![]() | |
| | #4 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
| Yazmamışmıyım pardon. Önce DW'i yükleyeceksin sonra açacaksın standart bir sayfa gelir oraya Merhaba dünya yazıp save edersen bir html sayfan olur. Mail falan kullanırken resim falan attach edersin yazıları düzenlersin aynen DW'de de yapabilirsin bunları. Şimdi sen ne aşamadasın neyi nasıl yapmak istiyorsun bunları bilmek lazım önce.
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| rm -rf /bin/ladin Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: Aşk Hane
|
Ama bence Frontpage daha rahat öğretir. Hemen hemen özellikleri aynı ve türkçesi mevcut. En azından webtasarım işinden bıktırmaz seni + help dosyasındanda frontpage için bilgiler alabilir çok daha güzel işler çıkartırsın. DW şart değilse tabi.
__________________ Saçlarına Yıldız Düşmüş Koparma Ayşe! En küçük bir problemin bile dikkatinizden kaçmasına izin vermeyin. Unutmayın, küçük çaylar büyük nehirlere dökülür. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
bencede site yapmak frontpage işi çünkü bence bu zamana kadar olan tecrübem= webtasarımcı= wysiwyg kullanarak yapmak(what you see is what you get, yani ne istersen onu alırsın) + HTML'i çok iyi bilerek ayarları onda yapmak... mesela bende olan programlar ve çoğu kişide böyledir heralde= kağıt + kalem = önce eğer aklımda bir fikir varsa çizerim kağıda photoshop= gridler ve guide'lar sayesinde sitemi önce orada oluşutururum 1024&768'de gözüken full pencere 1000(yada 955)&600'dür..... frontpage=grafiklerim hazır zaten orada o tüm resmi parçalayıp optimize olmuş gif yada jpg yaptık frontpagede tablolarımızı çiziyoruz ve orda kesilen gifleri buraya yerleştiriyoruz.. hee burda html bilmek lazım mesela frontpage'de yapıyor onu ama emin olmak lazım yani html'le burdaki tabloların genişlik ve yüksekliğini ayarlıyorum.... dreamweaver=sitenin css-asp-java script lerini hazırlıyorum aslında css ve asp frontpagedede destekleniyor fakat burada daha rahat oluyor... ayrıca flash ekliyeceğim zaman buradan çok rahat ekliyorum... ve dreamweaver'in özel hazırlanmış behaviour'ları ve değişik plug-in'leri var bu sayede özel yapılacak şeyleri oradan çok hızlı Yapıyorum mesela: CHROMELESS POPUP 50'e yakın behaviour'um var... flash=artık sadece intro, bazı firma siteleri, özellikle geleceğin ve şimdinin banner'ları, mini banner'lar hazırlarsın..... ------------------------------------------------------------------------------- extra= adobe premiere= bununla siteye video koyacaksan bağlantılara uygun şekilde kalite azaltımı ve herhangi bir şey yapabilirsin... freehand yada adobe bilmem ne(unuttum valla)= logo, amblem veya başka bir türlü vektörel grafik hazırlarsın... vektörel grafikler pixel değildir vektörleri vardır, yani ne kadar büyütsende kalitede azalma sorunu yoktur, mesela flash'ta vektörel animasyondur flashtaki bir vektörel grafiği photoshop'a paste'lersen pixele dönüşecek ve flashtakinden çok daha uyuz bir hal alacaktır... bu kadar ekstra bilgilerde verdim hem bende yanlışta olsa tazeliyeyim dedim bilgilerimii
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2003
|
frontpage'le notepad hemen hemen ayni degilmi saten? ben notepad'den javascript yapmasini biliyorum bu kadar.. dun dreamweaver'i yuklemeye calistim ama parali ya bedavasi yokmu ki?
__________________ °º¤ø¤º°`°º¤ø RisK mY SouL °º¤ø¤º°`°º¤ø |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |