![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2006
|
pardusta apache kurdum ama doğru çalışmıyor konsoldan sunucuyu çalıştırdığım zaman: Kod: apache2: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName [Sat Mar 11 19:33:32 2006] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts (98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80 no listening sockets available, shutting down Unable to open logs Kod: The requested URL / was not found on this server. /var/www dizinine baktım benim daha önce kullandığım linux sürümlerinde apachenin varsayılan dizini buydu ve dosyalar hemen bunun altındaki htdocs içine konuyordu ama bu sefer bu dizinin altında bir localhost diye bir klasör var bu klasörün ne işi var orda (bunu meraktan soruyorum) apache yi nasıl sorunsuz çalıştırabilirim (sanal host gibi bir sorun verdi ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum) |
| | |
| | #2 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
80 inci portu kullanan baska bir program daha var sanirim apache 1. yani apache2 olmayan serverde kurulu yada ona benzer apache2 ile ayni portu kullanan bir program sihirli netstat ciktisini bana yolarmisin su satirlari shellinde calistir ve ciktisini buraya at netstat -antpl | grep LISTEN sonra birde bu sekilde calistir netstat -antpl
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #3 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2006
|
valla sorunu tam olarak anlamadım ama şuan sunucu çalışıyor. orda virtual host falan diyordu ya ben de gittim /etc/apache2/vhost?? dizini altında sanal snucuları ayarlarını içerek xml yapısına benzer bir dosya vardır orda virtual host yazab yere localhost yazdım sorun düzeldi. valla benim öyle acemice deneme yanılma ile yaptığım bişey ipucu değerinde olmayabilir ama yine de aynı sorunu yaşayan biri bunu yaparsa sorunu (belki ne yaptığının farkında olmaz ama) çözülür. ha bi de apache2 de o sanal host meselei baya faydalı bir konuymuş herhalde. bahsettiğim ayar dosyasının içinde bir satırda NameVirtualHost *:80 yazıyor bir kere oradaki * localhost olunca sorun düzeliyor. bir de bu satırların altında <....> .... .... ... </...> gibi bir yapı daha var ki bu blokların her biri bir sanal hosta denk düşüyor(muş) siz isterseniz bunları çoğaltıp içindeki yukarıdakine benzer sanal host kısmındaki * bir isim verirseniz yeni bir hosta daha sahip oluyormuşsunuz şimdi yanlışım varsa düzeltin diyeceğim ama "bunun neresi doğru ki" diyenler çıkacak diye korkuyorum ama hiç öyle kızmayın birçok yerede aradım sordum kimse cevap vermedi bırakın da ben nasıl olduğunu tahmin edeyim bari |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |