![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2006
|
dizüstü bilgisayarım var ve kendi modemi de var,smartlink midir nedir öyle bi modemi var diye yazıyor. acaba internete bağlanmak için ayrı bir modem almama gerek var mı yoksa kabloyu direk bilgisayara takarak da internete bağlanabilir miyim?kabloyu taktım bağlanamadım,yapmam gereken başka bişeyler daha mı var acaba,yoksa bu şekilde bağlanmam imkansız mı?
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Perl Programlama Üyelik Tarihi: 09/2004
|
ADSL bağlantısı için harici bir ADSL Modem kullanmanız gerekir. Benim bildiğim dizüstülerdeki modem DialUp bağlantısı içindir.Yani bir telefon yazıp bağlanılan eski yöntem. Evde ADSL olduğuna göre dizüstünde iki kablo girişin olduğu yerde birisi normal modem bağlantısı içindir diğeride Ethernet bağlantısı içindir. Sizdeki kablo ADSL için hazırlanmıştır hangisine uyuyorsa ona takın. Daha sonra denetim masasına geçin(Başlat->Denetim Masası) Ağ Bağlantıları tıklayın. Pencre açıldıktan sonra Solda Ağ görevleri seçeneğinin altında bulunan Yeni bağlantı oluşturu tıklayıp buradaki adımları takip ederek internet erişimi için bir ağ bağlantısı kurmanız gerekir. Takıldığınız yerleri sorabilirsiniz. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Şuanda dizüstü bilgisayardaki modemden hariç bir modem daha var onun kurulumu filan yapıldı onunla internete bağlanıyorum. Bu anlattıklarınız harici bir modemle bağlanmak için yapılması gerekenler sanırım. Anladığım kadarıyla harici bir modem olmadan adsl bağlantısından nete giremiyorum öyle mi? Yardımlarınız için teşekkürler...
|
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Perl Programlama Üyelik Tarihi: 09/2004
| Alıntı:
Bazı modemlerde birden fazla port çıkışı var. Eğer sizdede birden fazla port çıkışı varsa(Kablonun bağlandığı yer) yapabilirsiniz.Kablonun biri bir bilgisayara diğerinide dizüstüne takarak yapabilirsiniz. Kolay gelsin | |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Tamam da şuanda harici modemden bilgisayara takılı olan bir kablo ve doğal olarak da internet bağlantısı var. Onu yaptım teşekkürler. Son olarak tekrar sorıym o harici modem olmadan laptoptaki modemle adsl bağlantısı yapamam öyle mi?
|
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Evet tek portlu zaten tek bilgisayarım var o da laptop pardon şimdi anladım sen benim masa üstü bilgisayarım var laptopa da bağlantı çekmeye çalıştığımı sandın galiba Özür dilerim ya. Ayrıca yardımların için bissürüüü teşekkür ederim kardeşim.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |