![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Orta Saha Üyelik Tarihi: 06/2002 Yer: Mezapotomya
|
birisi bana sordu bende size sorayım ---------------------------------------------------------- bilgisayarıma xp nin yanında linux kurmak istiyorum. sormak istediklerim şunlar *hangi linuxu önerirsiniz.burda türkçe desteği,kullanım kolaylığı önemli, ingilizce bilmem *bir harddiskim var. 2-36 gb olarak bölünmüş durumda.hangisine linux hangisine xp kuracağım *önce hangisin kurmalıyım, buda çakışma olmaması için ve açılışta sorması v.s. için
__________________ Bu vatanın ekmeğini yeyip bu vatana ihanet edenler, birgün ekmeği yedikleri yerden kurşunu yerler... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Kurulumda esas olan once Windoze'leri kurmaktir. Eger once Windozeler kurulmaz ise Linux'u acmak icin Boot Disketi gerekebilir. Bence Harddiski yeniden bolmelemelisin. Cogu standart paket ile birlikte 4GB'lik bir Harddisk bolumu Linux icin fazlasi ile yetecektir. Ingilizce bilmeyenler icin Redhat, ya da Oglu Mendirek'i tavsiye ediyorlar. Ama ulusal ozgormek istersen Gelecek Linux'ta kurabilirsin, ben hic denemedim. Kolay Gelsin... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Orta Saha Üyelik Tarihi: 06/2002 Yer: Mezapotomya
|
iste asıl meselede diski tekrar bölümleme. 36 gb olan kısmın 25 gb ı silemeyeceğim bilgilerle dolu. format atmadan partitionları değiştirmeye gelince başaramadım. denediğim tüm programlar error veriyor. partition manager, p magic .... sanırım hdd de bir sorun var.ve galiba bu linux merakından dolayı küçük bir disk almam gerekecek.
__________________ Bu vatanın ekmeğini yeyip bu vatana ihanet edenler, birgün ekmeği yedikleri yerden kurşunu yerler... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
bence gelecek 2.0 kursun zaten 600 - 700 Mb bişey o yüzden 2 Gb lık bölüme kurabilir aynı anda 2 sistem kullanacağı için kurarken lilo yuda kurmalı zaten türkçe oldugu için okuyarakta yapabilir ben ilk kurdugum zaman 25 Gb lık verim silinmişti dikkatli olsun
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
| Alıntı:
Bence o verileri ne yapip edip, Cdlere bastirman lazim. Hicbir zaman silinemeyecek 25Gblik veri bir HD'de tutulmaz. Nasi guvenebiliyorsun buna da sasirdim acikcasi ![]() Eger RAM'in fazla ise VMWare gibi bir program ile Windoze üzerinden de kullanilabiliyor. Ben RaIsT sayesinde denedim ve ozellikle sistemine Linux kurmak istemeyen, Ext2 partitionlarla ugrasmak istemeyen veya ... isteyenler icin gayet yararli gibi gorunuyor. Bir de bu HD'lerde veri saklamak ile ilgili birsey diyecegim. Iki harddiskim var. Muhtelif OS'ler kurulu, muhtelif datalar var (Ben bir arsivleyici olarak calisirim cogu zaman). Gecen gun bir format hadisesinde nerede ise ikincil Harddiski formatliyordum. Tam %2 de restart attim ve isi ucuz kurtardim. Ki ben O diskteki ve o bolumdeki herseyi yedeklemistim. Ama gene de unuttugum birseyler olabilir (ki genelde cerezleri, sIk kullanilanlari falan hep unutum) Diyeceklerim bu kadar. Ama aman verilerine dikkat et. Kolay Gelsin... | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bilgisayarin harddiskine hic dokunmadan CD'den calisan Linux dagitimlari var. Istersen once onlara bir goz at. Bilgisayari CD'den boot ederek aciyorsun ve Linux calisiyor. CD'yi cikarip boot edersen, yine XP'ne donuyorsun. Bu tip dagitimlarin en meshuru Knoppix. Linux34'den 1.5 milyona alabilecegin gibi, bu ayki Chip dergisinden de temin edebilirsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |