![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2005 Yer: Bahçelievler
|
Herkeze merhaba; Evimdeki dinamik IP li bilgisayardan SMTP server kurup PHP üzerinden mail gönderebildim. Fakat Static IP li ve DNS nolu başka bir makinaya SMTP(freeSMTP veya IIS SMTP) kurduğumda bana DNS sorunu çıkartıyor. Yani internete Gateway ve DNS ile çıktığı için bunları kullanmak zorundayım. Ne yapmalıyım. Şimdiden Teşekkürler... |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
DNS sorununu çözdüm fakat şimdi de "Warning: mail(): SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for xyz@somedomain.com" hatası alıyorum gören duyan varsa bu hatayı bana bir cevap yazsın. SMTP yi IIS servisinden tanımlı bir IP üzerinden actim. Şu an IIS SMTP çalışıyor. Ayarlarıda aşağıya yazıyorum. Ayarlarda belki bir sorun vardır. php.ini [mail function] ; For Win32 only. SMTP = x12.1xx.xx9.x2 #Bu ip benim makinanın IP si smtp_port = 25 ; For Win32 only. sendmail_from = xxx@xxx.com #Buraya ne gelecek. IIS SMTP IP adresi : x12.1xx.xx9.x2 #Yukarıdaki ile aynı Port : 25 Bunların dışında bir ayar var mıdır? Ya da bunlarda mı bir sorun var? Şimdiden sağolun |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Read Only Üyelik Tarihi: 11/2005
|
Merhaba Arkadaslar.. Galiba Ceviz.net in DNSlerinde geceleri bir problem oluyor. Giremiyorum.... Alıntı:
Gerci hangi SMTP serveri kullandıgın onemli deil.. Ama Windowsunki cok basit oldugu icin ondan anlatayım.. SMTP Server kurdugun zaman onun diger Mail serverlarla iletisim kurabilmesi icin Relay ayarını yapmalısın. Bunun icin SMTP Sever ozelliklerinden ccess kisminda Relay.. dugmesi var. Oradan mail gonderebilecek kisileri falan belirleyebilirsin. ama deneme olarak herkes gonderebilsin... ![]() Relay den baska sorun veriyorsa yine yazarsın konusuruz.. ok? | |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Evet. O kısmı hallettim teşekkür ederim. Şimdi de php ile mail fonksiyonunu kullandığımda gönderdi yazmasına karşın mail gondermiyor. Yani gittiğini söylüyor ama gitmiyor. Bunun da onunla alakalı oldğunu düşünüyorum çünkü, Free SMTP gibi basit bir smtp server kullandığımda php ile canavar gibi atıyor. Ama free SMTP çok çok yavaş. Bana önerebileceğiniz başka SMTP server var mıdır? Toplu mail kaldırabilen cinsten ama Yani çok sevinirim.Teşekkürler. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
Sorması ayıp o kadar mail adresini nerden buluyorsunuz?? Kolay Gelisn | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Alıntı:
Sorması ayıp o kadar mail adresini nerden buluyorsunuz?? Kolay Gelisn Duzeltme: Arkadaslar kusurabakmayın.. Adminler bu server olayını nasıl cozerller bilmiyorum ama bir sureligine boyle iki mesajlar olacak gibi.. Yolluyorum hata veriyor. bir bakıyorum hepsinide eklemiş.... Duplicateler icin ozur... | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
bu konuyu ircde konumustuk mailserverinin üzerine bir dns yada dnscache kurup denedin mi
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2007
|
Merhaba Benimde bununla ilgili bir sorunum var bende vps server var site üzerinde email gönderemiyorum. bu sorunu nasil cöze bilirim . arkadas güzel aciklama yapmis ama benim servere fedore core yüklü linuxtan anlamiyorum. Plesk üzerinden yapmaya calisiyorum bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim saygilar |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |