Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Java / JSP

LinkBack Seçenekler
Eski 22/09/2006, 20:12   #1 (permalink)
Cevizci

Varsayılan Arkadaslar bir konuyu tartismak istiyorum...

Bilgi paylasimi acisindan pratik olacagini dusundugum Java temellerinin gorsel dersler sekilnde 5-10 dk. video kayitlari yapip paylasamazmiyiz?. (Aslinda bunu ornek gostermek istemiyorum ama gorusumu destekler diye yaziyorum sadece) Csharpnedir.com da yapilan video dersleri gibi bizde java dersleri yapamazmiyiz? ne dersiniz?
java hakkinda dersler var ama hepsi kurulum dan oteye gitmiyor hatta benimde hazirladigim bir kurulum dersi vardi.Ayrica burda http://www.seangreasley.com/ ingilizce dersler var ama benim istegim bu gorsel derslerin sistematik ,duzenli ve turkce olarak yapilmasi. Yorumlarinizi bekliyorum. saygilar...

Enson 22/09/2006 20:16 tarihinde garalo tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: http://www.seangreasley.com/ bu linki eklemek icin di.
garalo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22/09/2006, 21:34   #2 (permalink)
Registered User

Sen ders hazirlamak istiyorsan hazirla. Biz destek oluruz. Nelerin lazim oldugunu soylemen yeterli.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/09/2006, 23:18   #3 (permalink)
freelancer

elix Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: istanbul

güzel ama değinmek istediğim bir nokta var, mesajında "javanın temelleri" demişsin; Ben birkaç video yapacak olsam temellerden ziyade bildiğim ileri konularla ilgili şeyler hazırlardım, çünkü temel konularla ilgili döküman birçok yerde oluyor ama asıl kaynak sıkıntısı javayla ilgili ileri kısımdaki işlerle uğraşmaya çalışınca yaşanıyor, çünkü meseleler çok çeşitli. temellerin de videoya dönüştürülmesi gerekli ama forumdaki arkadaşların desteğiyle bu tarz bir hareket başlarsa zaten o olur, çünkü herkes temelleri biliyor, asıl çeşitlilik sonraki konularda başlıyor.

Birşey daha var; bu video oluşturma meselesi kodla ilgili derslerden ziyade farklı ide ve toolların kullanımının anlatılması için daha uygun. kodla ilgili şeylerin dökümante edilebilmesi daha rahat ama bir idenin farklı özelliklerinin kullanımının anlatılması çok daha fazla görsellik gerektiriyor.

yazdıklarımdan sanki herkesin bu işe destek vereceğini düşündüğüm seziliyor ... olur, zor bişey değil. yalnız insanlar hazırlayacağı videoların biraz basit kaçacağını düşünebilirler, bundan dolayı birçok kişi çekingen kalabilir bu işe. birisinin basit gördüğü bir hareket için başkalarının bir ay uğraştığı oluyor(karşılaştığım somut birşeyden örnek veriyorum), ki bu arasıra olan birşey değil, sürekli oluyor. herkesi teşvik için hatırlatmak istedim sadece
elix hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/09/2006, 23:36   #4 (permalink)
Registered User

Alıntı:
elix, mesajından alıntı: Mesajı Gör
çünkü herkes temelleri biliyor
Alıntı:
elix, mesajından alıntı:
yalnız insanlar hazırlayacağı videoların biraz basit kaçacağını düşünebilirler, bundan dolayı birçok kişi çekingen kalabilir bu işe.
Java bilmeyen 74 milyon 990 bin kisi var. Bu sebeple bence herhangibir seviyeden birkac video hazirlayin, arkasi nasilsa gelir. ( En azindan boyle dusunenler var )
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/09/2006, 03:22   #5 (permalink)
25 Karakteri Kullanan Üye

IcenGuard Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38

İstekleri şuraya yaza bilirsiniz...
http://wiki.ceviz.net/Javada_ogrenme...iginiz_konular
Eski 25/09/2006, 10:08   #6 (permalink)
Cevizci

Bu konuda Ansuga arkaşımıza katılıyorum. Java bilmeyen o kadar çok insan varki... Nereden başlanacak sorusuna ise "elbette temelden olur " mantığı ile yaklaştığım için başlangıç olsun istedim. Herkesin destek vereceği meselesinden ziyade bu konuda bir şeyler yapacaklar icin konuyu acma gereği hissettim. Istekler konusunda IcenGuard arkadaşımızın verdiği linki kullanmayı düşünüyorum. Bu iş gönüllü yapılacak birşey o yüzden isteyen istediği gibi yapabilir. Konu bilip-bimeme konusu değil paylaşım konusu. Amaç sadece bildiğimiz şeyleri böyle bizim için hazırlanmış bir forumda
paylaşıma açmak, ayrıca forumun amacını bildiğimi ama ceviz.net forumda sadece sorulara cevap vermenin yanında daha başka farklılık ve yenilikleride görmek istediğimdendir sadece konuyu açmamın sebebi... Katılacak olan arkadaşlarada şimdiden teşekkür ederim.
Eski 25/09/2006, 16:07   #7 (permalink)
FirstLady

C-Nem Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: shiftdeleted trash

...
C-Nem hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25/09/2006, 16:23   #8 (permalink)
Cevizci

Tamam düzeltiyorum Ansugo arkadaşımıza katılıyorum. Insanlar polemik yapmayı bu kadar çok servermiydi ::: mutlu oldun sanırım. ha birde 'deil' degil degil olması gerekiyordu sanırım. Al sana polemik daha. Zaten bu japonca keybord ile Turkçe yazmaya kalkışınca olacağı buydu zaten. Yazmak için resmen kelime arıyorum burada biliyormusun???
Eski 25/09/2006, 16:26   #9 (permalink)
FirstLady

C-Nem Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: shiftdeleted trash

espri yaptıgımı belirtmek için koskocaman smileyler yerleştirdim.
siliyorum..
mutlu olma sırası sende.
buyur..
C-Nem hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık