![]() | |
| | #1 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: 34
|
bi tabloda varchar tipinde bir alan tutuyorum ve burda rakamlar disinda herhangi bir ifadenin tutulmayacagini garanti ediyorum. yani bu alanda 1,2,3, gibi sayilarin yani sira 004, 005 gibi string ifadeleri de ayni zamanda tutuyorum. sorum su : bana bastaki sifirlari attiktan sonra en buyuk sayinin oldugu alani dondurecek select ifadesi nasil olmali ? select max(alan) from tablo bana dogal olarak 3'u donduruyor.. ama ben 005'in donecegi bi sorgu yapmak istiyorum..
__________________ . Enson 25/04/2003 17:28 tarihinde Hard`n`Dark tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
cast veya convert gibi bir tür dönüşüm fonksiyonu ile çevrilise olabilir belki.. (yalnız mysql'in 4.x bir versiyonunda sonra destekleniyordu) Kod: SELECT cast(alanadi AS INT) as yenialan FROM tablo ORDER BY yenialan LIMIT 1
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
az önce dokumantasyona baktım.. 4.0.6 versiyonundan sonra bu fonksiyon geçerli imiş... Sanırım daha önce çalışmaması da bir versiyon sorunu idi(benim denediğim versiyonu 3.23 idi çünkü)
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| . Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: 34
| Alıntı:
![]() burda tuttugum alan adi, adisyon numaralarini ifade ediyor. kural da ilk mesajimda soyledigim gibi. bunlari kullanici girecek. benim urettirmem gibi bir durum soz konusu degil. kullanici her yeni adisyon kayiti girecegi zaman tablodaki en buyuk adisyon numarasinin bir fazlasinin kullaniciya onerilen numara olarak verilmesi gerekiyor. basamak sayisinin kesinligi hakkinda da bir sey yok. tasarim acisindan bir sorun olmadigini dusunuyorum, ancak bu tur kucuk bir takla'ya gerek kalmamasi icin nasil bir cozum onerirsiniz?
__________________ . Enson 26/04/2003 09:55 tarihinde Hard`n`Dark tarafından düzenlenmiştir.. | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Soyle bısey olabılır.. Formdan gelen adisyon numarasını settype() kullanarak sayısala cevırebılırsın.. Yanı kullanıcı adısyon_no adlı metın kutusuna "001" degerını gırdıgınde: PHP Kodu: PHP Kodu: Enson 26/04/2003 16:49 tarihinde HunTER tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |