![]() | |
| | #1 (permalink) |
| <? echo $xam; ?> Üyelik Tarihi: 03/2006
|
Selamlar, Arkadaslar, database'imde bulunan kayitli kullanicilardan 60 gun ziyaret etmeyenleri ve uye olduktan sonra 3 gun icinde aktivasyon yapmayan kullanicilarin otomatikman silinmesini istiyorum.. Databasimde bu olay icin 3 tablo var; joindate (kayit oldugu tarih) lastactivity (son login oldugu tarih) ve activated (0 yada 1, aktivasyon yapmis yada yapmamis).. Uye kayit olurken, joindate tablosuna time() verisi gidiyor, buda sanirim unix time mesela: bugun kayit olmus bi uye icin su deger var 1143591759, En son login oldugunda, lastactivity tablosuna ise TIMENOW verisi gidiyo, buda yine unix sanirim, mesela: bugun su anda login olan biri icin su deger var 1143591073 Amacim kisaca soyle: 60 gun ziyaret etmeyen uye kayit silmesi icin: DELETE FROM users WHERE activated = 1 AND lastactivity = < 60 gun 3 gun icinde aktivasyon yapmamis uyeler icin ise: DELETE FROM users WHERE activated = 0 AND lastactivity = 0 AND joindate < 60 gun Bunu nasil yapabilirim ? NOT: time() ve TIMENOW core.php'de soyle atanmis: define('TIMENOW', time()); |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
crontab yerine fonksiyon hazırlayabilirsin fakat bu fonksiyonu herhangi bir sayfadan çağırman gerekir. bu sayfa her çalıştırıldığında aynı işlemleri yapar ki bu da gereksiz yere işlem yapmak, zaman kaybetmek demektir. (örneğin bu fonksiyonu forum ana sayfasından çalıştırdığını düşün.) |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Ben bi tane php dosyasi yaptim, dogru sifre girildiginde calisan ve database'deki aktivasyon islemi yapmamis uyeleri silen bi script.. daha sonra bunu windows scheduled task'lara tanittim, mesela: mozilla.exe http://myweb.com/cronjob/deleteuncon...ord=mypassword gibi.. sorunsuz calisiyo, 2 gunde bir calisacak sekilde ayarladim.. Yukarda anlattigim bu olayi aynen, 60 gun ziyaret etmemis uyeler icinde yapmak istiyorum ama bu php dosyasini hazirlamak digerine gore cok daha zor, mesela mysql'den sorgu alirken where activated=1 AND lastactivity < 60gun gibi olmasi lazim ama nasil yapacagimi bilmiyorum Bu konuda yardima ihtiyacim var..
|
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Bu islemi en sonunda basardim, tum denemelerden olumlu cevap aldim, sorunsuz calisiyo kullanmak isteyen faydalanabilir kod asagida; Gorevi su: 60 gun icerisinde siteye ziyaret etmeyen kullanicilari isaretleyip 1 mail yolluyor, maili alan kullanici 15 gun icerisinde ziyaret etmezse account siliniyo ve silindi maili gidiyo.. PHP Kodu: ![]() NOT: postala functionu KUTUPHANE bolumunden alintidir. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |