![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizkıran Üyelik Tarihi: 11/2004
|
Ürün sistemini tuttuğum 5 tane tablo var. Bunlar : ürün kategorileri tablosu ürünler tablosu ürün resimleri tablosu ürün özellik kategorileri tablosu özellikler tablosu yapmak istediğim: admin panelinden bir ürün kategorisini sil dediğim zaman o kategoriye ait herşeyin ( kategori, kategori altındaki ürünler, bu ürünleri özellik tablosundaki kayıtları ,vs.... ) silinmesi. PHP Kodu: ama problem şu ki: tablolardan herhangi birisinden şartı sağlayan kayıt gelmezse tablolardan hiçbişey silinmiyor. mesela bi tane ürünün resmi yok diyelim. o zaman bu ilişkiye ait hiçbir satır silinmiyor. benim istediğim resim ya da özellik tablolarında bişey gelmese de ürün ve kategorinin silinmesi. umarım promlemimi anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız sevinirim. ![]() eğer linkler çalışmıyorsa ektaki tables.rar dosyasından bakabilirsiniz. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2006 Yer: İzmir ve İzmit
|
alt alta sql yazmayı denedin mi muhtemelen işini görür. sql="DELETE product_spec_cat_tr FROM product_spec_cat_tr WHERE product_cat_tr.id = $cat_id_to_delete " sql="DELETE product_spec_cat_tr FROM tablo2 WHERE product_cat_tr.id = $cat_id_to_delete " sql="DELETE product_spec_cat_tr FROM tablo3 WHERE product_cat_tr.id = $cat_id_to_delete " tahminimce bu şekilde silersen herhangi bir sorun olmaz. ben mssql de trigger kullanıyorum, ancak mysql den hiç anlamıyorum. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
öncelikle şunu söyleyeyim problemi hallettim. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. nasıl hallettiğimi de analtayım dimi ![]() bu işi ilk yapmaya başladığımda myisam storage engine kullanıyordum. yani veri tabanından aslında olmayan ilişkileri ben sorgularla kurup işimi halletmeye çalışıyordum. şimdi innodb storage engine kullanarak bütün ilişkileri veri tabanı üzerinde kurdum ve ürün kategorileri tablosu dışındaki tabloların foreign key alanlarına ON DELETE CASCADE ekledim. bu şekilde bir ürün kategorisi sildiğim zaman bu kategoriye ait herşey gayet güzel bir şekilde ilişkiler doğrultusunda siliniyor. |
| | |
| | #8 (permalink) | |
|
kendi phpmyadminime giremedim bi problem var galiba. daha doğrusu şifreyi değiştirdim şimdi o şifreyi hatırlamıyorum ![]() bende dev.mysql.com dan bir örnek buldum tam adres Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) | ||
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |