Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 07/08/2006, 15:02   #1 (permalink)
Eski Cevizci

Bonecrusher Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara
Varsayılan tv kartları hakkında bazı sorular

Öğrenim nedeniyle sık sık Ankara-Kıbrıs arasında gidip geliyorum.
Kıbrıs'taki PC'de elektriklerin sürekli kesilmesi yüzünden sorunlar yaşadım ve bozuldu. Bu yüzden Laptop almaya karar verdim. Hem Ankara-Kıbrıs gidip gelirken mobil olması işime de yarıyacak.

Ankara'daki evde KabloTV var. Sanırım apartmana Digitürk de çekilcekmiş ama ne zaman, bilemiyorum.
Kıbrıs'ta Digitürk izlenebiliyormuş, bağlatmayı düşünüyorum. Belki analog yayınlar da izlerim, digitürk olmazsa.

Biraz internet'te araştırma yaptım.
Ancak DVB-T, DVB-S, DVB-hede, DVB-hödö lafları arasında boğulup kaldım.
Tam anlamıyla çıkmaz, bunları doğru dürüst anlatan, farklarını karşılıklarını açıklayan bir kaynak bulamadım.
Kendimi bulmaca çözüyormuş gibi hissettim, bir orda kelime, bir burda kelime, bunları birleştirip çözüme varmaya çalış vs...

Size sorayım dedim bu yüzden. Anladığım kadarıyla KabloTV Analog, Digitürk ise DVB-S yayın.
Bu yüzden bunları izletip kayıt yapabilmemi sağlıyacak bir external kart lazımmış.
Ama ikisini de destekliyen tv kartı yokmuş.
Bu ikisini ayrı ayrı mı alsam? DVB-S kartı bir tane, bir tane de analog kart.

Analog için şöyle bir karta rastladım. Hem Mavibilgisayar'da satıldığı için Ankara'da hemen temin edebilirim.
http://www.avermedia.com/cgi-bin/pro...tvusb2plus.asp
Görüntü ve Kayıt kalitesi iyi diyorlar.

Dijital yayın TV Kartlarında şu var.
http://www.avermedia.com/cgi-bin/pro...r_dvbtusb2.asp
Ama DVB-T diyor kafamı karıştırdı. DVB-S desteklemiyor mu yani şimdi bu?
DVB-S için ne yapmak lazım ki?

Ne güzel, ekran kartları çok güzel.
Bir kartın T&L destekleyip diğerinin desteklememesi, birinin DirectX 9 çalıştırıp diğerinin sadece OpenGL uyumlu olması gibi zorlamalar yok. Hepsi neredeyse aynı işleri yapıyor.
Ama TV Kartları konusunda öyle değil. Biz peynir veririz ama peyniri kutu içinde vermeyiz diyorlar.
Bunun üstüne de DVB yayınlarının abuk sabuk bol çeşitliliği de cabası.
Hatta bizim TV'lerde UHS yayınında mı ne dijital yayın yapıyorlarmış, bu da günde farklı saatlerde farklı kanallar olarak değişiyorlarmış bile diyorlar. Tabii çanak anten mi, kablo tv mi, orasını da anlamadım.

Kısacası, imdat
Bonecrusher hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2006, 03:44   #2 (permalink)
Eski Cevizci

mavi bilgisayarda daha düzgün bir external kart göremediğimden, şu linki verdiğim kartı aldım.

kurulum için epey bir uğraş gerekti ama en sonunda hallettim.

ancak aklımda takılan birkaç soru var.
bilmiyorum burda tv kartları hakkında bilgili birileri veya tv kartı kullanan birileri var mıdır, yine de sormak istiyorum.

1- eski bilgisayarımda internal tv kartı vardı, şimdi de external tv kartım oldu. fakat ikisine de kablolu tv'nin kablosunu taktığımda, kötü yayın kalitesi elde ettim. tamam, external tv kartını alırken kalite konusunda çok fazla beklentim yoktu.
ama kanallardaki ses kalitesi mükemmel. ses kalitesi bu kadar iyiyken, video kalitesi niye bu kadar kötü oluyor ki? sanki çanak anten ile tv izliyormuşum gibi. bazı kanallar cam gibiyken, diğer kanallar çok karlı gözüküyor. çanak anten'den tek farkı, sesin mükemmel kalitede olması
aynı odada bir televizyonum var, aynı kablolu tv kablosuyla bu tv'de izliyordum, bu kadar kötü görüntü yoktu onda.
acaba tv kartlarında bu kadar fazla karlanma ve bozulma olmasının nedeni nedir?

2- bu yeni tv kartı, yayını izlerken divx/xvid vs formatında kayıt yapmaya izin veriyor. mpeg 2, mpeg, svcd, dvd gibi formatları denedim. divx, xvid, ac3, mp3 de denedim. bazılarında bozukluk çıktı. kayıt etmiyebiliyor, görüntü değil sadece ses kayıt edebiliyor vs... ama en sonunda bazı ayarlarda oturtmayı ve düzgün kayıt etmeyi başardım.
yine de, bu konuda benden daha deneyimli birileri vardır belki.
onlara da danışmak istiyorum. ses sıkıştırmayı, video sıkıştırmayı, video sıkıştırma kalitesini gibi şeyleri ne seçeyim? en hızlı ve en kaliteli kayıt olanağı hangisinde olur?
uzun süredir tv kartı kullanmış kişiler eminim bu soruya da kolayca cevap verebilirler.

3- bu timeshift'in olayı nedir, daha önce çok duymuştum da, tam olarak ne işe yarar onu bilmiyorum. açıklayabilecek varsa sevinirim.

4- avertv usb 2.0 plus'ı dışında başka izleme programı kullanmamı tavsiye eder misiniz? yoksa her zaman en iyisi, tv kartının kendi izleme programı mıdır?

şimdiden teşekkürler.
Eski 12/08/2006, 11:34   #3 (permalink)
RedGhost

Black_Boyss Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /etc/YOZGAT

USB avertv ürununu ben laptopta kullaniyorum iyi bir ürün sorun yoktur.. ben sadece diyecegim bu...
Black_Boyss hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/08/2006, 17:39   #4 (permalink)
Eski Cevizci

önerebileceğin bişiler de mi yok yani
Eski 15/08/2006, 01:56   #5 (permalink)
RedGhost

Black_Boyss Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /etc/YOZGAT

kullandigim tek kart baskalarini inceleyemedim bu tv kartini kullaniyorum arada sirada islerden vakit bulursak...
Black_Boyss hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık