Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 13/02/2006, 13:40   #1 (permalink)
Üye

Uyarı Site gizleme

merhaba arkadaşlar..
Sitede iki gündür arama yapıyorum ama net bir sonuç bulamadım.. reklam olarak algılanmasın ki zaten benim sitem değil ve içinde ne var bilmiyorum www.80630.com gibi bir site yapmak istiyorum yani sadece üye adı ve şifre soracak başka bişey olmayacak ve sadece oradan giriş yapılınca forum sitesi açılacak ve ben site olarak phpbbplus u kullanıyorum. siteme kullanıcı girişi yapılmadıktan sonra hiçbir şekilde içede ne olup bitiyo görülsün istemiyorum kim üye ? haberler resimler vs.. yani sadece kendi arkadaşlarımı seçeceğim ve başka kimse oraya giriş yapamayacak.. aile sitesi yani.. bunu neyle ve nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok makbule geçecek..
herkese kolay gelsin
potomya hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/02/2006, 13:47   #2 (permalink)
pan
Burst command 'til war!

pan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

phpbb vb. sistemlerde genelde bunu ayarını yapabileceğin secenekler vardır zaten.yonetim panelinden sadece uye olanların okuyabilecegi sekilde ayarlarsan olur.bilmiyorum phpbb'de varmı (ki muhtemelen vardır) ama vbulletin'de var.

ekstra birşeye ihtiyac oldugunu sanmıyorum..
Eski 13/02/2006, 14:06   #3 (permalink)
Üye

bu kadar hızlı cevap için teşekkürler..
benim istediğim örnekte verdiğim site gibi hiçbirşeyin gözükmemesi plusta yok o dediğiniz.. ayrıca üye isimleri gözüküyo konuyu okumak istediğinizde şifre istiyo ben üye giriş yapmadan sitenin bannerini dahi görmesin istiyorum .htaccess ile yapılır diyorlar ama bulamadım.
Eski 13/02/2006, 16:07   #4 (permalink)
pan
Burst command 'til war!

pan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

yapmak istediğin şey için birden fazla yol mevcut.
.htaccess ile yapılır diye kastettikleri şey, belirttiğin dizine girmek istendiğinde direk http authentication olayı çıkarmasıdır ki ben şuan senin yerinde olsam böyle birşey yaparım.
.htaccess dosyasıyla uğraşmak yerine alanın linux makinedeyse ve panelin cPanel ise, "password protect directories" (şifre korumalı dizinler) diye bir seçenek vardır.
onu bulur, gizli tutmak istediğin dizini (site dosyaların hangi dizindeyse, ana dizinse ana dizin) seçersin, ordan artık üyelik vermek istediğin kişiler için kullanıcı yaratıp silebilir/sifrelerini değiştirebilirsin.
artık bu gizli dizinine girerken ufak bir pencere açılır (authentication penceresi) ve username-password sorar.dolduran kişinin verdiği bilgileri senin daha önce ayarladığın accountlar arasında arar, doğru eşleşme bulduğunda (yani sifre doğruysa) erişim sağlanır.

bir diğer yöntem ise gateway niteliği taşıyacak basit bir betik yazmak olabilir.ama yukarda anlattığım yöntem şuan senın işini en kolay/çabuk/rahat görmeni sağlayacak yoldur.

ki esasta yapmak istediğini çoğu forum sistemiyle yapabilirsin.phpbbplus'ı hiç kullanmadım bilmiyorum, ama forumdaki mesajları okuması/konuları görmesi için bile (tabiki memberlist'i gormesi içinde) üye olmasını sağlayacak ayarlar mevcuttur çoğu forum sisteminde.

kolay gelsin.
Eski 13/02/2006, 22:25   #5 (permalink)
Yönetim Kurulu

teddmcload Adlı Üyenin Profil Grafiği

bu site birileri tarafından programlanmış. yani phpbb gibi bir yapının 80630.com gibi bir yapıyı sağlayacağını sanmam.
Çözümler ihtiyaçlardan doğar.
teddmcload hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/02/2006, 05:18   #6 (permalink)
Üye

Alıntı:
bu site birileri tarafından programlanmış. yani phpbb gibi bir yapının 80630.com gibi bir yapıyı sağlayacağını sanmam.
nette arama yaparken 80630.com un şablonuna rastladım arkadaşlık sitesiymiş ve içinde forumda mevcut forum bölümü phpbb ye benziyor. Ama bu şekilde siteyi sadece üyelere açmanın bir yolu olmalı vbulletin de var bu olay ama paralı olması bana uymuyor. Eski sürümlerin bedava olduğunu okumuştum bu konuda bilgisi olanda yazabilir eğer ücretsiz ise onuda kurabilirim portalın olmassına gerekte yok
Eski 14/02/2006, 09:50   #7 (permalink)
®

kurtcuk Adlı Üyenin Profil Grafiği

ya bu sitenin özelliğini bilmiyorum ama asp de en üste parola.asp yi include etsen tüm sayfalara, parola.asp'de sadece kullanıcı adı ve şifresini sorarsa istediğin olur zannedersem....
kurtcuk hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20/02/2006, 12:52   #8 (permalink)
Üye

linux sunucuda asp çalıştırmamımı istiyosun ilginç..
yokmudur site şifreleme olayı en azından üstadlar bunu söylese?
Eski 20/02/2006, 15:29   #9 (permalink)
®

kurtcuk Adlı Üyenin Profil Grafiği

@potomya sunucunun linux olduğunu bilmiyordum ama aynısını Php için de yapabilirsin
kurtcuk hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık