Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Uygulama Yazılımları / Hazır Betikler

LinkBack Seçenekler
Eski 15/10/2005, 10:41   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Şu Excel'in yaptığına bakın

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Belgelerim klasöründe herhangi bir excel çalışma sayfasına tıkladığımda çalışma sayfası açılmıyor sadece excel açılıyor ve öylece kalıyor. Başlat menüsündeki "Enson kullanılan belgelerim" 'den tıkladığım zaman "falanca sürücüdeki ...... xxx.xls dosyası açılamıyor. Çalıştır komutunu kullanın" gibi ingilizce bir şey yazıyor "çünkü benim kullandığım Windows Server 2003 ingizilce". Excel'in İçinden dosya>aç dialog kutusundan dosyayı seçtiğim zaman normal olarak açıyor. Yine excel'in içinden dosya menüsünün en alttaki son kullanılan belgeler 'de normal olarak açılıyor. Daha önce normaldi yeni bir araç çubuğu yapmıştım ve onunla hızlı bir şekilde dosyalara ulaşabiliyordum. Sistem hatası desek excel hariç diğerlerini normal olarak açabiliyor yani Word,NotPad,Jpg Resimleri bunları açabiliyorsa sistemde bir hata yok demektir; veya ben öyle zannediyorum. Ben excel'deki dosyaları çok sık kullanıyorum bunları açabilmek için bu kadar serenat yapmak vakit kaybı bu kaybı azaltmak için bu konudaki yorum ve destağinizi bekliyorum.
muratdemir hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15/10/2005, 13:27   #2 (permalink)
Eski Cevizci

ismail pala Adlı Üyenin Profil Grafiği

Macro virüsü sorunu.
Dosya türünü açacak program ilişkilendirme sorunu.

benim aklıma yukarıdakiler geldi.
dosya türünün excel programı tarafından açılacağı bilgisini başka bir programa mesela notepad 'a alıp daha sonra tekrar excele alabilir misiniz? belki faydası olur.

macro virüs koruma ayarlarına bakıp virüslü dosyada ne yapmaya ayarlanmış bir kontrol edin derim.
ismail pala hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15/10/2005, 22:30   #3 (permalink)
Üye

güvenli kipte aç
Normal.dot isimli dosyayi arat
ve hepsini sil.
Bu işlem tüm ofis ayarlarını kurulum ayarlarına çekecektir..

güvenli kipten çıkmadan Tools menusunden options'a gir macro securty kırmından macro securty'yi high düzeye getir.

artık macro virusu varsa bile zararsız hale gelecektir.

son olarak bir antivirus programı ile tarama yap.

antivurus kurmakla zaman harcamak istemiyorsan
http://housecall60.trendmicro.com/en/start_corp.asp

adresine gir ve online tarama yap.

geçmiş olsun
Tutkun hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20/10/2005, 19:16   #4 (permalink)
Üye

İlgi ve bilginize teşekkür ederim. Lakin Tutkun ve İsmail Pala arkadaşların yazdıklarnı yapmama rağmen sorun hala çözülmüş değil. Bu sorun Msn 7,5 yükledikten sonra meydana geldi hatta yüklemeden sonra ilk açılışta kayıt defteride hata verdi ama o düzeldi ilişkili olmayabilir ama çözüme götürebilir.
Eski 11/11/2005, 06:02   #5 (permalink)
Üye

cometus Adlı Üyenin Profil Grafiği

ilgilimi bilmiyorum ama benimde aynı sorunu yaşadığım bilgisayarlar.
mesela herhangi bir exel dökümanını tıklama ile ilk seferde açamıyorum. sadece exel açılıyor belge açılmıyor. Sonra file> open dan açabiliyorum.
bir dahaki sefere aynı dökümanı üzerine tıklamayla açabiliyorum. sadece ilk sefer için o döküman açılmıyor yani.

ben yetki sınırlandırması ile ilgili bir durum diye düşünüyorum.

eğer senin bilgisayar yetkilendirmen hakkında bilgi verirsen bir sonuç bulabiliriz.
Benimkisi şöyle: win2003 server da profil lari saklanan ve C:\ ye program kurma yekileri olmayan winXP bilgisayarlar.
cometus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11/11/2005, 13:05   #6 (permalink)
Üye

Yer: Moscow

dosya adı türkçe karakter içeriyor mu?

- .. Benim 1 hayalim var!
- Hayalin ne?
- 1 hayalimin olması ..
sunny_smiley hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11/11/2005, 13:27   #7 (permalink)
...

Yer: İstanbul

Evet aynı sorun bende de oluyor ama bendeki excel dosyası 10MB dan yüksek olanlarda yapıyor. Bende sanırım dosya büyük ve ilk yüklemede de kendisi virüs taraması yaptığından sanırım bilgisayarın gücü yetmiyor diye düşünmüştüm. Aynı şekil bende dosyadan aç dediğimde açıyorum. sanırım ordan açınca yaptıgı bu virüs taramasını yapmıyor.

sizin dosyalarınızın boyutları neydi. yüksek boyutlumu?
selected hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11/11/2005, 14:44   #8 (permalink)
Üye

Cometus >>>> evet yetki sınırlaması olan bir kullanıcı ile çalışıyorum. Admin olarak çalıştığım zaman Excel dosyaları normal olarak açabiliyor.

sunny_smiley >>>> dosya adıyla bir alakası yok hiç bir şekilde açmıyor.

selected >>>>> dosyaların boyutları fark etmiyor.
Eski 11/11/2005, 15:45   #9 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

@Murat_Demir

Aynı sorun benim başımada gelmişti, neden kaynaklandığını bilmiyorum ama çözüm yolu sadece mevcut xp userının yerine bir tane daha oluşturup eskisini silmekten geçiyor. Yeni user açtığında sorunun ortadan kalktığını göreceksin.

Yani peoblem aslında sınırlı kullanıcıda değil, yeni bir sınırlı kullanıcı yarattığında sorun tekrar etmeyecek.

İyi çalışmalar.
Predator hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/11/2005, 20:33   #10 (permalink)
Üye

cometus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yada yeni kullanıcıyı yönetici olarak aç sonradan sınırlı kullanıcıya çevir.
bu diğer bazı programlarda olacak sorunlarıda engelleyebilir.
cometus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık