![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Denetim Masası Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Ankara
|
Arkadaşlar bilgisayarı aldığımdan beri benim kilitlenme problemim var.. Ama bunun ısıdan olduğunuda biliyorum.. Fakat elimden bişey gelmiyor.. Yani cpunun üstündeki pasif soğutucuya elimi deydiremiyorum.. Kilitlenme olayı normal msndeyken yada internetteyken falan çok nadir olur.. Hatta günlerce pc açık olduğu halde kilitlenmez ama cpu yu biraz zorladığımda (oyun açtığımda yada msnde web cam) en fazla 30 dk sonra malesef kilitleniyor.. Kasa fanım ve cpu fanı zaten mevcut fakat daha başka neler yapmalıyım yani bi şekilde bu sorunu çözmem lazım.. Çünkü yarın counter turnuvam var ve ben oyunu en fazla 15 dk oynayabliiyorum sonra kilitleniyo =) Şimdiden tşkler.. |
| | |
| | #2 (permalink) | ||
| Deli Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: Lefkoşa
| Alıntı:
Alıntı:
Kaliteli bir fan / soğutucu alabilirsin. Kasanın kapağı kapalı mı? Kasa çok kuytu biryerde mi? Kasanın içi, özellikle hava girişinin olduğu ızgaralar temiz mi? Önünde arkasında birşey var mı? Tozdan, kirden delikler kapanmış olabilir mi? BIOStan CPUnun sıcaklığına baktın mı? BIOStan fan kontrolü açık mı değil mi baktın mı? vs. vs. vs.
__________________ Köpekler istedi diye atlar ölmez. | ||
| | |
| | #4 (permalink) |
|
P4 1700 Pasif soğutucu ve üstündede bir fan mevcut... Tozlanma yok.. Kasa masanın üstünde ve şuanda yatay durumda ve kasanın yan tarafı açık... Bıosdan baktım şuanda düşük yeni açtığım için ama tam derecesini söylerim kilitlenince... Fanlar çalışıyo biostan ve gözlerimle baktım =) |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
ekran kartı ya da işlemci aşırı ısındığı için kilitlenmeye sebep olabilir. işlemciyi test etmek için super pi diye bir program var, onu kullanabilirsin. programın yaptığı iş pi yi hesaplamak. tabi bu hesap yapılırken işlemciyi oldukça zorluyor. eğer kilitlenme olursa işlemci fazla ısınıyor demektir. ya bulunduğun ortamı soğutacaksın ya da güzel bir fan alcaksın. eğer bu testten sonuç alamazsan, 3d kullanan herhangi bir oyun oyna. kilitlenme olursa ekran kartın aşırı ısınıyor demektir. sadece pasif soğutucu varsa üzerine bir fan tak yada fanı değiştir. Eğer kilitlenmeden kastın ekranın ve bilgisayarın donup hiçbir işlem yapmaması ise PSU ile alakalı bir sorun yok ortada. Eğer elektirik gidip geliyor ve bilgisayar resetleniyorsa PSUyu da sorunlu olabilecek parça listesine ekleyebilirsin. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2005
|
ya reset atıo anladım pardon psu yu listeden çıkarabilirsin o zaman tabi yalnız harbiden gıcık bi sorun büyük olasılık ekran kartındadır sorun aslında bi arkadaşının bilgisayarında felan deneyebilirsen iyi olur turker helal olsun abi donanım bölümünü inceliom bazen herkese yetişiyosun |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
@holygon dediğim gibi işlemci ile fan arasında pasif soğutucu var.. powersupply ile ne alakası var anlayamadım sonuçta p4 350w lık kullanıyorum sistemim için gayet utgun gibi.. @turker dediğin programı indirdim ve denedim.. 20 dk işlemcim 100% çalıştı fakat bi kilitlenme olmadı sanırım dediğin gibi ekran kartından kaynaklanıyor.. Çünkü web cam açtığımda oyun oynadığımda bi kilitlenme gerçekleşiyor... Ve bu kilitlenme dediğim şey ekranın donup mouse nin bile kımıldamaması yada numlock tuşuna bile bastığım zaman yanıt vermemesi... Ekran kartım geforce fx5200 ve üstünde fanı mevcut.. bunu ayrıca soğutmak için ne yapmam gerekli ekstra ??? Teşekkürler..! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |