![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2003 Yer: Elazığ
| Selam arkadaşlar. 1_ Veritabanı sistemlerine yeni geçtim sayılır ve veritabamı oluşturmak için Windows tabanlı Basit, ücretsiz bir programcık önerisine ihtiyacım var. Zira Phpmyadmin ile Explorer sayfalarında gezinmekten başım döndü. Güzel bir program söyleyebilir misiniz ? 2_ Bir diğer soru(nu)m ise tablomdaki tüm yapıları Unicode ya da Türkçe'ye çevirmek için nasıl bir SQL sorgusu kullanmalıyım ? Ya da her kilidi açacak kodlama dili yapısı hangisidir? Bunu çalışmalarıma başlarken ona göre seçeyim. Yeni olduğum için bazen hazır kalıplar kullanıyorum ve 30 tane alanı tek tek türkçe yapmak işkence Bir arkadaşım şu kodu önerdi ve SQL ile veritabanını oluştururken başına eklememi söyledi ancak Phpmyadmin'de HATA aldım. Ayrıca tek başına denediğimde de olmadı Kod: mysql_query("SET NAMES 'utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_turkish_ci'");
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
__________________ _.:Roviss™ FlasheR:._ |
| | |
| | #2 (permalink) |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
|
Kolay gelsin:http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Tembel Coder Üyelik Tarihi: 03/2004
|
cevap 1 : phpmyadmin mysql kullanmak için oldukça yeterli ve güçlü bir araç, bazı masaüstü programları denememe rağmen pma ya geri döndüm, alternatif mysqlfron'u deniyebilirsin.
__________________ meteryus.com // yakında yeniden |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2003 Yer: Elazığ
|
Mysqlfront'u duymuştum ama sitesindeki Screenshot'lar biraz beni korkuttu ; sizlerdenönce onay almak istedim. Bir de ben hala 2. sorumdan dolayı muzdaripim arkadaşlar. Sabahtan beri bilmediğim bir alfabeyle uğraşıyorum
__________________ _.:Roviss™ FlasheR:._ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |