![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Geçme Leaan!! Üyelik Tarihi: 08/2003
|
arkadaşlar gene linuxla başım dertte..bana sabır, size sabır.. şimdi yast diye bir fenomen var elimizde..diyor ki eleman..ben linuxun işini kolaylaştırıyorum..bende aramanı yap varsa paket bulup getireyim sana, sende oradan kur rahatla..öyle make di configure dı bi saat adamı geren kasan işlerle uğraşma..buraya kadar hayat harika..hello new linux world!! diye sevinç naraları atıyor insan.. giriyorum gene yast a..prolog yazıyorum..mükemmel!! orada swi-prolog diye 21 mb lık bir dosya var..kur diorum kuruyor..burasıda harika..ee sonra? nasıl çalıştıracam ben bu dosyayı..veya nereden bilecem yastın bunu nereye kurduğunu? benim göremediğim çok basit bi hadise mi var ortada yoksa bu iş içinde bin tane takla atmam gerekiyor..
__________________ empty, fragile, weak.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
terminale prolog yada swi-prolog yazmayı denedin mi?
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
tabi..ilk olarak denediğim şey o oldu..ikisinden de sonuç alamadım.. sonra pr pro gibi kısa ifadeler yazıp tab a bastım iki defa..o isimle başlayan binary leri görmek için..genede benzer bi binary bulamadım.
| | |
| | #5 (permalink) |
|
KDE menümde programı göremedim..konsolda ise denediğim komutlar sonuç vermedi..acaba program kurulu değil mi diye yasttan bir daha kontrol ettim..kurulu gayet makinamda duruyor..ama nerede duruyor çözemedim.. windowsta kurarken sorar nereye kurmak istiyorsunuz diye..program files/prolog dersin..sonra gider oradan çalıştırırsın..şimdi programı partititionun neresine kurduğunu anlmaya çalışıyorum..
| | |
| | #6 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
googleye run prolog yazinca örnekler cikiyor yanlis tahmin etmisin prolog derleyicisinin adi swipl yada swiprologmis
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2006
| Alıntı:
yalnız eğer programın binarysinin nerde olduğunu öğrenmek istiyorsan which program_adı şeklinde tam yolu öğrenebilirsin | |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
@yeşilvadi; evet dediğinin doğru..linuxta apayrı yerlere kuruyor. esasen benim öğrenmek istediğim şey şu..şimdi bir programı kurduk..bu yast ile olur veya getarp ile olur falan fark etmez..program makinada hazır bir şekilde bekliyor..dos ta program nasıl çalışacak onu bakmak için girerdik cd wolf3d die klasörün içine..orada bir dir çekerdik '*.exe *.bat *.com' diye, wolf3d yazmam gerektiğini anlardım.. şimdi linuxta internette run prolog diye aramadan veya 'firma adı swi...prolog pl die kısaltayım dur bakim dur swipl diye bi deneyim' demeden ben bu bu programı kurdum bakalım bunu execute eden binary neymiş..bu soruya nasıl cevap bulurum?
| | |
| | #9 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
firmalar sunduklari rpm yada dep dosyalarinin iceriklerini ve neyi nereye kurduklarini. anlatan dokumanlat veriyorlar. biraz önce "swi prolog suse rpm" kelimelerini aratarak su bilgiye ulastim. http://rpmfind.net/linux/RPM/suse/9....34.1.i586.html ayni bilgiye local olarak kendi suse helplerinde de bulabilirsin.
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |