![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2006
|
Arkadaşlar bu benim ilk mesajım, öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum. MySQL 4.1.x serisi hayatımıza gireli beri sorunlarla boğuşuyoruz, şimdi benim sizlere sormak istediğim bazı şeyler var aslında ben bu sorduklarımı kendi localimde birebir deneme şansı buluyorum ancak bir yerlerde hatalımıyım yoksa daha başka şeylermi var sizlerin bilgisine danışmak istiyorum. 25-30mb civarı bir veritabanım var, şuanki verilerim türkiye merkezli full türkçe mysql serverinde çalışıyor.. server sürümü: 4.1.11. Veritabanı kodlaması: latin5 ve karşılaştırma seti: latin5_turkish_ci Şuan herşey düzgün çalışıyor en başından beri türkçe karakter problemi yada sıralamalarda sorun yaşamadım, ancak nezaman hostumu değiştirmeye çalıştım sorunlar başladı. İlk sorun veritabanımı yabancı bir hosta restore işleminde oldu, ssh üzerinden yükleme çalıştığım veri tabanım dublicate key hatası veriyor. mysql -u user -p database --default-character-set=latin5 < db.sql olarak yüklediğimde sorun ortadan kalktı ama bu seferde, siteyi explorer ile görüntülediğimde 'ı' ve 'ş' harflerinin yerine '?' çıktığını gördüm. '?' karakterlerin bulunduğu serverdan bir dump aldım ve sql dosyasını incelediğimde ise karakterler aynen düzgün gözüküyordu, tek problem sitede karakterler '?' olarak gözüküyor. Bunun nedeni ne olabilir sizce? ayrıca host yabancı olduğu için phpmyadmin den veritabanını oluşturduktan sonra ALTER ile latin5 ve karşılaştırma değerini turkish_ci olarak ayarladım. Ancak sorun halen devam etmekte.. fikir ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim. Not: site bir forumdan ibaret sql dosyası. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Tembel Coder Üyelik Tarihi: 03/2004
|
php bölümünün üstündeki php mysql siteler için taşıma el kitabı (PHP&MYSQL Tabanlı Siteler için taşınma El Kitabı /TELNET/SSH/MySQL 4.1/DUM/UTF-8)başlıklı sabit konuya göz attınız mı.
__________________ meteryus.com // yakında yeniden |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2006
|
Merhaba Meteryus, evet daha önce onada göz atmıştım hatta şimdi tekrar baktım sanırım sorun Alıntı:
Sistem latin1'e göre ayarlı olduğundan veri tabanını latin5 te yapsak, bağlantı yapılırken bu kodlar olmadan sanırım sürekli sorun yaşayacağız. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Tembel Coder Üyelik Tarihi: 03/2004
|
o kodları mysql bağlantısı kurduğun kısmın altına aynen yapıştırabilirsin
__________________ meteryus.com // yakında yeniden |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |