![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ceyhunaksan.com Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: Bursa | İstanbul
|
Merhabalar. Elimde Simple Mailing List adında bir maillist uygulaması var. Buradaki script yapısını incelerken dosyaların arasıdna php.ini dosyasını gördüm ve içerisine baktım. İçinde; [php] ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i"). sendmail_path = "/usr/sbin/sendmail -t -i -F bounce@example.com -f bounce@example.com" satırı yer alıyordu. Bunun anlamı nedir? Ben bu uygulama ile test mesajı gönderdim ancak elime e-posta ulaşmadı. Bu uygulama içerisinde gönderilen mesajlar arşiv bölümüne alınıyor ve burada yüzde değeri olaran kaç kişiye gönderildiğini gösteriyor. Ben baktığımda (sadece 2 mail adresi olduğu halde) 0% değeri görünüyor. Scriptten anladığım kadarı ile php server yöneticisinin mail adresi üzerinden bu maillist işlemlerini gerçekleştiriyor. Burada bir sorun yok, çünkü eklenen mail adreslerine onay maili ve kontrol maili sorunsuz işliyor. Fakat gönderilen mesajlar mail adreslerine ulaşmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 08/2005
|
çünkü eklenen mail adreslerine onay maili ve kontrol maili sorunsuz işliyor. bununla anlatmak istediğini bir daha; farklı bir ifadeyle anlatabilir misin?
__________________ http://www.yemek-tarifleri.gen.tr |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2004
|
gonderenin mail adresinede doğrulama yapıyor olmasın. bounce@example.com yerine kullanılan bir mail adresi yazmayı dener misin?
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
"çünkü eklenen mail adreslerine onay maili ve kontrol maili sorunsuz işliyor." sisteme mail adreslerini eklemek isteyenler sorunsuz bir şekilde mail adreslerini ekliyorlar. Sonra onlara bir onay mesajı gidiyor. Mail adresinin doğruluğu için kullanıcı aktivasyon linkini tıkladığında sistem mail adresini geçerli maillerin yanına ekliyor. Yani sistem mail işlemlerini başarı ile çalıştırıyor. gonderenin mail adresinede doğrulama yapıyor olmasın. bounce@example.com yerine kullanılan bir mail adresi yazmayı dener misin? Hayır bu adresten değil, server yöneticisinin üzerinden mail işlemlerini gerçekleştiriyor. Bunda da bir sorun yok. 1. Bu php.ini burada ne amaçla duruyor, kaldırırsam ne olur? 2. Ben maillist üyelerine mesaj göndermek istediğimde gönderemiyorum. Tekrar tekrar mail adresimi refresh ettim, ancak herhangi bir mail gelmedi. Belki yahoo, hotmail...vs.den dolayıdır diye ücretli mail adresimle işlem yaptım, yine mail gelmedi. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 08/2005
|
Siz diyorsunuz ki bu sistem email gönderiyor ama aynı zamanda göndermiyor da. bu ini olayını geçin derim ben önce problemin kaynağına inin. email göndermesinde problem olan satırdaki gönderme kodundan sonra sonucu yazdırın ekrana yani mail fonksiyonu işini yaptıktan sonra ne döndürüyor. oraya odaklanın derim.
__________________ http://www.yemek-tarifleri.gen.tr |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Dünden beri bu konu üzerinde uğraşıyordum. Mail fonksiyonlarını, db`den çekilden verilerin işlenmesini vs. inceleyip bir yerde hata var mı diye bakıyordum. Bulamadım... Daha sonra php.ini dosyasını gördüm ve yukarıdakine ek olarak bu dosyanın burada ne amaçla durduğunu öğrenmek istedim. Yani sorular ikiye çıktı ![]() Mail onay sisteminde çalışıyor ancak maillist üyelerine gönderilmesi gereken mesajlar gitmiyor. Sistem %`delik dilim olarak giden mailleri gösteriyor. %10`una ulaştı... gibi! Ancak bende 0%`de kaldı... Sanırım bu sorunu çözmek için simlpe mailing list uygulamasını yeniden yükleyeceğim. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |