![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
Merhaba arkadaşlar web tasarımına yeni başladım ve temel bilgiye sahip olmadığım için kodlama yapamıyorum anca çalıntı kodlar ile idare ediyorum. Bana kod çalışması için yardımcı olabilecek herhangi bir şey varmı (kodlama yapmayı bilmiyorum) Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Sürekli forumları dolaşıyorum ama bi türlü benim gibi acemi birini görmedim Saygı ve Sevgilerimle.... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Ezeli Rakip Üyelik Tarihi: 05/2005
|
eğer paran varsa kursa gitme kaynak kitapları al...Eğer param yok diyorsan e-kitap edinmeye çalış.Asp için aspindir.com adresindeki sql,asp 3.0 kitaplarını indirebilirsin. Bunun dışında arkadaşların bahsettiği gibi temel olarak html`nin herşeyini öğren.Yani html konusunda (dhtml,css de dahil) hiçbir sıkıntın kalmasın.Ondan sonra asp,php gibi dillere geç.Eğer bunu yapmazsan ilerde çok sıkıntı çekeceğini baştan belirteyim. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2006
|
Dostum, Panteray'ında dediği gibi e-kitaplarla başla temel program olarak frontpage tavsiyemdir. Öğrendiğin veya yapabildiğin kadarıyla mutlaka kendine bi site ac iyi veya koyu olması onemli değil top-listlere kaydol sitene az da olsa direnlerin olması sana güzel bi teşvik olur.Bu sana görsellikte istem dışı tablo ve layerları nasıl ullanmak gerektiğini öğretir. Hazır kodlarıda kullan ancak kopyala yapıstır seklinde değil calışma mantığını anlamak amaçlı kendine gore uyarla değiştir, yap, boz falan neticede sana yetmediğini anlayınca işini tam olarak görcek olanı kendin yaz. (Hazır kodlar bence sana bircok sayfanın nasıl işlemesi ve olması gerektegi hakkında iyi bi kaynak olur) Bu arada statik siteden dinamik siteye Dreamweaverla geç. Bu işi ciddi anlamda öğrenmek istiyorsan ona gerçekten ihtiyaç duydugunu kendine hissettirmen gerektigini düşünüyorum. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
Dreamwear da denedim bi sitenin arka planında değişklik yaparak denedim fakat daha fazla ilerleyemedim çok kurcalarım ama dediğiniz gibi frontpage kullanrak başlamak isterim bi tane E-Kitap buldum onda da abuk subuş şeyler yazıyordu. Sadece 1 tane değin yanlış anlamayın daha fazla ama bi türlü düzgün ve tam anlatan bişi bulamadım ( Arama motorlarından çok arattım ama mlsf bulamadım) (Bulduğum E-Kitap larda ise anlatıyo ama tam alnamı ile değil temel olarak öğrenecek kişiye karşı değil ). Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum... Saygılar....
Enson 05/03/2006 12:27 tarihinde Blueapple tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2006
|
walla bende yeni basladım html öğrenmeye çalışıyom onu çöziim önce de seneye zate asp öğretcekler yazın da php öğrendimi olay tamamdır. Kafama takılan bi şey var php kodlarını çok ii bilmekle az bilmek arasında ne gibi bi fark var frontpage gibi programlar zaten kodlara gerek bırakmıyo yani kod yazmakla uğraşmanın esprisi nedir?
|
| | |
| | #10 (permalink) |
| İri Ceviz Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İskenderun
|
Frontpage bi tek HTML kodu üretiyor. PHP kodu üretmiyor. Zaten bildiğim kadarı ile PHP'ye destek bilenem vermiyor. Eğer gidip herkesin kullandığı bi anketten yazacaksan tabiki de gereksiz, boş yere zaman kaybı. Ama kendince yaratılığını kullanarak minik programcıklar yazmak istersen o zaman çook işine yarar. Tabi sadece minik şeyler değil bahsettiğim
__________________ Grup Vitamin ile ilgili herşey... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |