![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005
|
Merhaba Arkadaşlar, Linux dünyasına yeni giriyorum.Bugün Slackware dağıtımını kurdum. Sadece winxp kullanıyordum ve harddisk 4 parça idi. 4. parçayı (6gb) kestim ve 1gb swap 5 gb de linux yaptım. Hiçbir sorun yok kurulumu tamamladım. En sonunda makineyi restart etti kurulum bitti diye. Amaa makine açılırken direkt windows olarak açılıyor yani linux ü hiç tanımıyor. Nasıl düzeltebilirim. Win ve Linux aynı anda kullanmak istiyorum herşey tamam sadece boot problemim var. Teşekkürler, İyi çalışmalar
__________________ Blog |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
Ön yükleyiciyi yüklemen gerekli buda aşağıda anlatılmış Alıntı:
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler | |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
linux rescue komutunu verdiğimde siyah ekranda bilgiler dökülmeye başlıyor fakat son satırda, Kernel Panic:VFS:Unable to mount root fs on 03:36 diyerek uyarı verip kalıyor. Acaba diski silip yeniden mi yüklemem lazım.yanlışmı yüklemişim? Teşekkürler
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2006
|
Slackware hangi alanda ve dosya türü nedir Swap nerde Diğer alanlar (windows C ve D sanırım) nerdeler ?? (Nerde derken /dev/hda1 gibi a = Anakarttaki 1. Ide slotu + Master (hdb olsa idi 1. ide slotu + Slave) 1 = Bölüm alanı ) Bunlari biliyorsan slackware (10.2 kullaniyorum ben) 1 .cd yi tak ve cd den ac orada bir komut var bare.i boyle bişiler, orda sanırım slackwarenin oldugu alanda istiyordu, enterladiginda linux acilir ve On yukleyiciyi yuklemediysen linux acildiktan sonra X de yükleyebilirsin... Eğer yükleyip de windows kurulunca bozulmus ise düzeltebilirsin ![]() (biraz Bildiğini varsayarak yüzeysel anlattım) |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Slackware hangi alanda ve dosya türü nedir Swap nerde ---- dosya türü kurarken seçilen 3 tane varya en üsttekini seçtim. (adını hatırlamıyorum) hda7 de slackware hda9 da swap var --- Diğer alanlar (windows C ve D sanırım) nerdeler ?? -- c d e win için kullanıyorum -- (Nerde derken /dev/hda1 gibi a = Anakarttaki 1. Ide slotu + Master (hdb olsa idi 1. ide slotu + Slave) 1 = Bölüm alanı ) -- laptop tek hdd var -- Bunlari biliyorsan slackware (10.2 kullaniyorum ben) 1 .cd yi tak ve cd den ac orada bir komut var bare.i boyle bişiler, orda sanırım slackwarenin oldugu alanda istiyordu, enterladiginda linux acilir ve On yukleyiciyi yuklemediysen linux acildiktan sonra X de yükleyebilirsin... Eğer yükleyip de windows kurulunca bozulmus ise düzeltebilirsin (biraz Bildiğini varsayarak yüzeysel anlattım) -- aynen dediğin gibi cdyi taktım ve setup diyerek başladım diskleri falanda oluşturdum 2 cd ile birlikte problemsiz bir şekilde kurdum fakat boot edemedim bir türlü. Linux hakkında hiçbirşey bilmiyorum bunu göz önüne alarak yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2006 Yer: istanbul
|
slackware cd sini bilgisayarı aç. Klavyeni seç. root olarak gir . yani konsola kadar gel sonra Kod: mkdir /mnt/hd mount /dev/hda7 /mnt/hd cd /mnt/hd chroot /mnt/hd Kod: liloconfig
__________________ Kolay gelsin ------------------------------------------------------------ web sitesi : http://www.kodlama.net blog : http://yavuz.kodlama.net zzzzzZZZZZ |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Arkadaşlar, üzgünüm hala halledemedim problemi komple silip yeniden kurdum slackware ve hiç hata almadım ama problem aynı bootta direk windows geliyor ![]() chroot /mnt/hd bu komutta hata verdi. ve şu liloconfig ile ilgili ayar meselesini bir daha basitçe anlatırsanız iyi olur, yani çok acemiyim linuxte. Şu problemleri atlatıp bir an önce kullanmaya başlamak istiyorum. Lütfen yardım edin.
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Son durum, bu adresten edindiğim bilgilerle, boot.lnx dosyamı aşağıdaki gibi yaptım. ~# mount /dev/hda3 /mnt/hd ~# dd if=/dev/hda3 bs=512 count=1 of=./boot.lnx 1+0 records in 1+0 records out ~# hexdump -C boot.lnx fakat başlangıçta seçmeli geliyor ama linux ü seçtiğim zaman siyah ekranda kalıyor hata mesajı vermiyor sadece bekliyor. Yardım veya önerilerinizi bekliyorum Saygılar,Sevgiler
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |