Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 06/03/2006, 21:48   #1 (permalink)
Geçme Leaan!!

laucian Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan SuSe 10.0 üzerinde Apache2 ayarları - Kullanıcı hakları

VM Ware Player için hazırlanan Suse 10.0 üzerine yast ı kullanarak Apache2 server kurdum..server arka planda gayet güzel çalışıyor fakat localhost a girmeye çalıştığımda access forbidden gibi abuk bi hata veriyor..
ekranın bi screenshot ını buraya asıyorum..

kendime kendi localhostuma giriş haklarını nereden nasıl verebilirim?

Eklenmiş Grafikler
File Type: png apache2_forbidden.PNG (148.7 KB, 12 views)
Eski 06/03/2006, 23:48   #2 (permalink)
Yönetim Kurulu

teddmcload Adlı Üyenin Profil Grafiği

http://localhost/index.html şeklinde dener misiniz!
Çözümler ihtiyaçlardan doğar.
teddmcload hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/03/2006, 03:44   #3 (permalink)
Geçme Leaan!!

gene aynı ekran çıkıyor karşıma..bir şey değilmedi malesef
Eski 07/03/2006, 21:16   #4 (permalink)
Geçme Leaan!!

sorunu çözdüm..
sorun apache server ı eksik kurmam, gerekli index.html dosyalarının klasörde olmamasıymış..hatta sanırım öyle bir klasör bile mevcut değildi ilk kurulumdan sonra..

buradan kendi hakime olamadan kısa bir yorum..allah kimseyi linuxla uğraşmak zorunda bırakmasın..oke kişiye verdiği özgürlüğe saygım sonsuz..programı istediğin gibi derliyorsun, grafik arabirim kurmuyorsun, command prompttan çalışıp 'baba ben hacker adamım..mouse falan tıklamaktan nefret ediyorum' diosun..bu olay kimilerinin hoşuna gidebilir..ona da saygım sonsuz..ama benim gibi linuxtan nefret eden, işlerinin tamamına yakınını windowstan çooook daha kolay ve hızlı bir şekilde halleden birisi olarak, arada bir linuxla çalışmak zorunda kaldığımda her iş için saatlerce manual okumaktan, her iş için gereksiz tüm detaylara ihtiyaç duyuyor olmaktan ve bunların bana bunca zaman kaybettirmesinden NEFRET ediyorum..

bu rahatlama sekansı oldu..okuyan herkese sonsuz teşekkür..
Eski 07/03/2006, 22:50   #5 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

Alıntı:
laucian, mesajından alıntı:
sorunu çözdüm..
sorun apache server ı eksik kurmam, gerekli index.html dosyalarının klasörde olmamasıymış..hatta sanırım öyle bir klasör bile mevcut değildi ilk kurulumdan sonra..

buradan kendi hakime olamadan kısa bir yorum..allah kimseyi linuxla uğraşmak zorunda bırakmasın..oke kişiye verdiği özgürlüğe saygım sonsuz..programı istediğin gibi derliyorsun, grafik arabirim kurmuyorsun, command prompttan çalışıp 'baba ben hacker adamım..mouse falan tıklamaktan nefret ediyorum' diosun..bu olay kimilerinin hoşuna gidebilir..ona da saygım sonsuz..ama benim gibi linuxtan nefret eden, işlerinin tamamına yakınını windowstan çooook daha kolay ve hızlı bir şekilde halleden birisi olarak, arada bir linuxla çalışmak zorunda kaldığımda her iş için saatlerce manual okumaktan, her iş için gereksiz tüm detaylara ihtiyaç duyuyor olmaktan ve bunların bana bunca zaman kaybettirmesinden NEFRET ediyorum..

bu rahatlama sekansı oldu..okuyan herkese sonsuz teşekkür..
apacheyi windows üzerine kurmus olsaydin
yine ayni sorunla karsilasirdin
apache default olarak bos klasörün icini indexleme seklinde
ayarlanmis. dolayisi ile www klasörünün icine bakmaya calistiginda "yasak kardesim iberesi cikiyor"

2 sekilde hal edebilirsin httpd.conf icine klasörleri indexle izni verirsin
yada senin yaptigin gibi dizin icine index.html koyarsin

saygilar
Eski 08/03/2006, 01:29   #6 (permalink)
Geçme Leaan!!

Alıntı:
kara_lahana, mesajından alıntı:
apacheyi windows üzerine kurmus olsaydin
yine ayni sorunla karsilasirdin
apache default olarak bos klasörün icini indexleme seklinde
ayarlanmis. dolayisi ile www klasörünün icine bakmaya calistiginda "yasak kardesim iberesi cikiyor"
ben windows a apache kurdum..hem de defalarca..hiç birinde yasak kardeşim diye bi ibareyle karşılaşmadım..tıkır tıkır çalıştı her defasında..

Alıntı:
2 sekilde hal edebilirsin httpd.conf icine klasörleri indexle izni verirsin
yada senin yaptigin gibi dizin icine index.html koyarsin
ben öyle halletmedim..kurulumu baştan yaptım..bu defa Yastta apache yazınca gelen ne var ne yoksa indirdim..arada fark etmemişim PERL modüllerini falan indirmişim..ne işime yarayacaksa.. index.html ise example files gibisinden bi paketin içinde duruyordu...

benim de demin anlatmak istediğim bu..ben nereden bileyim index dosyalarının başka bir yast paketi içinde olduğunu..erişim hakkın yok falan dediği yerde index.hmtl bulamadığını..vs..vs..bunlar bence linux bağnazlığı ve işi gücü olan adam için zaman kaybı..

Alıntı:
saygilar
o önce bizden...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık