![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Ezeli Rakip Üyelik Tarihi: 05/2005
|
Merhaba arkadaşlar ben asp ile access veritabanını kullanıyorum.Tabiki büyük çaplı projelerde mysql kullanmam gerekiyor.Ancak hangi programları download edeceğimi ve ne yapacağımı bilmiyorum.Sizce access`tan mysql a geçmek isteyen bir asp programcısı neler yapmalı??Mümkünse download adreslerini verirseniz sevinirim. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
mysql front ile access'teki bilgileri mysql'e aktarabilirsin.
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Murat Yavuz Üyelik Tarihi: 08/2005 Yer: Kayseri
|
MS Access to MySQL (http://www.bullzip.com/products/msa2mys/info.php) bu konuda oldukça başarılı, üstelik ücretsiz.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
|
arkadaşlar peki mysql veritabanını access taki gibi hangi programla düzenleyebilirim.Sanırım Phpmyadmin diye türklerin yapmış olduğu bir yazılım vardı bununla yapabiliyorduk diye duymuştum.Yani özellikle yeni bir mysql veritabanı oluşturma ve düzenleme programı arıyorum.Yanlış ifade ettiysem özür dilerim.
|
| | |
| | #8 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
aslında işler access'teki boş bir veritabanını oluştur ve içini verilerle doldur şeklinde ilerliyor. mysql'i kontrol etmek için phpmyadmin kullanabilirsin
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
mySQL'in kurulabilen bir sürümünü indir. Sürümü kurduktan sonra ayarlamak için ayrı bir bölüm başlayacak. O bölümden ayarları yapabilirsin. Eğer ilk etapta ayarla uğraşmak istemiyorsan tipik ayarla başlayabilirsin. Bunu yaptıktan sonra gene mySQL'in sitesinden mySQL Administrator ve mySQL Query Browser'i indirebilirsin. Bu iki program biraradayken çok kullanışlı oluyor. Eğer ek bir yönetici istersen mySQL Administrator ve mySQL Query Browser yerine Navicat (Premiumsoft) kullanabilirsin. Böylece PHP kurmadan görsel bir programla yönetimi yapabilirsin. Bundan sonrasi ASP'den mySQL'e nasıl bağlanacağın sorunu. ASP varsayılan kurulumla mySQL'e erişemez zannediyorum. Bunun için gene mySQL'in sitesinden mySQL myODBC 3.51 sürümünü ya da myODBC 5.0 kararli olmayan surumunu indirip sisteme kurmalisin. Bundan sonraki islemler klasik ODBC islemleri, DSN tanimlamak ve program icinden DSN ile veritabanina baglanmak... Isin en ozet hali bu. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |