![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2004
|
Selamlar. server a bağlanarak mysql max_connections sayısını 100 den 500 e çıkardım. Daha sonra etc/my.cnf dosyasına girmek istediğimde aşağıdaki yazılar çıkıyor. Nedenini bilen ve yardımcı olabilecek kimse varmı acaba. Ayrıca server acaip ağırlaştı.Memory nin % 90 ı kullanılıyor sürekli .Buna Plesk den bakıyorum.Yardım pls. Sayg. [root@xxx etc]# cat my.cnf [mysqld] safe-show-database innodb_data_file_path=ibdata1:10M:autoextend datadir=/var/lib/mysql socket=/var/lib/mysql/mysql.sock set-variable=max_connections=500 [mysql.server] user=mysql basedir=/var/lib [safe_mysqld] err-log=/var/log/mysqld.log pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid [root@xxx etc]# |
| | |
| | #4 (permalink) |
| _ - _ - _ Üyelik Tarihi: 10/2002
|
Öncelikle mysql tablolarınızda fazla kayıdın olduğu alanlarda mutlaka indeks kullanınız, mysql bağlantılarının yetmemesi ise açık kalan bağlantılardan kaynaklanabilir, kodlarınızı inceleyerek açık bağlantı kalmadığına emin olunuz.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2005 Yer: İstanbul
|
Yazdığın scriptlerde mysql_pconnect (MySQL'e Persistent bağlantı) yerine mysql_connect kullan. mysql_pconnect ile açılan bağlantılar script sonlansa bile kapatılmaz. Bu tür ayarları farklı scriptlerle de deneyebilirseniz çok daha sağlıklı bir karar verilebilecektir. PHP'de persistent bağlantıları, php.ini'deki ilgili kısmı şöyle değiştirerek engelleyebilirsiniz: [MySQL] ; Allow or prevent persistent links. mysql.allow_persistent=Off Bu durumda scriptler yine çalışmaya devam edecektir. Sadece arka planda persistent bağlantı kullanılmayacaktır. Ayrıca max_connections değerinin, RAM miktarının %50-80'i arasında olması tavsiye edilir. InnoDB performans detayları hakkında şu adresten bilgi alabilirsin: http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/...db-tuning.html |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
donanıma bağlı olarak %90'lık yük normal olabilir. tabii o anda kaç tane aktif bağlantının olduğuna göre de değişir.
__________________ Erkan BALABAN www.webtasarimkilavuzu.com www.molaver.net Çözümler ihtiyaçlardan doğar. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Aslında bu script vbulletin in ta kendisi. 3.0.7 den 3.5.2 ye geçince bu durum ortaya çıktı. aynı anda bağlanan kişi sayısı 450-600 kişi arası. max_connections u 100 den 500 e çıkardım ama server ara ara çökmeye devam ediyor. 3.0.7 de bu sorun yoktu.anlamadım gitti |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2005 Yer: İstanbul
|
Aşağıdaki ayarları 'No' olarak değiştirip tekrar deneyebilir misiniz: 1) Admin CP -> vBulletin Options -> Forum Display Options (forumdisplay) -> Show Users Browsing Forums 2) Admin CP -> vBulletin Options -> Thread Display Options -> Show Users Browsing Thread Ayrıca gereksiz olan plugin'leri kaldırınız. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Alıntı:
vbulletinden bakıp bunu yapmıştım.Ancak sorun aynı. plugin yok zaten .. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |