![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2005
|
2 sorum olacak arkadaşlar 1--mdi bir uygulamada mdicontainer olmayan yani child formlardan mdiformdaki toolbar'a erişmek mümkün mü 2--button1 'e tıklayınca button2'ye tıklamışım gibi aynı işlemleri yapması için ne yapmalı?vb6.0 da button2.click yazmak yetiyordu ama burdaki class yapı kafamı karıştırdı birazcık |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
2. soru cevabı fonksiyon oluştur function ekle messagbox.show("deneme") end function bunu her buton altında ekle yazarak kullanabilirsin.. 1. mümkün de elimin altında vb yok şuan eve gidersem bir örnek yaparım..
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Sadece inan! Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: Bulutların ve Sonsuz maviliğin altı
|
zuzuu tabiki button ekleyip silebilirsin, form1 altinda addbuton diye bir fonksiyon olusturursun o fonksiyonu toolbar veya tab neyse artik kullanacagin nesneye gore uyarlarsin form1.addbuton "buton adi " seklinde buton eklersin button1 e tiklayinca button2 calismasi icin button birin Click eventine Call button2_click seklinde fonksionu calistirabilirsin ama butonlarin ayni formda olmasi lazim. farkli bir formdaki butona click icin farkli yontem kullanmak lazim. onu bende bilmiyorum. kolay gelsin. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
farkli bir formdaki butona click icin buton altındaki görevleri bir functiona atayın bu functionuda bir modüle içine yerleştirin istediğiniz yerde kullanın...
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Arkadaşlar teşekkürler ..2.soru için evet haklısınız modül içine bu görevleri atayıp çağırmak mümkün ben eğer vb6.0 da ki gibi bir kullanım söz konusu ise ki eminim vardır nasıl olduğunu da merak etmekteyim. Ama 1.sorum için halen yardımlarınızı bekliyorum |
| | |
| | #6 (permalink) |
| vb.net 2005 te denenmiştir.. Kod: MDIParent1.ToolStrip1.Items.Add("Ceviz.net")
| | |
| | #7 (permalink) |
|
MDIParent1.ToolStrip1.Items.Add("Ceviz.net")gibi bir kullanım geçerli omuyor.Ben uygulamamda mdi form için ismdicontainer 'i true yaptım.Menuden ve toolbardan seçim yapıp formlar açılırken de form içimnde child formlar için formadi.parent=me dedim.Acaba bu noktada bir eksiklik mi var mdiparent. deyince toolbar adına özelliği çıkmıyo
|
| | |
| | #8 (permalink) |
|
.net 2003 te mdi form varmıydı ben yoktu diye hatırlıyorum bi kontrol edermisiniz. ama 2005 te var denedim dediğinizi 2005 te oldu ama 2003 te deneme fırsatım olmadı..
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Bendeki sürüm .net 2003.vb6.0 daki gibi mdi form şeklinde değil ama windows form ekleyip ismdicontainer dediğimde diğer formlar(child) için de formadi.parent=me dediğimde vb6.0 daki gibi formlar mdi form içinde açılıyor falan..menudeki elemanlardan birinin mdilist=true yapınca yine vb6.0 da ki gibi açılmış olan child formlar listeleniyor.Buraya kadar herşey tamam da mdi forma ait toolbar a erişmeyi bir türlü yapamadım |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |