![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2005
|
Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Belgelerim klasöründe herhangi bir excel çalışma sayfasına tıkladığımda çalışma sayfası açılmıyor sadece excel açılıyor ve öylece kalıyor. Başlat menüsündeki "Enson kullanılan belgelerim" 'den tıkladığım zaman "falanca sürücüdeki ...... xxx.xls dosyası açılamıyor. Çalıştır komutunu kullanın" gibi ingilizce bir şey yazıyor "çünkü benim kullandığım Windows Server 2003 ingizilce". Excel'in İçinden dosya>aç dialog kutusundan dosyayı seçtiğim zaman normal olarak açıyor. Yine excel'in içinden dosya menüsünün en alttaki son kullanılan belgeler 'de normal olarak açılıyor. Daha önce normaldi yeni bir araç çubuğu yapmıştım ve onunla hızlı bir şekilde dosyalara ulaşabiliyordum. Sistem hatası desek excel hariç diğerlerini normal olarak açabiliyor yani Word,NotPad,Jpg Resimleri bunları açabiliyorsa sistemde bir hata yok demektir; veya ben öyle zannediyorum. Ben excel'deki dosyaları çok sık kullanıyorum bunları açabilmek için bu kadar serenat yapmak vakit kaybı bu kaybı azaltmak için bu konudaki yorum ve destağinizi bekliyorum.
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 08/2005
|
Macro virüsü sorunu. Dosya türünü açacak program ilişkilendirme sorunu. benim aklıma yukarıdakiler geldi. dosya türünün excel programı tarafından açılacağı bilgisini başka bir programa mesela notepad 'a alıp daha sonra tekrar excele alabilir misiniz? belki faydası olur. macro virüs koruma ayarlarına bakıp virüslü dosyada ne yapmaya ayarlanmış bir kontrol edin derim.
__________________ http://www.yemek-tarifleri.gen.tr |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2005
|
güvenli kipte aç Normal.dot isimli dosyayi arat ve hepsini sil. Bu işlem tüm ofis ayarlarını kurulum ayarlarına çekecektir.. güvenli kipten çıkmadan Tools menusunden options'a gir macro securty kırmından macro securty'yi high düzeye getir. artık macro virusu varsa bile zararsız hale gelecektir. son olarak bir antivirus programı ile tarama yap. antivurus kurmakla zaman harcamak istemiyorsan http://housecall60.trendmicro.com/en/start_corp.asp adresine gir ve online tarama yap. geçmiş olsun |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
İlgi ve bilginize teşekkür ederim. Lakin Tutkun ve İsmail Pala arkadaşların yazdıklarnı yapmama rağmen sorun hala çözülmüş değil. Bu sorun Msn 7,5 yükledikten sonra meydana geldi hatta yüklemeden sonra ilk açılışta kayıt defteride hata verdi ama o düzeldi ilişkili olmayabilir ama çözüme götürebilir.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005
|
ilgilimi bilmiyorum ama benimde aynı sorunu yaşadığım bilgisayarlar. mesela herhangi bir exel dökümanını tıklama ile ilk seferde açamıyorum. sadece exel açılıyor belge açılmıyor. Sonra file> open dan açabiliyorum. bir dahaki sefere aynı dökümanı üzerine tıklamayla açabiliyorum. sadece ilk sefer için o döküman açılmıyor yani. ben yetki sınırlandırması ile ilgili bir durum diye düşünüyorum. eğer senin bilgisayar yetkilendirmen hakkında bilgi verirsen bir sonuç bulabiliriz. Benimkisi şöyle: win2003 server da profil lari saklanan ve C:\ ye program kurma yekileri olmayan winXP bilgisayarlar. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
Evet aynı sorun bende de oluyor ama bendeki excel dosyası 10MB dan yüksek olanlarda yapıyor. Bende sanırım dosya büyük ve ilk yüklemede de kendisi virüs taraması yaptığından sanırım bilgisayarın gücü yetmiyor diye düşünmüştüm. Aynı şekil bende dosyadan aç dediğimde açıyorum. sanırım ordan açınca yaptıgı bu virüs taramasını yapmıyor. sizin dosyalarınızın boyutları neydi. yüksek boyutlumu? |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Cometus >>>> evet yetki sınırlaması olan bir kullanıcı ile çalışıyorum. Admin olarak çalıştığım zaman Excel dosyaları normal olarak açabiliyor. sunny_smiley >>>> dosya adıyla bir alakası yok hiç bir şekilde açmıyor. selected >>>>> dosyaların boyutları fark etmiyor. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
@Murat_Demir Aynı sorun benim başımada gelmişti, neden kaynaklandığını bilmiyorum ama çözüm yolu sadece mevcut xp userının yerine bir tane daha oluşturup eskisini silmekten geçiyor. Yeni user açtığında sorunun ortadan kalktığını göreceksin. Yani peoblem aslında sınırlı kullanıcıda değil, yeni bir sınırlı kullanıcı yarattığında sorun tekrar etmeyecek. İyi çalışmalar. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |