![]() | |
| | #1 (permalink) | ||
| Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2004
|
İyi gunler, arkadaslar database'e baglanmada sorun var.driver'la ilgil olduunu soyluyor. hata msj'i ise su : Alıntı:
İyi gunler.İyi calismalar. Alıntı:
| ||
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Öncelikle www.mysql.com dan gerekli driverları indirdiğini düşünerek yorum yapıyorum.Eğer bu olayı kurduysan sebeb büyük olasılıkla yıldızlar yüzünden.Yani <%@ page import="java.lang.*" %> olayında <%@ page import="java.lang.<classismi>" %> diye yazacaksın çünkü web olayında jvm nedense tüm namespace tarama olayına sıcak bakmıyo.Okuduğum birkaç makaleye göre yetişemeyeceğinden korktuğu için bunu yapıyormuş.Birde dediğim şekilde dene ve sonuca göre yeniden posta at.İstersen forumdan daha önce benim yazıp gönderdiğim jsp portal konusundan kodlaı indir ve incele.Kolay gelsin.
|
| | |
| | #6 (permalink) |
|
sanırım yapmadım...yani mysql-3.23.44-win.zip indirip kurunca kendi driverlarını da yukluodur diye dusundum...yanlıs dusunmusum sanırım...MySQL Connector/J 5.0'ı indirdim.bu durumda ne gibi bi islem yapmam lazm? sadece kurdugumda hallolacakmı?
|
| | |
| | #7 (permalink) |
|
birde simdi bende eskiden kullandıgım alliare Jrun vardı ve yine eskiden kullandıım jdk1.3.1_01 vardı bunları kurup programlarımı yazıorm...fakat intenette sanırım genelde server olark tomcat kullanıyorlar.bende bu yuzden netbeans 5.0'i indiriim bundan sonra server olarak tomcat kullanim dedim. fakat netbeans'i kurarken surekli C:\...\Local Settings\Temp klasorundeki ismp005 yada 006 yada 007 vs. (bööle gidio) surekli bu klasorleri ve icindeki .save dosyasını silemiyorum diye bi hata verio. Netbeans kurmam icin naapmam lzm? hatta benim isim sadece tomcatle. bunu tek kuramazmıyım? tomcatin sayfasından tomcat 5.x diye bisey şndirdim icinde kurulum dosyasi falan yok sadece .jar dosyaarı var yardim edersen sevinirim cunku bosyere cok zaman kaybediyorum tesekkurler. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2003
|
Netbeans bilmem o konu hakkında forumdaki bir kaç yazı olacaktı onlara bakabilirsin içinden belki işine yarıyacak bişeyler çıkabilir(sanırım kurulum için regional settings english yapın deniyordu!). Tomcat'i buradan indirebilirsin: http://tomcat.apache.org/download-55.cgi version 5.5.17 - binary distributions - windows executable linkinden indirebilirsin. Yada şurdan indir: http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/...cat-5.5.17.exe mysql'i ve sürücülerini tanımam. yani sürücünün yer aldığı paketin(jar) adını bilmem demek istiyorum. Ben sana işin özünü anlatmaya çalışayım; Class.forName("org.gjt.mm.mysql.Driver").newInstan ce(); bu emir ile jre 'e ye org.gjt.mm.mysql.Driver isimli sınıfı yüklemesini ve daha sonra ondan bir örnek(instance) oluşturmasını söylüyorsun. Bu emrine karşılık jre öncelikle belirttiğin pakette belirttiğin sınıfı bulup yüklemelidir. jre senin sınıfını nerede arayacak? 1. Uygulaman bir web uygulaması ise uygulamanın kök dizinine bağıl olarak /WEB-INF/lib dizini altındaki paketlerde! 2. Uygulaman en nihayetinde bir java uygulaması olduğu için classpath değişkeninde belirttiğin dizinlerde! 3. uygulama sunucusunun bazı özel klasörlerinde(bunu şimdilik unutalım) Anladığım kadarıyla uygulama geliştirmek için Jrun kullanılyorsun ama editor belirtmemişsin. Eğer uygulamayı sen deploy ediyor isen lib klasörünün altına sürücü sınıfının yer aldığı paketi lib klasörü altına kopyalamalısın. İnsanlar genelde bu şekilde yaparlar. Internetten şimdi arattım sürücü sınıfının yer aldığı paketin ismi şunun gibi birşeyler olmalı: mysql-connector-java-3.0.14-production-bin.jar sen bunu lib klasörüne kopyalamalısın.(kopyaladıktan sonra uygulama sunucusunu durdurup yeniden başlatman gerekebilir) Eğer bu şekilde başarıya ulaşamazsan daha kolay bir yol deneyebilirsin; classpath değişkenine database sürücü sınıfının yer aldığı paketin yolunu eklemek! yukarıda andığımız jar'ın yolunu(path) classpath değişkenine ekle. kısaca şöyle yapabilirsin, set classpath=%classpath%;<your_path>/xxx.jar (bunu komut satırından gireceksin). set ile classpath'e yeni yol eklemekte sorun çekersen, echo %classpath% ile classpath değişkeninin değerlerine bakarak jar'ını oraya koymayıda deniyebilirsin. IDE tavisyesi istersen WTP oneririm. şurdan indirebilirsin: http://www.eclipse.org/downloads/dow...1455-win32.zip ve burda da WTP ile ilgili eğitici yazılar bulabilirsin(ingilizce tabi ki!) http://www.eclipse.org/webtools/comm...html#tutorials Son söz JavaServerFaces hakında biraz araştırma yap. Kenidisi bileşen tabanlı web uygulama geliştirme framework'u olur. Kolay gelsin... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| freelancer Üyelik Tarihi: 03/2006 Yer: istanbul
|
kısaca "mysql-connector-java-5.0.3"i indirip içindeki mysql-connector-java-5.0.3-bin.jar'ın path'ini classpath'e ekle. wtp'yi kullanacaksan jar dosyasını çalıştığın projenin kütüphanesine eklemen gerek. şuradan 6.1.3'e bak bunun için http://www.awprofessional.com/articl...?p=367962&rl=1 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |