![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Geçme Leaan!! Üyelik Tarihi: 08/2003
|
VM Ware Player için hazırlanan Suse 10.0 üzerine yast ı kullanarak Apache2 server kurdum..server arka planda gayet güzel çalışıyor fakat localhost a girmeye çalıştığımda access forbidden gibi abuk bi hata veriyor.. ekranın bi screenshot ını buraya asıyorum.. kendime kendi localhostuma giriş haklarını nereden nasıl verebilirim?
__________________ empty, fragile, weak.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
| http://localhost/index.html şeklinde dener misiniz!
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
sorunu çözdüm.. sorun apache server ı eksik kurmam, gerekli index.html dosyalarının klasörde olmamasıymış..hatta sanırım öyle bir klasör bile mevcut değildi ilk kurulumdan sonra.. buradan kendi hakime olamadan kısa bir yorum..allah kimseyi linuxla uğraşmak zorunda bırakmasın..oke kişiye verdiği özgürlüğe saygım sonsuz..programı istediğin gibi derliyorsun, grafik arabirim kurmuyorsun, command prompttan çalışıp 'baba ben hacker adamım..mouse falan tıklamaktan nefret ediyorum' diosun..bu olay kimilerinin hoşuna gidebilir..ona da saygım sonsuz..ama benim gibi linuxtan nefret eden, işlerinin tamamına yakınını windowstan çooook daha kolay ve hızlı bir şekilde halleden birisi olarak, arada bir linuxla çalışmak zorunda kaldığımda her iş için saatlerce manual okumaktan, her iş için gereksiz tüm detaylara ihtiyaç duyuyor olmaktan ve bunların bana bunca zaman kaybettirmesinden NEFRET ediyorum.. bu rahatlama sekansı oldu..okuyan herkese sonsuz teşekkür..
__________________ empty, fragile, weak.. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
| Alıntı:
yine ayni sorunla karsilasirdin apache default olarak bos klasörün icini indexleme seklinde ayarlanmis. dolayisi ile www klasörünün icine bakmaya calistiginda "yasak kardesim iberesi cikiyor" 2 sekilde hal edebilirsin httpd.conf icine klasörleri indexle izni verirsin yada senin yaptigin gibi dizin icine index.html koyarsin saygilar
__________________ www.fatihgenc.com | |
| | |
| | #6 (permalink) | |||
| Alıntı:
Alıntı:
benim de demin anlatmak istediğim bu..ben nereden bileyim index dosyalarının başka bir yast paketi içinde olduğunu..erişim hakkın yok falan dediği yerde index.hmtl bulamadığını..vs..vs..bunlar bence linux bağnazlığı ve işi gücü olan adam için zaman kaybı.. Alıntı:
__________________ empty, fragile, weak.. | |||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |