Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 23/03/2003, 00:30   #1 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul
Varsayılan Web tasarımında kriterler

Web sitelerinde aranan,olması gereken özellikler nelerdir?Akademik olarak bu işine bölüm ayıran üniversiteler var mı bilmiyorum ama siz böyle bir bölümde olsaydınız nasıl bir eğitim verirdiniz ya da nasıl bir eğitim almak isterdiniz?

Kendi adıma konuşacak olursam günümüzün satıcıdan satıcıya ve satıcıdan müşteriye şeklinde gelişen e-ticaretin daha görsel olması için,sanal gerçekliğin olaya dahil edilebilmesi için dilekte bulunurdum.Konuya yapay zekanın ve uzman sistemlerin entegre olmasını ve büyük verilerin el değiştirirken güvenli olduğu kadar görsel nitelikli olmasını isterdim.Bilimsel ve sanatsal yapıtları,eserleri tanıtan web sitelerinin elle tutulur ve gözle görülür olmasını dilerdim.Sanıyorum ki günümüz internet kullanıcılarını resimlere bakmaya değil yazıları okumaya iten sebep bağlantı hızlarının yeterli düzeyde olmamasıdır.Belki şu an bile vardır ama birgün CounterStrike oynar gibi forumlarda yüzyüze görüşüp oluşturmak istediğimiz barış dolu dünyayı oluşturacağımızı sanıyorum.Sizce geleceğin web tarayıcılarını mı tasarlamalıyız yoksa web sitelerini mi?
muharrem_tac hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/03/2003, 00:32   #2 (permalink)
Gezgin

Sahin Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kuzey Kutbu

Güzel konu enine boyuna tartışalım veritabanıyla görsel yönüyle tasarımıyla standartlarıyla nasıl olmalı...
Eski 24/03/2003, 00:04   #3 (permalink)
Gezgin

Çok mu zor konu ne
Eski 24/03/2003, 02:44   #4 (permalink)
Bilgisayarcı

Hocamız Dr.Hakkı Öcal ile başlayan mail trafiğimiz benim Bursa'daki bir Internet Cafe'de çalıştığım döneme rastlar.O zamanlar (1999 yılının sonları-2000 yılının başları) Hocamızın benden ençok istediği konu bir kullanıcı profiliydi.Yaptığım gözlemlerde Internet kullanıcılarının içerik olarak aşağıdaki kriterleri taşıyan sitelere daha çok rağbet ettiğini yazmıştım:
1.) Sohbet,
2.) Online oyun,
3.) Arama motoru,
4.) Fal,
5.) Haber,
6.) E-Mail ve e-kart,
7.) Wallpaper (duvar kağıtları-masaüstü resimleri),
8.) Otomobil,
9.) Ücretsiz web alanı,
10.) Cep telefonu logo ve melodileri -ki o zaman sadece Başarı Elektronik vardı-,
.
.
.
Bu saydığım konulara bakıldığında bugünkü belli başlı portalların hepsinde rastlayacağımız konular olduğu görülür.Fakat Hakkı Hocanın dikkat çektiği başka bir konu vardı:Yeni bir fikir!Internette en büyük işi yapacakların sermayeyle değil yaratıcılılıkla (hadi bu kelimeyi kullanmayalım) işe koyulanlar olacağını düşünüyordu.Fakat bence beklenen olmadı.Büyük medya kuruluşları Interneti parsellediler,acı ama gerçektir bilgi paylaşımı felsefesiyle yola koyulanların,yeni fikirler bulanların çok azı bügünleri görebildi.Bazıları da birer gemi enkazı gibi Internetin derinliklerinde hala varlığını sürdürüyor.

www.ceviz.net
Eski 24/03/2003, 03:11   #5 (permalink)
B.M.

blackhawk Adlı Üyenin Profil Grafiği

yukarıda açıkladığın düşüncelerine göre:
yeni fikirler bulmak için gayret etmelimiyiz, yoksa enkaz olacak fikirlerin ardına düşmemeli miyiz?

ben internetle ilgili keşfedilmemiş ve çok basit bir şekilde hayata geçirilecek konular olduğuna inanıyorum ..
blackhawk hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/03/2003, 03:16   #6 (permalink)
Gezgin

Aslında zaman, para aile ortamı vs gibi şeyler çok önemli olsada internette başarının yolu birazda hırs, azim, çaba, emek ve sabırdan geçiyor.

Sunumu iyi yapmak gerekiyor, bunun için tasarım konusunda kendini çok iyi eğitmek, webtasarımı ile ilgili her yeniliği takip etmek, kendini en kısa ve net şekilde ifade etmek gibi kriterlere uymak gerekiyor...

To be cont...
Eski 24/03/2003, 03:18   #7 (permalink)
B.M.

blackhawk Adlı Üyenin Profil Grafiği

ve bir de yıllar...
blackhawk hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/03/2003, 03:25   #8 (permalink)
Bilgisayarcı

Yo yo,amaç bir birşey demek değildi,olan bitenin kısa bir panoramasını yapmaktı sadece...Ama birşey söylemek gerekirse şimdi Hocamız ile bir noktada kesişiyoruz.O da "birlik düşüncesi" !İşin uzmanları ile bu işi en iyi "düzey"de ve birbirimize destek olarak yapmak ve yeni fikirlere destek olmak.Maddi ve manevi imkanları yerterli olmayan ama iyi niyetle birşeyler yapmaya çalışanlarla sonuna kadar omuz omuza mücadele vermek.Konu biraz dağlabilir belki ama bizim niye bir e-kolay'ımız niye bir superonline'ımız niye bir mynet 'imiz ntvmsnbc.com 'umuz olmasın?Böyle portallardan sağlanabilecek getirilerle nice arkadaşımıza destek olabiliriz.

www.ceviz.net
Eski 24/03/2003, 17:10   #9 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Muharrem abi sana özel bir soru soruyorum;

Bende bursadayım ve bursada olanlar istanbulda olanlar ve başkaları ceviz.net Buluşmaları gibi buluşup tanışıp sonra daha da değişik aktiviteler yapsak?

Hangi internet cafe idi?

Nerde oturuyorsunuz?
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/03/2003, 20:23   #10 (permalink)
Bilgisayarcı

Ben şu an İstanbul'da görev yapıyorum Ömer,ama izne gelirsem mutlaka görüşürüz.
Çalıştığım İnternet cafe Başaran Mahallesi'ndeydi adını duydun mu bilmiyorum Volkan İnternet Cafe.
Şimdi kapalı.
Bütün sistemini tek başıma kurduğum ve her makinesini çocuğum gibi sevdiğim bir yerdi.Kapanmasına çok üzüldüm.Şimdi yine memleketi hatırladım bak...

www.ceviz.net

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı