skor group by oyun_adi") 'şimdi ikinci sorgulama. 3 tane oyuncu alacaksan buraya döngü koyabilirsin. set rs2=baglanti.execute("select uye_adi from skor where skor='"&rs("skor")&"' AND oyun_adi='"&rs("oyun_adi")&"' ") %> <%= rs("oyun_adi")%> Oyununun en yüksek skoru <%= rs("skor")%>, Bu skor <%= rs2("uye_adi")%> tarafından yapılmıştır. Kırmızı olarak yazdıklarım en son alternatifin olabilir. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2005
|
arkadaşlar forumu dikkatli incelerseniz daha önceden yapılmış çözümler var hatta biri bugun bile aktif halde: http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=32642 (Mysql sorgu sonucu sorgulama) neyse sorunun çözümü şu şekilde sağlanabilir: select s.uye_adi,s.oyun_adi,s2.skor from skorlar s ,(select oyun_adi,max (skor) skor from skorlar group by oyun_adi )s2 where s.oyun_adi=s2.oyun_adi and s.skor=s2.skor ya da ilgili linkteki gibi temp bir tablo kullanılarak da yapılabilr. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2003
|
select a.oyun_adi,b.uye_adi,skor1 from (SELECT oyun_adi,max(skor) as skor1 FROM skor group by oyun_adi) a, (SELECT oyun_adi,uye_adi,skor FROM skor group by oyun_adi,uye_adi) b where a.oyun_adi = b.oyun_adi and a.skor1 = b.skor |
| | |
| | #8 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
Arkadaşlar kusura bakmayın kısa da olsa ben bu kodu anlayamadım. Ve kendime göre düzenleyemedim. Sanırım benim durum biraz daha farklı. Bir sayaç tablom var yapısı aşağıdaki gibi. Tarih hariç hepsi int formatında. Id, uye_id, giris,ip,sayfa,kullanim,tarih Benim istediğim son 20 dakika da aktif olan üyelerin hangi sayfalarda ve en son ne zaman gezdiği ( son 5 ). Benim yaptığım ilk mesajımda da bahsettiğim gibi öncelikle … Üye_id ye göre gruplayarak 20 dakika da aktif olanların listesini alıyorum. Sonra bu liste bitene kadar döngü oluşturarak döngünün içinde tekrar bir sorgulama yaparak en son girdikleri sayfayı alıyorum ve ekrana yazıyorum. Sayac veritabanıda oldukça büyüdüğünden artık sorun oluyor. Gerçi bu sayfayı bu yüzden çok kullanmıyorum ama girdiğimde de sistemi çok yoruyor. Sayfanın serverda yüklenmesi bile 10 sn sürüyor. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2003
|
Teşekkürler. Bu kodu böyle yaptım; Kod: SELECT s.uye_adi, s.oyun_adi, s2.skorx FROM skorlar AS s, [select oyun_adi,max (skor) as skorx from skorlar group by oyun_adi ]. AS s2 WHERE s.oyun_adi=s2.oyun_adi and s.skor=s2.skorx; |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |