Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 11/03/2006, 20:39   #1 (permalink)
İptal Durumu

Varsayılan pardusta apache ayarları

pardusta apache kurdum ama doğru çalışmıyor
konsoldan sunucuyu çalıştırdığım zaman:
Kod:
apache2: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
[Sat Mar 11 19:33:32 2006] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
şeklinde hata veriyor ve tarayıcıda localhost arattığımda
Kod:
The requested URL / was not found on this server.
hatası görünüyor.
/var/www dizinine baktım benim daha önce kullandığım linux sürümlerinde apachenin varsayılan dizini buydu ve dosyalar hemen bunun altındaki htdocs içine konuyordu ama bu sefer bu dizinin altında bir localhost diye bir klasör var
bu klasörün ne işi var orda (bunu meraktan soruyorum)
apache yi nasıl sorunsuz çalıştırabilirim (sanal host gibi bir sorun verdi ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum)
yesilvadi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/03/2006, 03:16   #2 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

80 inci portu kullanan baska bir program daha var
sanirim apache 1. yani apache2 olmayan serverde kurulu yada ona benzer
apache2 ile ayni portu kullanan bir program sihirli netstat ciktisini bana yolarmisin

su satirlari shellinde calistir ve ciktisini buraya at

netstat -antpl | grep LISTEN

sonra birde bu sekilde calistir

netstat -antpl
Eski 14/03/2006, 00:02   #3 (permalink)
İptal Durumu

valla sorunu tam olarak anlamadım ama şuan sunucu çalışıyor.
orda virtual host falan diyordu ya ben de gittim /etc/apache2/vhost?? dizini altında sanal snucuları ayarlarını içerek xml yapısına benzer bir dosya vardır orda virtual host yazab yere localhost yazdım sorun düzeldi.
valla benim öyle acemice deneme yanılma ile yaptığım bişey ipucu değerinde olmayabilir ama yine de aynı sorunu yaşayan biri bunu yaparsa sorunu (belki ne yaptığının farkında olmaz ama) çözülür.

ha bi de apache2 de o sanal host meselei baya faydalı bir konuymuş herhalde. bahsettiğim ayar dosyasının içinde bir satırda

NameVirtualHost *:80

yazıyor bir kere oradaki * localhost olunca sorun düzeliyor. bir de bu satırların altında
<....>
....
....
...
</...>

gibi bir yapı daha var ki bu blokların her biri bir sanal hosta denk düşüyor(muş) siz isterseniz bunları çoğaltıp içindeki yukarıdakine benzer sanal host kısmındaki * bir isim verirseniz yeni bir hosta daha sahip oluyormuşsunuz

şimdi yanlışım varsa düzeltin diyeceğim ama "bunun neresi doğru ki" diyenler çıkacak diye korkuyorum
ama hiç öyle kızmayın birçok yerede aradım sordum kimse cevap vermedi bırakın da ben nasıl olduğunu tahmin edeyim bari
yesilvadi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık