![]() | |
| | #1 (permalink) | ||
| Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2004
|
slmlar, sayfamda veritabanından aldıgım yada almadıgım, sayfada goruntulenmesini istedigim tum yazılardaki turkce karakterleri gostermek icin ne yapmalıyım? sayfa duzeninden ayarlayınca olmuor. Arastırdım emacs die bisey varmıs ama onu beceremedim. yardımcı oursanız sevinirim. tesekkurler bu arada bu sitede soyle bi msjla karsılastım ama bunlar se yaramadı: Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2003
|
Merhaba, Statik kısımdan kasıt jsp sayfana gömülü olan text'lerdir(db'den gelmeyenler!). <%@ page language="java" contentType="text/html; charset=ISO-8859-9" pageEncoding="ISO-8859-9"%> satırı ile öncelikle statik kısmın düzgün olarak görüntülendiğini kontol et. Bu arada eclipse veya eclipse tabanlı bir ide kullanıyorsan text file encoding'i CP1254 olarak değiştirmiş olman gerekiyor. Bunu şu şekilde kontrol edebilirsin, sayfandaki türkçe karakterler ide'yi kapatıp açtığında soru işareti şekline dönüyorsa sorun var, yoksa text file encoding ayarın tamamdır. Şimdi bu noktada statik içeriğinde(file encoding setting'inde sorun olmadığı halde) hala Türkçe karakter görüntülemekte sıkıntın varsa sorun başka yerlerden kaynaklanıyor olabilir! Sorunla ilgili daha fazla detay göndermeyi deneyebilirsin. Statik kısımda Türkçe karakter tamam ise ve dinamik içerikte Türkçe karakter sorunun varsa devam edelim; Yukarıdaki metodların doğrusu şu şekilde olmalı. Kim yazmışsa (ben yazdım diyecem ama!) sanırım request ve response'ı sarmalamak için başka bir sınıf kullanmış, yani ordaki request ve response ve sırasıyla HttpServletRequest ve HttpServletResponse değil sanırım! <b>O açıklamayı bulduğun yerin linkini gönderirmisin? incelemek istiyorum!</b> Sen HttpServletRequset ve HttpServletResponse için şunları denemelisin. request.setCharacterEncoding("ISO-8859-9") response.setCharacterEncoding("ISO-8859-9"); Umarım bunlar işe yarar, aslında karakter encoding sorunu AppServer üzerinde çözmek daha doğru bir yaklaşım ama sanırım Tomcat kullanıyorsun ve ben bunları Tomcat üzerinde bilmiyorum. Neyse, umarım bu açıklamalar işe yarar. Kolay gelsin! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |