![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2005
|
S.a arkadaşlar Benim visual basicte takıldıgım bağzı konular var .Yardımcı olursanız sevinirim. 1.winsock dan gelen datayı textbox a aktaramıyorum konuyu biraz daha açayım . ornek olarak command click kismina Winsock1.Connect text1.text,21 Winsock connect kısına Winsock1.SendData text1.text Winsock Dataarrial kısmına Dim strData As String Winsock1.GetData strData text2.text=strdata burda hata nerde tam olarak anlıyamadım. 2.Winsock tan yada inet üzerinden gelen datada istedigim kısmı seçip aktaramıyorum. Ornek olarak Alıntı: Dim b() As Byte Dim str As String Dim i As Integer b() = Inet1.OpenURL("http://www.mynet.com", 1) For i = 0 To UBound(b) str = str & Chr(b(i)) Next i i = InStr(str, "<TITLE>") str = Mid(str, i + 7) i = InStr(str, "</TITLE>") str = Mid(str, 1, i - 1) Label1.Caption = str Burada yapmak istedigim label1.caption ozelligine mynet.com un <title> </title> arasındaki degeri aktarmak.sorun nerde bunuda anlamadım |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
1.hani listen ?? 2.http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=25736 (Örnek Uygulama : ' ' veya <> gibi taglar arasındaki değeri okuma) -> da açılışı <title> kapanışı </title> oalrak değiştirmen yeterli
__________________ ||||Revlis||||| Enson 12/02/2006 23:26 tarihinde Revlis tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2005
| Alıntı:
1 de listen demişsin ne listesi anlamadım. ben webbrowser , windows , inet den gelen datayı text e aktaramıyorum . list ile alakası yok yani. yani mesela www.xx.com a girdim xxx.com hata verdi. bu verdigi hata mesajını text e aktarmak istiyorum. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
ben orada yanlış anlamışım bir yeri ondan. Kodlar doğru bence sana dönen veri yok. Eğer bir web (http protokolünde) sayfasından sayfa çağıracaksan sunucuya bağlandığında sunucuya bir istek header ı gönderceksin sonra sunucu sana header ve veri ile karşılık verecektir..Gönderdiğin tüm verilerin sonuna satır sonu koymayı da unutmaman lazım. Kod: winsock.senddata "GET index.htm" & vbcrlf ... ... ...
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |