![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
(digid, her ne kadar abartma desen de övgülerimi buradan da sürdüreceğim.) +(el yazısı yerine daha doğru bir ifade olan imza tanıma olarak düzenlendi konu) arkadaşlar şu anda bir kafeden bağlandığım için kodların üzerinde değişiklik yapamıyorum. Bu mouse tıklı olarak bırakıp bir şekil çizdiğiniz zaman şekli belirli sayılara veya sayı dizilerine dönüştürüyor anladığım kadarıyla... oluşan kırmızı bölgeler, noktaların yoğun olduğu bölgeleri gösteriyor. bu bölgeler vasıtası ile, şekil tanımlanabiliyor. ayrıca bir asp (veya php her ne ise...) dosyası ile yolladığınız şeklin nasıl alınacağını belirtmeniz gerekecektir. script yazarından daha ayrıntılı bilgiyi sanırım bugün-yarın alabileceğiz. (gördüğüm) türünün tek örneği olduğu için belli bir süreliğine bu konu sabit kalacaktır.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks Enson 16/09/2005 20:05 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Javascript ile yapılmış en sıradışı işlerden birisi. Tebrik ederim. Yalnız * FF ile çalışmıyor * İkinci ve sonraki denemelerde bir önceki denemeler sırasında çizilen şeylerin silinmesi iyi olurdu * Ufak-tefek kilitlenmeler yaşanıyor, özellikle yavaş çizilirken
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Alıntı:
scriptin amacı, kişinin imzasını belli bir formatta kaydedip, daha sonra belli bir hata payı ile karşılaştırıp ek bir güvenlik sağlayabilmek.(veya tek güvenlik metodu olarak da kullanılabilir ama ekranı gören kişiler sembolü aynen çizebilir.) fakat el yazısı tanıma denince işin boyutu çok daha geniş oluyor işin içine fontlar ve kişilerin yazı stilleri giriyor. sanırım HunTER ın kullanılabilir olmaz demesi bundan oldu. Kullanım alanları bence geniş olabilir bu yöntemin. Şu anda aklımıza gelmeyen nice şeyler vardır (bence). Kullanılabilirlik konusu önemli. Düşünelim.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Bır soyledıklerın, bır de JS'nın performansını goz onune alarak oyle dusundum acıkcası.. Bılmıyorum belkıde scrıptın prototıp olmasından kaynaklı ancak benım ızledıgım, cızılen sekıl karmasıklastıkca tarayıcı cevap vermekte oldukca gucluk cekıyor, hatta kılıtlenebılıyor da.. Dedıgım gıbı, performans konusu onemlı.. Bu ıyılestırılebılırse uygulanabılırlıgı artar ve tabı kullanım alanları da genısleyebılır.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
|
anov'a öncelikle teşekkür ederim. sonunda kendisiyle tanıştık. ![]() kod'a gelecek olursa, defalarca kullanıcı adı ve şifresi girmenin verdiği sıkıntıyla birden patronumun ağzından çıkan bir fikirdi bu."mousela bi şekil çizelim bizi direk login etsin" deyiverdi. üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra yazmaya karar verdim kodu. şu anda ki gördüğünüz kod, daha bu işin başlangıcı, yani 1-2 saatte yazılmış bişi. gelelim çalışma mantığına. mousela çizdiğiniz şeklin ilk önce en dış çerçevesini çizip, bir dikdörtgen|kare oluşturup eşit aralıklarda 7x8 bir matris oluşturuyoruz. sonra bu 56 kareyi, mouse hareketlerinizin ilgili kare üzerindeki yoğunluğuna göre derecelendiriyoruz, yani renklendiriyoruz. Şu anda kod bunu yapabiliyor, fakat zamanım olunca yazacağım geri kalan kısmı ise şunu yapabilecek. sizden belli bir şekli 3-4 kere çizmenizi isteyecek ilk aşamada. daha sonra bu çizdiğiniz şekiller arası toleransı hesaplayıp matris ve nokta-yoğunluk verilerini kaydedecek. daha sonra ise sistem az önce hesapladığı toleransı ve güvenlik toleransı arasındaki dengeyi kurup, sizden giriş yapabilmeniz için şekli çizmenizi isteyecek, tolere edilmiş sınırlar dahilinde çizebildiyseniz asp tarafından döndürülen "1" verisi ile sisteme giriş yapacaksınız (giriş güvenliği için javascript, çizdiğiniz şeklin verilerini server'a gönderecek, server yorumlayacak ve 0|1 dönecek) yorum ve sorularınıza gelecek olursak. HunTER: çizerken performans düşüklüğü yaşaman çok normal. sonuçta flash tabanlı grafiksel bir ortamda değiliz. ama kaçırdığın bir nokta var. Şu an programı grafiksel ve rakamsal bir sonuç döndürecek şekilde kodladım. çünkü analiz verilerini hem rakamsal hem görsel olarak görmek istedim. Kod bittiğinde, login olmaya çalıştığında, ne şekil çizerken nokta nokta div oluşturulacak, ne de o 7x8 matrisini göreceğiz. mkarabulut: FF ile çalışmaz benim kodlarım . ard arda şekil çizip bir önceki şekli çizdirmek pratik açısında güzel bir fikir. 3. yorumun içinde Hunter'a verdiğim cevap yeterli sanırım.son olarak diyeceğim şu;şimdiye kadar yazdığım diğer kodlarda da (ör: dönence) olduğu gibi, bu kod da flash'ta çok daha kolay olurdu. en azından grafik sonuçlar döndürmek açısından ama javascriptin yeri ayrı benim gözümde. yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. zaman bulabilirsem kodu bitirip sizinle paylaşacağım. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
|
Bu denli gelişmiş kodlar yazan arkadaşlarla aynı ortamda bulunmak insanı onurlandırıyor..çalışmalarınızda başarılar dilerim biraz bende düşündümde aklıma şöyle bişey geldi... madem kareler var, rasgele renkler verilsin bu karelere, kullanıcı renk paletinde belli renkleri secsin..tıklasın yani hatta renk kutucuklarına tıklanma suresi rengin tonajını değiştirsin... yoksa calışma ortamı mousen topunun büyüklüğü hattın yavaşlığı ve kişinin fiziksel zorlukları bu scriptin sonuca gitmesini ve tutarlılığını etkiler gibi geliyor bana...nacizane görüşüm...
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et Enson 10/09/2005 17:33 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: mail raporu (mesaj sahibinden izin alınmıştır) |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Sürüm 1.0 hedefleri : * Scriptin firefox, opera gibi tarayıcılarda çalışması sağlanacak. * Tüm tarayıcı penceresi yerine, kısıtlanmış bir alandaki fare hareketleri kontrol edilecek. (Bu hız arttırıcı ve hata azaltıcı bir önlem) * Analiz sonucu oluşan hexadecimal dizi toplanacak. Sonucta tek bir hexadecimal değer üretilecek. * Sunucuya bu üretilen değeri yollayan bir ajax çağrısı yapılacak. (Ben bu örneği yapabilirsem asp ile yapacağım. Fakat bu kolaylıkla bir asp.net kontrolü haline getirilebilir. İstekli arkadaşlar tarafından php sürümü yazılabilir.) * Sunucu tarafında kontrol eden kodun, belli bir hata payını desteklemesini sağlamalıyız.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks Enson 12/08/2007 20:56 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: Eklemeler... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2007 Yer: Ankara
|
firefox'ta denedim çalışmadı (linux yüklü anlayın ie ile deneyemiyorum) ama imzayı onaylatmak çok zor olacak gibi, anladığım kadarıyla imzanın onaylanması için kayıtlı imza ile birebir aynı kordinatlar üzerinde çizilmesi gerekir, bunuda bırakın fare ile başarmayı monitörün üzerinde kalem kullanarak çizmek bile çok zor.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |