![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2005
|
merhaba arkadaslar ben iki tablo arasında sorgulama yapıyorum ve sole bir mantık yürüttüm (aa) tablosundaki ahmet adindaki ogrenci (bb) tablosunda ahmet adinda ogrenci varsa yazma dedim fakat bunun yerine sole yapıyor listedeki 1 kayıtı arka arkaya 30 defa civarında yazıdıryor kodu assaya yazdim. <% SQL = "SELECT aa.Ogr_Numarasi, aa.Ogr_Soyadi, aa.Ogr_Adi, aa.Ogr_Nufus_Ili, aa.Ogr_Nufus_Ilce, aa.Ogr_Nufus_Baba_Adi, aa.Ogr_Nufus_Ana_Adi, aa.Ogr_Nufus_Dogum_Tarih, aa.Ogr_Nufus_Cinsiyet, aa.Ogr_Sinif FROM bb ,aa" SQL = SQL&" WHERE aa.Ogr_adi <> bb.Ogr_adi" Set rs=server.createobject("adodb.recordset") 'Bir sayfada bulunmasy gereken Kayyt sayysyny belirleyelim. Sayfalanacak_Kayit = 680 'Alaca?ymyz Sayfalary belirleyelim? Varsayylan de?er 1 If Request.QueryString("Sayfa") = "" Then Gosterilen_kayit = 1 Else Gosterilen_kayit = CInt(Request.QueryString("Sayfa")) End If 'Kayyt Dizimizi olu?turalym ve her sayfa için kaç kayyt alaca?ymyzy belirtelim. Set rs=server.createobject("adodb.recordset") rs.pagesize = Sayfalanacak_Kayit 'Kayyt Dizimizi Açalym. rs.Open sql, conn, adOpenStatic, adLockReadOnly, adCmdText 'Tüm veriler kaç sayfada görüntülenebilir? Toplam_Kayit = rs.PageCount 'Veri çekme i?leminde hata denetimleri If Gosterilen_kayit > Toplam_Kayit Then Gosterilen_kayit = Toplam_Kayit If Gosterilen_kayit < 1 Then Gosterilen_kayit = 1 If Toplam_Kayit = 0 Then Response.Write "<center>Kayyt bulunmamaktadyr..." Else 'Ystenilen sayfaya gidelim. rs.AbsolutePage = Gosterilen_kayit 'Toplam Sayfa Sayysy ve Gösterilen Sayfanyn Numarasy. %> <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2"> </SCRIPT> </head> <table width="770" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#CC0000"> <tr> <td width="117" nowrap><span class="style3"><strong>İsme Göre Sırala </strong></span></td> <td width="653"><select name="menu1" onChange="MM_jumpMenu('parent',this,0)"> <option value="" selected>SEÇİM YAPINIZ</option> <option value="edit.asp?Listeleme=Öztürk ÖZER">Öztürk ÖZER</option> <option value="edit.asp?Listeleme=Mehmet SEZGİN">Mehmet SEZGİN</option> <option value="edit.asp?Listeleme=Ali LEBLEBİCİ">Ali LEBLEBİCİ</option> <option value="edit.asp?Listeleme=Samet ÇETİNBAŞ">Samet ÇETİNBAŞ</option> <option value="edit.asp?Listeleme=Ayşegül TİRYAKİ">Ayşegül TİRYAKİ</option> <option value="edit.asp?Listeleme=Yavuz AKSAÇ">Yavuz AKSAÇ</option> </select></td> </tr> </table> <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2"><!-- Javascript kodunu eski sürüm browserlardan saklayalim //onClick icin fonksiyonlar function yoll(yoll) { var hata = confirm("Bu ürünü silmek istedi?inizden eminmisiniz !") if (hata){ window.location = "upload/uploadsil.asp?id="+yoll+""; } } function geri() { window.location = "edit.asp?Sayfa=<%= Gosterilen_kayit - 1 %>&listeleme=<%=request.QueryString("listeleme")%> "; } function ileri() { window.location = "edit.asp?Sayfa=<%= Gosterilen_kayit + 1 %>&listeleme=<%=request.QueryString("listeleme")%> "; } // --> </SCRIPT> </HEAD> <div align="center"> <br> <table width="1000" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#990000"> <tr> <%Kayit_Sayac = 0 Do While Kayit_Sayac < Sayfalanacak_Kayit And Not rs.EOF%> </tr> <tr valign="middle"> <td nowrap class="style3 style7" scope="row"> <%=rs("Ogr_Numarasi")%></td> <td width="135" nowrap class="style8" scope="row"><span class="style3 style7"><%=rs("Ogr_Adi")%></span> </td> <th width="140" nowrap class="style8" scope="row"><% =rs("Ogr_Soyadi")%></th> <th width="91" nowrap scope="row"><span class="style8"> <% ogrsinifs=rs("Ogr_Sinif") sagMetin = Left(ogrsinifs, 1) response.Write sagmetin %> </span><span class="style7"><br> </span></th> <td width="99" nowrap scope="row"><div align="left" class="style3"><span class="style5"><span class="style7"><span class="style8"> <% ogrsinif=rs("Ogr_Sinif") SolMetin = right(ogrsinif, 1) response.Write solmetin %> </span><br> </span></span></div></td> <td width="272" nowrap scope="row"><span class="style3"><span class="style5"><span class="style7"><span class="style8"> <% Degis=rs("Ogr_Nufus_Cinsiyet") degis = replace(degis, "K", "0") degis = replace(degis, "E", "1") response.Write degis %> </span></span></span></span></td> <td width="272" nowrap scope="row"><span class="style8"><span class="style3 style7"><%=rs("Ogr_Nufus_Ili")%></span></span></td> <td width="272" nowrap scope="row"><span class="style8"><span class="style3 style7"><%=rs("Ogr_Nufus_Ilce")%></span></span></td> <td width="272" nowrap scope="row"><span class="style8"><span class="style3 style7"><%=rs("Ogr_Nufus_Baba_Adi")%></span></span></td> <td width="272" nowrap scope="row"><span class="style8"><span class="style3 style7"><%=rs("Ogr_Nufus_Ana_Adi")%></span></span></td> <td width="272" nowrap scope="row"><span class="style8"><span class="style3 style7"> <% tarih=rs("Ogr_Nufus_Dogum_Tarih") gun = right(tarih, 2) yil = left(tarih, 4) ay2 = mid(tarih, 5,1) ay1 = mid(tarih, 6,1) response.Write ""&gun&"." & ay2 & ""&ay1&"." & yil %> </span></span></td> <td width="272" nowrap scope="row"> </td> <td width="272" nowrap scope="row"> </td> </tr> <tr> <% Kayit_Sayac = Kayit_Sayac + 1 rs.MoveNext Loop %> </tr> </table> <p> </p> <p> <% 'Kayýt Dizisini ve Veri Tabaný Baðlantýlarýný Kapatalým. rs.Close Set rs = Nothing conn.Close Set conn = Nothing If Gosterilen_kayit <> 1 Then %> </p> <BUTTON TYPE=button onClick="geri()" > Geri</button> **** <% End If If Gosterilen_kayit < Toplam_Kayit Then %> <BUTTON TYPE=button onClick="ileri()" >Yleri</button> <% End If end if end if %> </div> </BODY> </HTML>
__________________ Sormadan önce aramak lazım Aramak bulmanın yarısıdır, başlamak bitirmenin, sormak kolay... melanihomes.com |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
| Alıntı:
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et | |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
dendim olmadi arkadasim bu konuda ne bir yazi bulabildim nede bir komut ayrı ayrı iki tablodaki aynı olmayanlari listele diye bir komut olmaz mı ya normal <> degille olmasai lazim ama bu sefer de aynı isimleri 15, 20 defa tekrarlıyarak karsıma cıkarıyor birsey anlamadim.
__________________ Sormadan önce aramak lazım Aramak bulmanın yarısıdır, başlamak bitirmenin, sormak kolay... melanihomes.com |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
bu şekilde olması lazım sen mutlaka başka bir yerde yanlış yapıyorsun. group by yaptıkdan sonra aynı isimlerin tekrarı mümkün değil
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Read Only Üyelik Tarihi: 11/2005
|
Aslinda tam olarak ne yapmak istedigini yazmamışsın.. Insallah işini gorur.. hem aa hemde bb de olanlari gatirmiyo. yani Kod: SELECT aa.Ogr_Numarasi, aa.Ogr_Soyadi, aa.Ogr_Adi, aa.Ogr_Nufus_Ili, aa.Ogr_Nufus_Ilce, aa.Ogr_Nufus_Baba_Adi, aa.Ogr_Nufus_Ana_Adi, aa.Ogr_Nufus_Dogum_Tarih, aa.Ogr_Nufus_Cinsiyet, aa.Ogr_Sinif FROM aa WHERE not aa.Ogr_adi in (select bb.Ogr_adi from bb) |
| | |
| | #6 (permalink) | |
|
iyide bu şekilde sadece aa tablosundaki kayıtları getirir..arkadaş aa ve bb tablolarında ortak olmayan satırları çekmek istiyor ama bunu unionla birleştirirsen olur fakat sol elinle sağ kulağını tutmakdan farksız olur. Alıntı:
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Cevizci Shapka Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: KKTC
|
select aa.*, bb.* from aa, bb where ( aa.id <> bb.id ) bilmiyorum bu sql satırı çalışırmı sizin db lerde ama ben hep böyle çalıştığım için asp nin db den veri çekme olaylarını unuttum. bu aa ve bb de farklı olanları yazacaktır. eğer bb de aa da olmayan bişey olursa onu da yazacaktır. eğer sadece aa ya bağlı çekmek istiyorsan, bb de olup ta aa da olmayanlar gelmesin diyorsan left join e bir bak derim ben. Kolay gelsin... |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Özür dileyerek Neden bu başlığı yukarıya çıkardım anlatayım Bugun bir başlık açtım ve daha önceden de açtımı fark eddim tabi baya bir önce o zamanlar daha az biliyordum asp yi fakat çözememişim o zamanda bende sorunu şimdi çözdüm (patronumun yardımıyla ) Kendi sorumu yanıtlıyım dedim PropertiesSQL = "SELECT * FROM tblProperties where ID Not IN (SELECT propID FROM tblObjProps) AND PropClassID ="&ClassControl("ID")
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |