![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2003
|
ben bu dersi yeni almaya başladım ve bazı sorunlarım var galiba ))herşeyden önce <body bgcolor "#1256894"> ya da <fontcolor= "#1256486"ıwj</font> yazdığım zaman sayfamda herhangi bi renklenme olmuyor. bunun yanısıra bi cv hazırlamaya çalışıyorum ama daha 1 ders gödüğüm için kolay birşey olması grekiyor skills kısmında c,c++,visual basic lerin başlarına . koymam gerekiyor ve de ilk okul ortaokul lise kısımlarıın başlarına bunu <li>.....</li> kullanarak yapmış olsamda noktalar faklı boyutlarda çıkıyor bunu da çözmüş değilim yardımcı olursanız çok sevinirim... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
istersen öcne wysiwyg 'le yap kuralı kavra sonra tüm kodları iyice bil
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
evet
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
| Alıntı:
<font face="verdana" color="black"> Yapısal olarak yukarıdaki koyu yazılmış kod düzeninin dışına çıkamazsın. Bu HTML'in yazım kuralıdır. HTML 'Tag'lerden oluşur. Tag etiket olarak Türkçe'ye çevrilebilir. Bahsettiğim yazım kuralının daha açığı şöyle örneklendirilebilir; <bir_etiktet>Etikete Maruz kalacak yazı</bir_etiket> (2) <li></li> etiketleri HTML'de bir şeyleri listelemek için kullanılıyor biliyorsun. Bundaki boyut farklılığının tek sebebi <font></font> etiketlerinin hatalı kullanılmasıdır. <font></font> etiketini hatalı yerde sonlandırırsan böyle bir sorun ortaya çıkar. Sorunu çözmek için </font>'u </li> etiketinin altına atmalısın. Ömer kardeş wysiwyg demiş ona da bi açıklık getirelim; Ne görürsen onu alırsın'ın ingilizcesinin kısaltılmışı... Dilimize Sams'ın masalımsı web tasarım kitaplarından geçmiştir. Dreamweaver, FrontPage, HomeSite, (ve Elion Site Maker ) gibi yazılımlar siteyi bir kelime işlemci yazılımda hazırlarmışçasına yardımcı olurlar. Yani etiketlerle boğuşmaz sadece uyum ve içerikle ilgilenirsin o zaman. Tabii bu tür yazılımları kullanıp tek bir etiket bile bilmeden kendini web dünyasının zirvesinde hisseden arkadaşlar var, biliyorum. Bu yüzden html'i iyi kapıp bu yazılımlara geçmek insanın ufku açısından çok daha faydalı olur. Sana bu yazılımları kullanma demiyorum, kullan da demiyorum. Ben sadece kapıyı gösteririm. Oradan içeri girmek sana ait.. // Yazdıklarımı gözden geçirdimde bayağı saçmalamışım idare edersin artık.Sevgiler..
__________________ http://ean.btturk.net/ | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Monster is Live Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: Yemez.
|
Yahu bu konu HTML'ye yeni başlayanlar için çok önemli ( ), birkaç satırda ben karalayayım şuraya :HTML'de kullanılan renk kodları hexadecimal, yani onaltılık sayı düzenine göre kodlanırlar... Ama hemen kafanız karışmasın, hex renk kodu yazmak tam bir çocuk oyuncağı! ![]() #xxxxxx şeklinde yazılan kodları şu şekilde çözümleyebiliriz : #[hex kodlanmış red(kırmızı) tonu][hex kodlanmış green(mavi) tonu][hex kodlanmış blue(mavi) tonu] Her renk tonu 0 ile 255 arasında ton değerine sahip olabilir. Bu da sayfada 255*255*255 kadar renk kullanabileceğiniz anlamına gelir. Örneğin kırmızının 0[hex olarak 00] değeri tam siyah, 255 değeri[hex olarak FF] tam kırmızıdır. 0-255 arası bu iki renk arasındaki geçişler, tonlardır... Hex kodu olarak 0-9 arasındaki rakamları ve A-F arasındaki harfleri kullanabilirsiniz. Burada; A-10, B-11, C-12, D-13, E-14, F-15 karşılıklarını alır. Örneğin 140 ifadesini hex olarak yazabilmek için Kod: Bölünen | Bölen | Bölüm | Kalan 140 16 8 12// ---> C 12// yok yok ---> C Son olarak http://www21.brinkster.com/kemalersi...4c_unicode.htm adresinde hex olarak yazılabilen bütün renk tonlarını görebilmek olanağınız olduğunu eklemeliyim...
__________________ Uyan Berlin, ben eve döndüm... Enson 26/03/2003 12:18 tarihinde fixman tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
| Alıntı:
Basitlik ve zorluk kişiden kişiye değişen kavramlardır. Bana C++ ile OpenGL programlama zor geliyor. Ama bana göre çok basit bir betik dili olan PHP kardeşime çok kompleks bir dil gibi geliyor olabilir. Bence burada hatırda tutulması gereken nokta basit veya zor olsa da -bildiğin konularda- sadece yardımcı olmak. (Karşıdakini aşağılamadan..) Sevgiyle,
__________________ http://ean.btturk.net/ | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
mail adresi verirsen cv örneği yollarım
__________________ http://www.ozay.net |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
green'ede mavi yazmış galiba