Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Mobil Teknolojiler

LinkBack Seçenekler
Eski 29/08/2006, 13:38   #1 (permalink)
Çakma Bilişimci

astronot Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Winamp
Mutsuz 1 hafta içinde telefonum kapatılacak lütfen yardım acil

arkadaşlar biliyorum bu konu daha önce bi çok kez açıldı ama ben yurt dışından bi telefon aldım ve 3 haftadır sorunsuz kullanıyordum fakat 4 hafta şu msjı aldım yasakl uyarı ............ imei numaralı telefonunuz kayıt dışıdır bir hafta içinde kapatılacaktır aldığınız yere başvurunuz fakat elimde telefonun faturası var ama alman bayisi almanyada bir şirket en şimdi bu telefonu nasıl açtırabilirim burdaki bayiler yardımcı olabilirmi almanyadaki bayinin adı "telsimshop second-hand an-und verkauf" şirketin adı ve şimdi o şirketlemi iletişime geçmeliyim yoksa türk bir bayiye gitsem telefonu açtırabiliriyim çok acele arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum
Eski 29/08/2006, 13:49   #2 (permalink)
Üye

smasherz Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Çorum

yanlış hatırlamıyorsam telefonun kutusu faturası vs. ile beraber telekominikasyon kurumuna başvuracaksın.

doğru bilgi için:

http://www.tk.gov.tr/ adresinde

IMEI Numarası ve GSM Telefon Cihazları Hakkında »» ..

gibi bir link var incelemeni tavsiye ederim.
Eski 29/08/2006, 14:39   #3 (permalink)
Çakma Bilişimci

denizlide öle bi kurum varmı bilmiyorum onu araştırmam lazım bide telefonun yalnızca faturası var elimde kutu falan yok o linki inceledim teşekkürler ama yurt dışı ile ilgili mkale bulamadım burda bikaç büyük bayi var önce ıonlara başvurmayı düşünüyorum şidilik faturada yazan adrese mail attım galiba almanyadaki bu bayinin sahibi türk mail adresi türkçe birde telsim shop yazıyor acaba telsimle alakalımı???
Eski 29/08/2006, 20:09   #4 (permalink)
Çakma Bilişimci

baya bi araştırdım arkadaşlar önce gerekli olan faturası sonra gümrük izni sonra gümrükten geçiren kişinin pasaportu bu 3 'ü oldumu gümrük müdürlüğüne gidip açtırabiliyosun ama benim pasaportum ve gümrük izin kağıdım elimde olmadıı için açtıramadım galiba kapanacak gül gibi telefon neyse belki sizin işinize yarar.
Eski 30/08/2006, 01:28   #5 (permalink)
Üye

stratejist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: bürosit

ben bir oneri sunayim cok ucuza kayitli bir telefon bul onun imei sini clonelat onu yapanlar vardi arastir istersen. sonra oteki ucuz telefonu at cope veya telefoncuya sat malzeme olarak tamiratlard lazimolur
stratejist hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/08/2006, 01:32   #6 (permalink)
Üye

kapansa bile sorun olmazki kayitli bir telefonda gene kullanirsin hattini sadece o imei li telefonla kullanamassin. dedigim gibi ucuz daha once kayitli olan bir telefon bul vardir oyle cope atcagina imei sini kopyalatip kullanin bunu kotu niyetlide kullananlar olabilir. bunu kimseye tavsiye etmiyorum.
Eski 30/08/2006, 02:10   #7 (permalink)
Tembel Coder

Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
bunu kotu niyetlide kullananlar olabilir. bunu kimseye tavsiye etmiyorum.
zaten söylediğiniz bunu kötü niyetle kullanmak oluyor.
Eski 30/08/2006, 04:56   #8 (permalink)
Üye

yanılıyosunuz malisef bunda kötü niyet yok. yurt disindan telefon almis kendi parasi . ayni telefonu yabanci bir magzadan ismarlamis olsaydi eger gümrük ten fiyatini ikiye katliyacakti.Gelir seviyesi bizden cok cok fazla olan ulkelerde bu telefon bizdekinin yari fiyatina satiliyosa burda kötü niyetli olan kim ordan kendine hediye almış gariban halkımmı yoksa telefon fiyati kadar vergi alan kanunlarmı. zenginlerden alınamayan vergileri aflarla vede iflas ve hortum yoluyla ülkemizi zarar ettiren kisiler yakin cevresinden ise görmezlikten gelenlermi. benim kötüniyetten kastim bunu çalıntı telefonlar için yapılmamasıdır. yapılırsa gene bir çözüm bulunur o imei li telefon sadece o marka telefon tarafindan kullanilmasina izin verilir olur biter. bununda bir çözümü var neyse fazla abartmayim ...
Eski 30/08/2006, 11:15   #9 (permalink)
Gezgin

Sahin Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kuzey Kutbu

Ayni olay benim basimda su anda, annem ve babam burdayken 2 telefon aldik tatilleri bitince dönduler Turkiye'ye Antalya'ya uctular önce ordan aktarma ile Istanbul'a. Antalya'ya gece indiler 3 saat sonra aktarmali Istanbul ucagina binmeleri gerekiyordu ama telefon kayitlari sabah 9'da basliyormus, herseyi dusunen ileri zekali hukumetim sanirim geceleride binlerce insanin havaalanlarina inis yaptigini dusunmemis .

Birde 2 telefonuda babamin adina aldik faturada tek isim var bu da olmuyormus bir kisiye bir telefon yetermis. Noolacakmis telefonu bana gönderecekler ben aldigimiz yere gidip faturayi degistirecekmisim sonra geri yollayacagim gidip bir yerlerde kayit ettirecekler. Hay zekaniza zeval gelmesin siz olmasaniz biz ne yapardik ya.

Enson 30/08/2006 11:49 tarihinde Sahin tarafından düzenlenmiştir..
Sahin hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/08/2006, 16:09   #10 (permalink)
Çakma Bilişimci

galiba haklısın stratejist benim 3310 var kayıtlı onun imeisi ile değiştirdebilirsem değiştirdeyim ama şöle bişey var adam dedi açarız ama 60 ytl ye olur dedi galiba telefonu kendim götürürsem biraz daha ucuzlar onu bi araştırayım keşke almaz olaydım bu devletin zeka seviyesine bizim gibi halkın yetişebilmesi imkanız ya ne gerek var ki bunlara nerden ergi toplasakda kaynak bulsak diye düşünüyorlar telefonumu kapatcanızda nolcak hayret ya
((

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık