Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

LinkBack Seçenekler
Eski 02/10/2005, 16:53   #1 (permalink)
Eski Cevizci

aLeN Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan Elektronik sistemleri hangi programlama dili ile kontrol edebilirim ?

Merhabalar elektronik sistemleri kontrol edecek bir programlama dili öğrenmek veya geliştirmek istiyorum şu an en iyi C dilini biliyorum biraz visual basic var. Asm yi öğrensem çok iyi olur fakat çok zaman alır ve ilk baştan başlamam gerekir.

Elektronik allanında cihazları kullanabilecegim iyi bir dil hangisidir ? C yi önerirmisiniz. Önerirseniz C nin hangi versiyonu üzerine kendimi geliştiriyim visual c++ mı yoksa c# hangisi ???
aLeN hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2005, 16:54   #2 (permalink)
Eski Cevizci

ismail pala Adlı Üyenin Profil Grafiği

assembly nin neden vakit alacağını düşünüyorsunuz?
Ayrıca CNC tezgahlarının programlanmasını mı kasdetiyorsunuz
ismail pala hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2005, 21:22   #3 (permalink)
Üye

Cekici Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.

Matlap yada lapview yeter ben lapview kullandım tavsiye ederim...

Reklam Oku Para Kazan
Cekici hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2005, 22:35   #4 (permalink)
İptal Durumu

karamemed Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bu sistemlerin çoğu seri veya paralel porttan iletişim kurdukları için programlama dile pek önemli olmuyor. Zaten çoğu api kullanmak zorunda. Fakat kullanımı basitleştirmek için bileşenler dile/ortama entegre edilebiliyor. Örneğin Visual Basic ile mscomm32 ile çok rahat iletişim kurabilirsiniz. Bu bileşen yanılmıyorsam activex bileşeni ve destekleyen ortam bulduktan sonra diğer dillerde de kullanabilirsiniz. Mesela ben C# ile kullanmıştım. Ayrıca C# 2.0 ile birlikte SerialPort isimli bir kontrol geliyor. Kullanmadım ama büyük ihtimalle .Net mimarisinin bir parçası oldu ve tamamen nesneye yönelik olmasını da göz önüne alırsak Microsoft yine iyi iş çıkardı diyebiliriz.

Tüm bunlarla birlikte kontrol edeceğiniz sistem zamanlama bakımından çok hassas olacaksa üst düzey diller belki yavaş kalabilir(hiç zannetmiyorum ama). Böyle bir durumda assembly düşünülebilir ama çok fazla ayrıntıya girmek gerecek ve çok fazla zamanınızı alacaktır.
karamemed hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2005, 22:46   #5 (permalink)
İptal Durumu

Euclides Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: M86

Arakadaşlar output yapmayı bırakıpda birgün de input yapsalar çok yol kateceğiz... Gerçi hoş forumdaki arkadaşların bu yapmaları pek mümkün gözükmüyor şimdi araştırma falan yapmaları gerekir çok zor olur.
Euclides hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/10/2005, 23:54   #6 (permalink)
Cevizci

Dostum Sen hangi sistremleri programlamak istiyorsun ?

Programlayacağın cihaz PLC mi olacak
yoksa PIC mi yoksa ATMEL mi olacak ne yapmak istediğini iyice anlatırsan sana yardımcı olabilirim.

Bu konuda özel bir dergide 9ay boyunca yazarlık yapmıştım.

Bu konuda konuşmak isterseniz MSN i kullanabilirsiniz

weberclas@hotmail.com

iyi çalışmalar
weber hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/10/2005, 18:58   #7 (permalink)
İptal Durumu

PhpX Adlı Üyenin Profil Grafiği

Tamam

Elektronik Devreleri Kontrol Etmek İçin Gene Elektronik Bilginin Olması En Kötü Bilgisayar Sistemi Kontrollü İstiyorsan Uzun Zaman Alacak Dediğin Asm Öğrenmeni Tavsiye Ederim Başka Bir Dilde De Pic İle Programlama Yada z80 Ama Z80 Çok Eski Bir Entegredir Pic İse Toplam 45 Komutu Olduğunu Farz Edersek En kullanışlı Ve Basit Olanı Olacaktır..
PhpX hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/10/2005, 16:28   #8 (permalink)
anarchia

shark_hack Adlı Üyenin Profil Grafiği

standart c biliyorsan herşeyi yapabilirsin.. yani elektronik devrelere yeterlidir zaten. zamanını neden c++ ve c# öğrenmekle harcıyasınki.. c yeter sana. derleyici diyorsan. matlap profesyonel düzeydedir. ama turbo c ide si bile senin işini görecektir...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık